Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 31 ianuarie 2021

CINE RIDICĂ PIATRA ?

 

CINE RIDICĂ PIATRA ?

Am primit sute de mesaje la postările pe facebook privind medicul Raed Arafat. Cer scuze pentru faptul că nu am reușit să răspund tuturor. Mulțumesc celor care au înțeles corect mesajele mele. 

Nu-l apăr pe Arafat, pentru că faptele și realizările sale îl apără. Sunt convins că este conștient și de greșelile făcute. Ceea ce și-a asumat implică responsabiltăți enorme neprevăzutul putând să apară în orice clipă, mai ales în condițiile precare ale sistemului românesc de sănătate, pe care nu domnia sa l-a gestionat. Dar cine stă să judece ?!? 

Constat că detractorii lui habar nu au care sunt, de fapt, atribuțiile doctorului Arafat. Mai mult constat că multor rrrromâni le lipsește total toleranța rasială de care se face atâta caz la adresa poporului nostru. Când le soliciți argumente bagă cei mai mulți au băgat capul în nisip sau continuă să bată câmpii cu grație, dând-o pe generalități, fâcând confuzii grave sau deturnează discuția spre cu totul alte subiecte. Mai sunt și alții, mitocani de-a dreptul, dar modul în care scriu în limba română arată grave carențe în educația lor, inclusiv lipsa celor 7 ani de acasă. 

Ți-e și milă față de asemenea specimene ! De unde recunoștință pentru faptele bune ! 

Pentru a aduce mai multă lumină, postez o microbiografie a acestui medic.

Raed Arafat s-a născut pe 24 mai 1964 în Damasc, capitala Siriei, și a copilărit în orașul Nablus, aflat în nordul Cisiordaniei (pe atunci făcând parte din Regatul Hașemit al Iordaniei). Acolo, împreună cu alți colegi de clasă, a înființat o echipă de prim ajutor, fapt care a evidențiat pasiunea sa pentru medicina de urgență. În anul 1981, la vârsta de 16 ani, a emigrat în România pentru a studia medicina.

A studiat limba română la Pitești, iar ulterior, a urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș și s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă.

În septembrie 1990, cu ajutorul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, sunt puse bazale unui centru de urgență asemănător celor din Uniunea Europeană, format dintr-un echipaj calificat medicalizat. Inițial, serviciul a funcționat sub denumirea SMUR (Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare) deoarece la acea vreme nu se puteau face descarcerări. De-a lungul anilor `90, serviciul de urgență a continuat să se dezvolte, stabilind legături de profil în mai multe state europene, printre care Marea Britanie și Norvegia.

La 23 august 2007, premierul de atunci al României, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății Publice. Din cauza unor conflicte politice cauzate de criticile pe care Arafat le-a adresat privind reforma din sistemul sanitar, acesta a fost nevoit să demisioneze din funcție pe 10 ianuarie 2012. Pentru o perioadă de o săptămână, postul de subsecretar a fost ocupat de medicul Andrei Georgescu, iar în urma mai multor proteste care au izbucnit în București și în alte orașe din România, Raed Arafat a fost repus în funcție de către premierul Emil Boc pe 17 ianuarie 2012.

La 1 octombrie 2012 a fost numit ministrul interimar al Sănătății, funcție la care a renunțat a doua zi. Pe 7 noiembrie 2012, Raed Arafat a acceptat să devină ministru al Sănătății, preluând funcția de la premierul Victor Ponta, care asigurase interimatul.

Din ianuarie 2014 este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), din cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne.” (sursa Wikipedia)

Foarte bună întrebarea Marietei: 

Oare câți dintre detractorii lui Aarafat și-ar asuma atâta răspundere ?

 ULTIMA ORĂ 

Luna de miere politică s-a terminat. Bugetul va fi depus spre dezbatere în Parlament și apoi se trece la aplicarea programului de guvernare. Cele mai multe așteptări sunt însă de parlamentari. Pe agenda instituției sunt restante zeci de legiferări care să aducă aplicarea reformelor amânate zeci de ani: rliminarea contradcițiilor grave din Constituție, reforma administrativă, reforma pensiilor dao pe bază de contributivitate, reforma sistemelor de învățământ și sănătate și multe, multe altele. 

De luni la treabă !

Poporul nu mai are răbdare ! Nu mă refer la populația care vrea doar salarii și pensii mărite continuu ! Conform, nu-i așa, a legilor populist-aberante ale fostei majorități parlamentare.

 S-auzim numai de bine ! 


 

Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu