Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 18 decembrie 2020


VOM TRĂI și VOM VEDEA ! 

Am avut clipe de durere sufletească ! Măi, să fim chiar atât de blestemați și să nu fim în stare să vedem ce poate face și Dreapta românească !?! De 75 de ani doar Stânga, comunistă și urmașa fesenistă, la Putere !

Adevărul negocierilor a fost mult coafat de televiziuni. Jurnaliștii mercenari sau cei dornici doar de scandal și băgat strâmbe au lansat, nonstop, fel de fel de tiribombe și fumigene. Negre. Tot se apropie marile sărbători de iarnă iar produsele chinezești se dau mai mult pe sub mână ! La spectacol au contribuit și voci de la adolescentele partide insuficient rodate pe scena politică mioritică. Cum să te amesteci în treburile interne ale unui partid aliat !?! Președintele Iohannis a bătut șaua șantajiștilor și lucrurile au luat-o pe făgașul normal. Până la urmă, repartiția posturilor mi se pare echitabilă, dând posibilitatea partidelor din actuala coaliție să-și dea măsura profesionalismului prin cei care vor fi numiți în ministere.

Negocierile coaliției celor patru partide (PNL - USR - PLUS și UDMR) sunt pe ultima sută de metri. Imediat după constituirea noului parlament vom avea și guvern. Se conturează, tot mai mult o Putere parlamentară care poate să scoată România din mocirla hoției și imoralității. Nu cum gândeam, dar e bine și așa ! Nefiind majoritate absolută de două treimi, marile reforme vor mai aștepta sau se vor realiza cu multă greutate, însă multe lucruri vor putea fi îndreptate în ciuda opoziției crâncene pe care o va practica PSD. Sunt și nemulțumiri, dar să ne gândim că putea fi și mai rău iar ciuma roșie nu doarme !


  Și lelea Safta are o mică nemulțumire vizavi de ministrul Bode. Am calmat-o sugerându-i că el va fi unul din miniștri, exact pe problema de care este ea interesată. Corupția. În ceea ce mă privește, aș fi vrut ca Florin Câțu să rămână la Finanțe. Dar, cu siguranță, în calitatea sa de prim ministru va fi permanent cu ochii pe cel mai important minister al guvernului.  

O veste bună ! Sectorul industrie a trecut din octombrie pe plus după 19 luni ! Mai sunt și alte notabile realizări, pe care feseneii se fac că nu le văd, ceea ce ne alimentează speranțele spre mai bine !

De Ignat se va sfârși cu actualul Parlament parazitat, de ani și ani, de mari ciolănari ai neamului de care, în mare parte, am cam scăpat. La capitolul circ parlamentar avem o nouă primadonă. Cu super pedigri !

Desigur, ar fi fost de dorit un parlament cu 300 de aleși, dar în condițiile date va fi greu de reformat, așa cum greu va fi de realizat mult întârziata reformă administrativă care să ducă și la destructurarea rețelelor de tip mafiot care acționează de ani de zile la nivel local. Nu mai vorbesc de actualizarea Constituției. Cum Ludovic Orban va fi președintele Camerei Deputaților, am credința că vor fi multe victime ale „mandolinei” sale. Nu întâmplător, mulți s-au dat de ceasul morții ca să-l îndepărteze ! Sunt convins că el va avea încă multe realizări în beneficiul României.

Succes tuturor noilor decidenți !

 PS. De Sf. Ștefan începe vaccinarea anticornorat în toate țările Uniunii Europene ! Cum vaccinurile au prețuri diferite, aflate dintr-o greșeală a unui official belgian, se vor isca din nou tot felul de discuții. Iată și prețurile: 

Oxford – AstraZeneca - 1,78 €; Johnson & Johnson - 8,50 $; Sanofi-GSK - 7,56 €; CureVac - 10 €; Pfizer – BioNTech - 12 €; Moderna - 18 $. Am aflat cât costă și vaccinul rusesc - cca 800 ruble (sub 10 dolari).

Vom trăi și vom vedea ! 

LA MULȚI ANI ! 

SĂRBĂTORILE cu SĂNĂTATE și BUCURII ! 


 

Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu