Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 30 august 2014

LUME, LUME !







LUME, LUME !

Bâlciul de toamnă invadează România. Panaramele srl, recent renovate, funcționează la capacitate maximă. Lume, lume, gratis pentru toți !
Poți vedea cele mai tari numere de prestidigitație și șmecherie politică !

Domnișoara, fostă doamnă, Elena Udrea îmbucă salam Victoria de dragul unui vot în plus, la care au aderat și rămășițele PNȚ-cd. Politrucul Klaus Johannis mărturisește, bâlbâindu-se un sfert de ceas, cum a dobândit cele șase case prin meditații aprofundate. Pisicul Ponta, printr-un nou plagiat de maidan, a găsit calea spre orizonturile roșii, prin eliberarea sclavilor primari de pe moșioara J&B, pentru marea latifundie a PSD-ului. Sensei Monica Macovei visează partide noi cu doar trei fondatori. Poate minieri ! Ghișe insistă să-i citim platforma. Manechinul Tăriceanu se opune, dar nu știe la ce ! Iepurele Diaconescu aleargă ca Don Quijote până o ajunge pe Rosinanta, Ungureanu prinde fluturi sub acoperire, iar William Brânză ...
Mustul începe să fiarbă ! Băsescu jubilează ! Nici nu mai are nevoie de alegeri prezidențiale ! Bani cheltuiți inutil ! Oricum, varianta îi iese și odată cu ea drumul, spre libertate și privilegiile postprezidențiale, îi este netezit !
Alături de violatori, moaște politice, cutremure și hoți, udreniana ocupă tot mai mult ecranele. Culmea, a trebuit să aflu, în străinătate, că România a obținut și anul acesta rezultate foarte bune în agricultură. Asta e !
Se strigă intens: Alegerile vor fi fraudate ! Nu, fraților, nu mai e nevoie  ! Oficializarea prostituției politice, și la nivel local, a rezolvat problema. Primul primar, un oltean, a făcut pasul. Ca acest patrihot, om de onoare și fără pată, vor fi cu zecile ! Soluția democratică, alegeri anticipate în localitățile unde există blocaje, a fost ignorată ! E mai simplu așa, cu aleșii noștri, oameni de cuvânt, unul și unul ! Astfel, alegerea președintelui ideal, pentru continuarea furăciunilor, se va rezolva în doi timpi și trei mișcări. Mutarea se va da în plic cu 24 de ore înainte. Ori, ori !  
Degeaba se îngrijoreaqză însuși Unchiul Sam ! De la marginea Bucureștilor. Curtea Constiuțională se va prostitua așa cum i se va cere ! Unii europeni se fac că nu știu cu cine au de-a face ! Prestidigitatorii noștri din sistemul cripto-mafiot îi vor face și de astă dată ! Așa cum s-a întâmplat în toți cei 25 de ani postdecembriști. Se pare că Occidentul asta își dorește !
Vor curge amnistiile, măririle de pensii, promisiunile, condamnările de senzație, dreptatea până la capăt (!?!) … în timp ce politrucul Ponta va mânca liniștit popcorn ! În semn de solidaritate cu americanii ! 
Clovnul național nu încetează să declare că-i ce-l mai bun și mai priceput în conducerea destinelor țărișoarei, pentru care are numai proiecte de succes. Ca și pentru Europa. Unul și unul ! De ne bagă în tot felul de belele. Ne amenință, ritos, că va părăsi Cotroceniul doar în ultima zi de mandat. 
De Ignat !
Apropo, mă tot sâcâie un amic, de peste baltă, cu ce-i acela băsism ! Că nu găsește cuvântul în dicționar !?!
BĂSISM = regim bazat pe: manipulare în interes personal; crearea unei false Opoziții; realizarea de proiecte bazate pe încălcarea, flagrantă, a legislației; amestecul direct în treburile celorlalte puteri (în special în ale Puterii judecătorești, dar și ale Guvernului, Parlamentului, serviciilor secrete ...); prezentarea unor eșecuri, notorii, ca fiind adevărate succese (era să scriu succesuri); promovarea nonvalorilor (frați, surori, fiice, gineri, cumnați, cumetri) în posturi decizionale sau sau asigurarea unor sinecuri fără acoperire.
Pe scurt, e regimul care a creat grupuri de tip de mafiot, prin care se fură la greu și se manipulează boborul la nivel național și local. Mulțumit, sir ?
De ce nu-l găsim în dicționare ? Simplu ! Cuvintele noi nu ajung imediat în dicționare. Astfel, nu găsim nici ceaușism. Și, de ce nu, pontism !

ULTIMA ORĂ !

Se pare că virusul „fumuri” a funcționat și în cazul Simonei Halep ! La fel ca și la echipa Steaua. Dar, cu Steaua, deja, ne-am obișnuit. Să sperăm că îi va fi învățătură de minte ! Dacă nu, se va alătura altor meteoriți, sute de olimpici din învățământul românesc și a altor vârfuri de moment din alte domenii, care au intrat în marele anonimat din cauza aceluiași virus. E greu de luptat cu el !

Mi-a plăcut: Bunicul meu a fost atât de sărac încât toamna își încheia haina cu greieri ...
(Girel Barbu)

Toate bune !


Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com 
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu