Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 29 octombrie 2020

DIALOG PE FACEBOOK

 

DIALOG PE FACEBOOK 

 La una din postări, primesc un mesaj de la Nicoleta, colega din Tarcău. Postarea Lelei Safta era o concluzie cu privire la un mesaj încrezător că poporul român va respecta măsurile recomandate de specialiștii planetei și ai țării privind restrângerea contaminărilor cu SARS COV 2 și adoptate de Guvernul Orban. Și vom petrece Sărbătorile de iarnă 2020 normal. Să nu uităm cum și-a bătut joc negaționiștii de elementarele măsuri și cum au incitat prin vară lideri politici pesediști, aldiști și alte specii de politruci, unii surprinși recent prin crâșma de la Sărata Monteoru ignorând avertizările specialiștilor. Redau dialogul avut.

ND - Educație și dictatură....ca pe vremuri!

GSM - Educație ca în „iepoca de aur” ? Mai bine lipsă ! De aia avem un popor legumă. Cu reacții târzii.

ND - Cu tot respectul domnul Găbureac...Dacă nu v-aș fi fost aproape în anii de liceu -practicantă fiind la Biblioteca Județeană ,,G.T.Kirileanu,, poate aș fi trecut cu vederea remarca dumneavoastră. Este acidă rău...

    Elitele acestei țări s-au format în acea epocă. De ce nu recunoaștem asta? Școala românească era apreciată în lume și recunoscută....Geniile acestui popor au crescut și s-au format în epoca ceaușistă. Chiar nu vă înțeleg...Să recunoștem că s-a distrus tot în cești triști 30 de ani de așa zisă demecrație...nici-un partid aflat la putere nu a făcut nimic pentru țărișoara asta. Dar dacă este să o luăm în altă ordine de idei nu putem compara pe Mircea Geoană sau Adrian Năstase cu Monica Anisie.... Credeam că sunteți monarhist dar tendințele sunt vizibil liberale. Haideți domnule Găbureac să mai medităm puțin....și dvs. v-ați format la școala epocii pe care totuși nu trebuie să o blamăm. Face parte cu bunele și relele sale din istoria poporului nostru....și este necesar să ni le asumăm în egală măsură!

GSM - Dragă Nicoleta,
1. Elitele României comuniste, atâtea câte am avut, multe făcând pactul cu diavolul, s-au format în timpul Republicii I (1948-1971) datorită profesorilor cu studii în perioada interbelică. Din momentul în care Ceaușescu a preluat în mod real Puterea (1974, după retragerea echipei prim ministrului Ion Gheorghe Maurer) a început dezastrul. În foarte puține localități, reședință de județ) a mai rezistat câte un liceu de elită. Constat că mulți români nu reușesc să facă diferența între republicile României, confundând epocile. Dezvoltarea social-economică a României s-a făcut între 1960 și 1974 iar mulți o pun, în mod fals sau premeditat, pe seama lui Ceaușescu, care, de fapt, a început distrugerea industriei și agriculturii între 1980 și 1990. Nu trebuie puse în aceeași oală, deși toate republicile de până acum au fost de sorginte bolșevică, inclusiv cea actuală, fesenistă.
2. În ultimii 30 de ani, la Putere (Parlament) nu a fost decât un singur partid FSN, transformat și retransformat periodic (FSN-FDSN - PDSR - PSD cu aripa PD-L și partidele satelit) prin crearea rețelelor de tip mafiot la nivel local și național. Și aici e multă confuzie, mulți cred că a fi la guvernare înseamnă a fi la Putere !  Total fals !
3. Comparațiile între inteligența unor politicieni, aflați vremelnic în funcții importante, nu este relevantă. Adrian Năstase rămâne o hahaleră inteligentă, Geoană un „prostănac” în ciuda funcției pe care o deține în prezent. Doamna ministru Anisie, ca mai toată clasa politică actuală, este produsul școlii românești de după 1970. Unii cu școli mai bune, alții absolvenți a unor universități fantomă. Să nu uităm că ea muncește în condiții cu totul speciale, într-o tensiune continuă. Mă și mir că rezistă !
4. Eu am fost format în timpul Republicii I cu profesori bărlădeni de excepție cu studii în perioada interbelică. Studiile universitare le-am făcut tot cu profesori renumiți, formați tot prin acea perioadă, sau formați de acele cadre didactice pe care le-am avut și eu.
5. Sunt adeptul regimului monarhic (m-am născut în Regatul România), cu opțiuni economice liberale. Nu există nicio contradicție între cele două lucruri. Vezi unde sunt la ora actuală monarhiile existente în Europa.
6. Remarca din postare a lelei Safta nu este deloc acidă. Ea cuprinde o mare doză de tristețe. România a pierdut cinci decenii (50 de ani) de educație normală, totul desfășurându-se tot mai haotic. La fel ca și sistemul de sănătate. De aceea, ne aflăm într-o situație limită. Doar peste câteva decenii (minimum două), în urma unor reforme serioase, ne vom putea reveni la nivel național. În rest, lucrurile se redresează doar prin anumite locuri, în funcție de capacitatea intelectuală a celor aleși de popor. Iar cei aleși, în mare majoritate, sunt ca boborul (sic!) cu tarele milenare: necinste, hoție, lipsă de onoare, de cuvânt, gargaragii, țoape, mârlani, infatuați, ciolănari …
*
Măi, să fie ! Un sfat de la lelea Safta: Să nu se grăbească ca fata la măritat ! Întâi să ajungă la majorat !

ND - Probabil aveți dreptate...dar vă întreb atunci...Noi cei născuți după 1970 ce suntem ? Cum suntem ?

GSM În mare parte, sunteți o generație pierdută, debusolată, într-o țară care a ratat, după decembrie 1989, numeroasele oportunități de revenire la normalitate. Spre deosebire de generația mea ținută în chingi de securitatea bolșevică, generația ta ar fi putut să se salveze și să nu accepte salvarea altora ! Mulți ați fost duși de nas de către Frontul „Salvării” Naționale ! De fapt, prin neimplicare ați salvat nomenclatura comunista, structurile lor de forță și pe urmașii lor. Sincer, aș vrea, în România,după 30 de ani de Republică Fesenistă, o Republică Liberală !

*
 Alte cele. Campania pentru alegerile parlamentare prinde viteză, deși șparlamentarii ar mai vrea câteva luni să-și ia lefurile fără muncă. Novicii de la USR+, deși nu au demonstrat ceva concret pentru țară, în afară de gălăgie și scandal perpetuu, atât în interiorul formațiunii, cât mai ales în afara ei, au scos barda și lovesc în alegătorii PNL, PSD și ceilalți. Vechile partide au eșuat. După 31 de ani nu mai avem așteptări de la ele. Progresul e prea lent cu ele la cârmă. Au distrus încrederea românilor în stat și în politică. Nu mai avem răbdare. Nu le mai suportăm minciunile și incompetența. Și nu mai merge cu petice și improvizații. Avem nevoie de o schimbare radicală a modului în care se guvernează România. Avem nevoie de o revoluție a bunei guvernări.”, se arată în preambulul programului de guvernare la fel de plin de populisme ca al PSD-ului. De unde și până unde concluzia că vechile partide au eșuat ? A fost Partidul Național Liberal vreodată la Putere (Parlament) în cei 30 de ani de Republică Fesenistă ? Mesajul este rupt din metoda proletcultișlor anilor 50 ! Mai întâi să vedem cum arată o Republică Liberală. 
Apoi, mai discutăm ! Liberalii au un trecut impresionat: modernizarea țării, independența României, reîntregirea națiunii române ... Până una-alta USR+ trebuie să se maturizeze. Cu rezultatele la alegerile locale, nu au șanse prea mari la parlamentare și speră prin zgomot electoral să se salveze cu gargaragii tip Barna. Tari în clanța în campanie și apoi dau în neputință și hoție ! Vedeți controversatele alegeri de la Sectorul I București. Cunoaștem metoda asta de la PSD. Vedeți aceleași controversate alegeri de la Sectorul I București, unde nu vom ști vreodată cine a furat cu adevărat. 
A se vedea ce tupeu au Ciolacu&gașca pesedistă ! Cu ditamai tăunul pe căciulă, tot le ies pe gură tot felul de trăsnăi sau cu așa-zisa curățenie din partid ! 
Dacă sunt atât de vrednici, de ce useriștii plagiază din programele altora ? Sau de ce pun în dezbatere probleme false, cum e cea „fără penali” rezolvată deja prin lege de Justiție ? Cu asemenea limbaj strident, de mahala, nu vor realiza mare lucru ! Să-și vadă, mai întâi „barna” din ochiul lor și apoi să se rățoiască la aliații politici !… 
Parcă USR era de dreapta ? Văd că programul e plin de populisme de … stânga !

Deșteaptă-te române, m-am săturat de atâta „bine” fesenisto-comunist ! 


 

prof. Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

 

    Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu