Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 2 februarie 2018

MĂRUNȚIȘURI


MĂRUNȚIȘURI (I)

֍ Conform sfatului dat de consilierul personal, lelea Safta, nu voi face comentarii despre cel de-al treilea guvern instalat (era să zic schimbat) de coaliția penalilor de lux Dragnea&Tăriceanu. A zis că e bine să lăsăm, mai întâi, să vorbească rezultatele muncii noilor / vechilor miniștri.
Despre victoriile din 2017 sunt, deja, date detalii în Cartea neagră a guvernării scoasă, normal, de cel mai important partid din Opoziție, Partidul Național Liberal. Eșec după eșec ! Vezi: http://epochtimes-romania.com/news/cartea-neagra-a-guvernarii-psd-din-cele-724-de-masuri-asumate-in-program-au-fost-indeplinite-doar-33-video---270318
Nu voi încerca nici să glumesc pe seama aspectului fizic sau al educației precare a multor dintre miniștri. M-am obișnuit ca la PSD să nu primeze educația și profesionalismul, ci servilismul de partid. Sunt total de acord cu afirmația mass mediei că cele două guverne ale coaliției PSD&ALDE sunt mult mai slabe decât ultimele guverne ceaușiste (Verdeț sau Dăscălescu).
Îmi revine în memorie momentul anecdotic al prezentării membrilor delegației în timpul celebrei vizite la Londra a lui Ceaușescu și remarca reginei Elisabeta „- Și cum, așa tânăr, și tot Gheorghe !?!” 
Acum într-o nouă variantă: „- Așa tânăr și tot analfabet ?” Jenant, pentru imaginea României, dar cui să-I pese !?!
Apropo, știți că la Londra și la Washington, în acel an crucial, 1978, România a pierdut o uriașă ocazie de se instala în fruntea statelor din lagărul socialist, ca deschizătoare de drumuri spre Europa ? Ceaușescu, în neghiobia lui, a refuzat propunerile făcute, în spatele ușilor închise, de a deveni liderul disident și să scoată România de sub talpa Kremlinului, cu care se contra deseori pe tema cotropirii Basarabiei.
Imediat, statele civilizate ale lumii s-au reorientat către Polonia, care a avut uriașe beneficii, printre care și iertarea de datorii externe de peste 40 miliarde de dolari ! Așa s-a făcut politica la nivel planetar ! Iar boborul român a rămas doar să se laude cu faptul că ciuruitul a fost plimbat cu caleașca și alte gesturi de simplă curtuoazie ale unor șefi de stat occidentali, asiatici, africani ...
Politică cu delicatese !... (că tot a fost ziua lui nenea Iancu)
Să tac o sută de zile, cum mi-am făcut obiceiul, la instalarea cuiva într-o funcție de importanță națională ? Să văd ce vor face, mai întâi, guvernanții și apoi să-mi dau cu părerea ?!? Parcă nu-mi convine să tac o sută de zile. Dacă i se năzare Vătafului ceva și dă, din nou, jos guvernul ? Însă, cu lelea Safta nu te joci ! Voi încerca să o lămuresc. 
Oricum, noul guvern a început în forță ! „Eliminăm Declarația 600 !”, afirmă Dăncilă, „Amânăm Declarația 600 până în aprilie !”, declară ministrul de finanțe. Te întrebi cine conduce, de fapt, noul guvern ? O a doua mutare șoc este aducerea colecționarului-penal de tablouri, Vâlcov, pe post de consilier personal al Vasilicăi !?! Ei, acum, să vezi guvernare ! A treia - un alt împrumut de doua miliarde de euro. Știu că nu vor mai fi aleși și pasează plata datoriilor viitoarei guvernări. Chiar nimeni nu se sesizează ?
Grupul de interese e în formulă completă susținut din umbra de UDMR ! Se putea ca Hunor să nu-și bage coada de susținere ? Mai pică un ciolan-două ! Pentru ei, doar nu pentru etnia maghiară săracă din Harcov !
֍ La moldoveni, Dodon vrea referendum pentru denunțarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, el fiind adeptul integrării euro-asiatice.
-        Da, fă-l odată, tovarășe Dodon, să ne lămurim ce vor frații noștri de peste Prut ! Vor acasă sau tot la cheremul străinilor ? Să încheiem odată discuțiile interminabile pe acest subiect.
Recent, managerii proiectului, 2018 ALIANȚA CENTENAR m-au felicitat pentru sacrificiile (?!?) făcute pentru cauza reunirii neamului românesc. Cred că e un alt Sergiu (= salvator în grecește). Sunt, e adevărat, unionist convins, am făcut câte ceva, urmându-l pe tatăl meu, preotul Dumitru, absolvent al Facultății de Teologie din Cernăuți, misionar în Transnistria, care a fost, cu adevărat, un luminător al satelor Tucmigiu, Teiu și Șpeia. A trecut la cele veșnice cu credința nestrămutată că va veni momentul reîntregiriii neamului românesc. Aceeași credință o am și eu ! Va veni ziua când Dumnezeu va lumina mințile tuturor românilor și vom reface România, fiind mândri că suntem români. Fără dorința de a ne instala pe pământurile altora, ci de a ne apăra doar moștenirea noastră dacică.
Mulțumesc, dragii mei, și voi fi alături de voi și cu voi, ori de câte ori timpul și sănătatea îmi vor îngădui ! RE-UNIRE !
Atenție ! Nu doar Basarabia e România ! Mai avem câteva petice de pământ străbun „închiriate” pe la alții !
֍ Un prieten, dac, m-a rugat un prieten să numesc 10 politicieni adevărați ! La politicieni (=cațavenci): Dragnea, Tăriceanu, Băsescu, Olguța, Ștefănescu, Iordache, Șerban Nicolae, Bacalbașa, Ponta, Nicolicea, Liviu Pop, Oprișan, Valentin Popa, Hunor, Tudorel + extrem de mulți ciolănari de duzină ...
La oameni politici am nominalizat pe Iohannis, Fifor, Ludovic Orban, Ilie Bolojan, Bădălău, Fl. Roman, Ivan, Raluca Turcan, Virgil Guran, Gh. Tinel, Fl. Câțu, Chirică, Claudiu Năsui ...
E un punct de vedere pe care mi-l asum, în ciuda faptului că prietenului meu, dac 150%, nimic nu-i convine, dar nici soluții nu are ! Nu e singurul !...
֍ Un nou zvon a fost lansat pe malurile Dâmboviței. Iohannis n-ar mai candida pentru un nou mandat. Nu ar fi exclus ! A văzut că românii se simt mai bine cu un analfabet sau un zurbagiu ca președinte. 
Ce să caute un om echilibrat și inteligent la Cotroceni ? Hai, române, alege un nou Băsescu, Iliescu sau ... Ceaușescu ! Doar e libertate și democrație (a treia cale) ! Fii cetățeanul turmentat în continuare ! 28 de ani nu-s destui.
֍ Apropo de libertatea de exprimare ! Pe facebook, după zeci de blocări absolut nejustificate, acum sunt într-un blocaj continuu ! Geaba contestații, nimeni nu verifică, doar robotul e de o politețe desăvârșită ! Își cere, permanent, scuze, dându-mi dreptate, dar tot blocat rămân ! 
Trăim într-o țară liberă, membră a Uniunii Europene ? Sau mă înșel eu !?!

Toate bune ?
*:-h wave



Sergiu Găbureac 
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
București

2 comentarii:

  1. Draga Sergiu, apreciez articolul tau pe care l-am citit cu placere. Cu un singur lucru nu sunt de acord : Ceausescu ar fi refuzat sa scoata Romania de sub talpa rusilor. Ca unul care am scris personal toate convorbirile lui cu rusii (si nu numai) timp de 15 ani, pot sa-ti spun ca lucrurile n-au stat deloc asa. Orice intalnire se termina cu un mare scandal legat de Basarabia, de tezaur, de dezarmare mondiala, de neamestec in treburile interne (ale oricui) etc. La fel se intampla in sedintele Tratatului de la Varsovia, unde Romania era, de fiecare data, un fel de "Gica contra". Toate lucrurile acestea se vor lamuri abia dupa deschiderea arhivelor, unde eu am semnate 45.000 de pagini. Sa ne intelegem : nu-l apar pe Ceausescu, care pe plan intern a facut greseli de neiertat impotriva poporului sau. Dar una e una si alta e alta ! Daca vom avea ocazia, putem vorbi si despre Polonia, despre zidul de la Targoviste etc., etc. Pana atunci, ai aici expresia respectului meu, A.Darnu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur să aud asemenea informații. Aștept o carte de memorii.

    RăspundețiȘtergere