Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 15 septembrie 2014

BĂSESCU MERITĂ SĂ FIE DEMIS




BĂSESCU MERITĂ SĂ FIE DEMIS 

Toamna a început cu aprinse dezbateri privind oportunitatea unei noi demiteri a scumpului nostru președinte. Un subiect mult dezbătut în ultimii 8 ani. Și pus în aplicare de două ori. Unii spun că ar fi în scop pur electoral.
Ca Stânga să mai câștige ceva voturi. Deși propunerea a făcut-o manechinul de Dreapta !
Nu cred că există partid, în afară de cel prezidențial, care să se opună, în principiu, unei noi demiteri. Așa că Stânga nu are niciun avanțaj. Avantajate ar fi toate partidele, cu excepția PMP-ului domnișoarei Udrea.
Cei din tabară băsistă, acoperiți sau descoperiți, declară ritos că nu mai are rost demiterea. Mai sunt doar două luni de mandat și să punem, creștinește, batista pe țambal ! Așa o fi ?
Nimeni nu pune, însă, problema dacă Traian Băsescu merită, pentru „marile servicii” aduse României pe parcursul mandatelor sale, să beneficieze de avantajele de fost șef de stat ?
Nu cred că e vorba de câte zile mai are Băsescu. Ca președinte.
Președintele Cehiei mai avea doar o zi de mandat, câteva ore, și totuși s-a făcut dreptate. A fost suspendat. Alți decidenți europeni, pentru fapte absolut minore față de potlogăriile lui Traian Băsescu, și-au dat imediat demisia ! Vezi președintele Germaniei.
Principala vină a președintelui Băsescu este, din punctul meu de vedere, decăderea morală în care a adus poporul român în cei zece ani. Prin comportamentul său și limbajul său, absolut nedemne pentru o asemenea demnitate publică.
Incitarea unor segmente ale poporului român împotriva altor segmente a fost stilul său de conducere, ajungându-se la un limbaj de mahala în comunicarea cu ale instituții ale statului. Amestecul președintelui Traian Băsescu în treburile altor puteri ale statului român a fost mai mult decât evident. A devenit o obișnuință, ca indicațiile să fie date, în direct, la televizor. Și constat că și unii lideri PSD au început să aibă aceleași apucături !
Multiplele șmecherii, de tip Ferentari, ale lui Băsescu au condus la dese convulsii sociale și politice. Alte șmecherii au fost utilizate în propulsarea propriilor membri ai familiei în afaceri, politice, sociale sau economice, cu totul și cu totul imorale.
Avem de-a face cu un specimen, pe care nicio țară a Uniunii Europene nu l-ar fi tolerat. Se știu toate matrapazlâcurile lui Traian Băsescu. Începând cu cele de dinainte de 1989 și până în prezent. Nu e cazul să le reiau. Dosarele penale zac prin diverse sertare ale Justiției independente (!).
Pentru toate acestea, Traian Băsescu nu merită să beneficieze de statutul de fost președinte. Merită cu prisosință să fie demis !
Mai ales că poporul a decis acest lucru ! Datele statistice reale, ascunse ani buni, arată că în 2012 totul a fost legal. Parlamentul nu trebuie decât să constate realitatea. Și nu mai e nevoie de o nouă suspendare.
Jos Băsescu !    

N.B. Mai este o săptămână până la depunerea candidaturilor și nu se întrezărește un candidat fezabil pentru postul de președinte !
Johannis, în ciuda unor scheleți (!) din dulap și a unor bănuieli, neconfirmate, de legături subterane cu alde Băsescu, rămâne singurul cu oarece șanse !
Discursul său, deși se limpezește tot mai mult,  este, încă, destul de bolovănos.
Ponta s-a manelizat, aș zice băsificat, iar despre ceilalți nu are rost să mă pronunț. Plevușcă ! Mai toți independenți și dependenți. De sfori !
Eu, alegătorul !
 
ULTIMA ORĂ !

Românii, de la sate, cer noi alegeri. Li s-au terminat uleiul şi făina.


Toate bune !



Sergiu Găbureac
     VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com;
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
 
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu