Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 12 februarie 2015

BILUȚELE SUS !


BILUȚELE SUS ! 

Obezul Parlament s-a adunat, gâfâind, dornic de un nou spectacol. Record de prezență. Adevărul e că de când nu mai e Rudotel, ședințele sunt anoste. Făr-de nerv. Cred că niciodată nu au mai prestat aleșii noștri atât de mult pentru un singur membru. În noaptea de luni spre marțea cea mai lungă a Sistemului Cripto-Mafiot. E adevărat s-a muncit pentru o vedetă, Masha Hari politicii românești. De Pleșcoi !
La vreme de seară, sala duduia. Vine, nu vine duduia ? Țara - țintuită în fața micilor ecrane. Berea, pregătită, fâsâie. Vinul fiert așteaptă molcom. Popcornul sare nervos prin cuptorul cu microunde.
Analiștii, inclusiv lelea Safta, emit ipoteze. Care de care mai halucinante ! „Mascații - în jurul Parlamentului !” Parcă am fi la Revoluție. Când se anunța venirea coloanei de securiști de nu știu unde !... Tensiunea crește.  
Microfonul lui Zgonea dă scurte rateuri până prinde emisiile vocale ale celui aflat la butoane. Butoanele Camerei deputaților ! La celelelate se află ... Lelea Safta mă privește aspru, semnificativ, fără să umble la nas, așa că tac subit    și-mi înghit vorbele.
Discursul - apă de ploaie. „Un discurs cinstit și onest.”(!) Bla-blauri cu pauze bine dozate, conform indicațiilor. Aveam senzația decernării premiului Oscar pentru cel mai bun regizor.
Sala începe maratonul voturilor. Multiple și încrucișate. Apel cazon. Sunt respectate strict procedurile. Cohorte de avocați sunt la vânătoare de greșeli.
Ca să nu mai fie acuzat de una sau alta, PNL a ordonat scurt: - Biluțele sus ! La vedere ! Aici nu se joaca alba-neagra ! Bila albă în urna albă, bila neagră în urna neagră ! Clar ! Votați pentru ! Se înregistrează scoruri zdrobitoare. Nemaiîntâlnite în istoria Parlamentului. Cad recordurile, unul după altul !
Nu te joci cu Democrația dezlănțuită ! Dâmbovițeană !
Lipsește protogonista serii ! A părăsit demult incinta prin tunelurile Casei „Poporului” după lansarea semnalului țigănesco-interlopo-masonic convenit. Către generalul fără egal în spațiul mioritic ! Unii dau alt destinatar. Ce mai contează ! Televiziunile iau foc. Bibliotecile sunt asaltate în cautarea dicționarului de semnale. Mafiote. Noroc cu online-ul ! Sursele dau imagini elocvente ale interlopilor colegi ai blondei. Se confirmă utilizarea comunicării la distanță prin semne și semnale. Un fost spy, acum onorabil parlamentar (!), dezleagă misterul. Sunt mult mai liniștit ! Temporar !
Facebook-ul, de obicei mai calm în miez de noapte, arde la foc continuu. Știre după știre ! Zvon după zvon ! Botoșaniul afirmă, Clujul nu tace, Tulcea așteaptă răspuns la întrebarea pusă, Italia în alertă, Münchenul ne asigură de calitatea cătușelor, Craiova este vehementă, Piatra postează noi imagini și texte ... în timp ce udreneiana este urmărită de serviciile laice de informații, mai ceva decât cele secrete. Merțanul nu face nicio mișcare fără a fi filmat din toate pozițiile. Jocuri de lumini și umbre prin gropile marilor bulevarde.
Gata a apărut „docomentul” în Monitorul Oficial ! „- Unde-s mascații, să vină mascații !”, isterizează o vecină de bloc, altfel la locul ei. În timpul zilei !
Vedete piți, urmărite și ele penal, a naibii coincidență, s-au legat, în semn de protest, cu cătușele de paturi. Degeaba !
Domnu' colonel e cu ochii cât cepele pe sticlă ! Să nu scape semnalul !
Casa e ca după război ! Floricele pe covor, halbe cu urme ușoare de lichide, foi de hârtie pe care s-au notat celebre replici ale eroinei serii ... „ să facem totul”, „moralitate„, „cinste” ! Unde am mai auzit textul ? Vecinii sforăie fericiți !  
Se lasă, încet-încet, cortina peste episodul pilot al piovrei românești ! Strong !
Cele șase cereri ale organelor abilitate au primit avizele solicitate. Democratic !  
În timp ce japonezii refuză să-și ia concediul de odihnă !?! Iar la Vaslui doi medici ginecologi au fost reținuți ! 

ULTIMA ORĂ !

Declarația udrenienei zâmbitoare la ieșirea de la DNA: „Poți pune cătușe Elenei Udrea, dar nu poți pune cătușe Adevărului !” Când mașina a ajuns la Arestul Poliției, cătușele erau puse Adevărului ? Căci, blonda vopsită, sigur, nu le mai avea. C-așa-i Pristanda ! Independent sau intendent !?!
La ordin, coane ... !...






Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com, Tel. 0731 936.615 
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu