Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 14 septembrie 2013

MISTERE ? MINUNI ! NORMALITĂȚI.







MISTERE ? MINUNI ! NORMALITĂȚI.

E clar ! Actualul proiect Homo sapiens (3) nu ne aparține. Oare de ce tot ne mirăm, ori de câte ori găsim dovezi în acest sens ? De ce nu acceptăm realitatea și să ne trăim segmentul de viață hărăzit în canoanele date în cartea cărților ? Pentru a trăi, cât de cât, normal.
O altă prietenă de pe Strasse FB este șocată, făcând referire la cazul Arșinel. „Cineva susținea că i s-ar fi găsit mai repede un rinichi pe motiv că este vedetă. Șocantă mi s-a părut afirmația lui Mădălin Voicu. Că Arșinel este o vedetă și era normal să se procedeze așa. Cum poate să spună așa ceva? Meritocrația presupune multe lucruri, dar în niciun caz dreptul la viață, nu se dă pe acest criteriu. Dreptul la viață îl dă doar Dumnezeu.”
De fapt, asta a și fost. Să mă explic. După declarațiile medicilor a fost pură întâmplare. Chiar dacă, să zicem, că s-a pus problema săririi peste rând, nu se găsește ușor un organ de transplantat. Nici în Occident, dar mai ales în România. Mai mult, să zicem că a existat acel rinichi, în acel moment zero, mai trebuia să fie și compatibil cu organismul primitor ! Sunt prea multe lucruri care să se potrivească într-un timp atât de scurt. De aceea, zic: A fost gândul lui Dumnezeu, realizat prin îngerașul personal al lui Arșinel. 
Paulo Coelho a descifrat destul de bine astfel de lucruri misterioase. Frumos spus, de altfel, pe înțelesul tuturor în cartea cărților, Biblia.
Nu un papagal, printr-o „celebră” planetă trasă la bâlci sau în centrul istoric, ne stabilește segmentul de viață hărăzit de Dumnnezeu, ci noi înșine. Așa e conceput programul, nouă nu ne rămâne decât să-l respectăm. În cadrul libertății total acordate. 
E un mister, pe care, personal, l-am înțeles târziu. 
Mama a fost operată, la 59 de ani, de cancer. Ultimul stadiu. Toate pacientele, colegele ei de salon, diagnosticate identic, au decedat în următorul an. Așa cum a prezis medicul. Mama, nu. După șase luni a fost la control. „- Coană preoteasă, e bine !” Tatei i-au spus că o mai duce un an-doi. Câtă precizie ! La controlul de 3 ani, medicii erau contrariați ! La cel de 5 ani, medicii i-au comunicat solemn, în grup, coanei mari că nu va mai muri de cancer. Mama a mai trăit 31 de ani după operație, fără a mai fi o zi internată în vreun spital. Și-a continuat viața, în stilul ei obișnuit, încă 11 ani după moartea tatei. Îngrijind până în ultima clipă de gospodărie. Singură. Gospodărie mare cu găini, pisici, câini, livadă, vie !...
Interesant ! Tata îmi spunea, când eram adolescent, că va muri tânăr. Tot așa de la o planetă, pe care o trăsese, alt papagal, la bâlciul de la Vaslui. A trecut în neființă la 86 de ani.
Toate la timpul lor !
Cum circulă știrile. Știm, cu toții, cum a murit. Fulgerător. Mama Monicăi Gabor (fostă Columbeanu) lovită de o stâncă. La cererea ei (sic!), șoferul microbuzului a oprit undeva pe Cheile Oltețului. Pentru a face poze. Cu o zi înainte, ne informează DC News, turiștii au fost la Monastirea Frăsinei (com. Muereasca, jud. Vâlcea). Până aici nimic neobișnuit. 
Doar că, lăcașul de cult este sub semnul avatonului
Sună ciudat. Cuvântul !
Avaton - lege-hotărâre prin care se interzice accesul femeilor într-o monastire ortodoxă.
Este rânduiala sfântă a tuturor așezămintelor de cult din Muntele Athos.
Monastirea Frăsinei este singura cu acest regim din România, nefiind, singura din lume. Avatonul funcționează și la Monastirea Sfântul Sava cel Sfințit (Mar Saba din pustiul Iudeii, Israel) sau la Monastirea Sfântul Visarion (Dosikou, Grecia). Până în anul 1948, toate monastirile grecești de la Meteora s-au aflat sub semnul avatonului


La vreo doi kilometri mai jos de poarta monastirii, se afla un avertisment. Piatra de legământ originală se afla în prezent în Casa Memorială a Sfântului Calinic. Sunt gravate în chirilică (limba bisericii în acele timpuri), atât binecuvântâri pentru femeile care vor păstra acest legământ, cât și blesteme pentru femeile care vor sfida avertismentul.
"Acest sfânt locaș s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinți monahi și, fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor viețuitori acolo, de aceea sub grea legatură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască. Iar cele ce vor îndrăzni a trece, să fie sub blestem și toate nenorocirile să vie asupra lor, precum: sărăcia, gârbavia și tot felul de pedepse, și iarăși celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu și a smereniei noastre și să vină asupra lor tot fericitul bine. Calinic, episcopul Ramnicului Noului Severin, 17 ianuarie 1867."
Rânduiala așezământului monahal mai cuprinde, interdicția de a se mânca carne în monastire și de a se face slujba de la miezul nopții până dimineața. Aspre rânduieli, care nu sunt la îndemâna oricui.
La vreo doi kilometri mai jos de monastire s-a construit o biserică nouă și câteva camere de oaspeți, destinate femeilor, pentru slujbe și pentru spovedanie. La acest metoc al Monastirii Frăsinei cazarea și masa sunt gratuite. Tocmai pentru a se evita ispita sfidării rânduielii !
*
Așa cum am anticipat, proiectul Roșia Montana a fost stopat. Cele 500.000.000 tone de steril pe un perimetru de până la o adâncime de 400 m vor rămâne acolo.
Unii, spun că în spatele mișcărilor de stradă a fost x sau y ! Ce mai contează ? Principalul e că protestatarii obțin ceea ce au dorit. Presiunea străzii, de care avea nevoie guvernul și parlamentul, și-a făcut efectul. Dosarul exploatării cu cianuri la Roșia Montana pare închis. Punct. El își va urma cursul firesc în Parlament, dar cu rezultatul scontat. Chiar dacă vor fi plătite despăgubiri. Nu mai contează. „Puterea şi fericirea unui stat se află în puterea şi fericirea mulţimii, adică a naţiei." spunea Mihail Kogălniceanu.
Cu siguranță, liderii protestatarilor, viitori lideri politici, vor prezenta soluții fiabile pentru depoluarea zonei de cianuri și pregătirea ei pentru turism sau alte investiții, ca să scoată din sărăcie locuitorii acelor plaiuri. 
Ei au, acum, o uriașă responsabilitate față de acei oameni.
Ultima oră ! Sensei Monica Macovei declară că în conformitate cu legile în vigoare, licența de exploatare, deținută de Roșia Montană Gold Corporation, a expirat, iar acordul de mediu despre care se vorbește în aceste zile trebuia dat ... in urma cu 12 ani.
"Licenţa nr. 47/1999 era, însă, pentru mina veche, exploatată de Minvest (statul român) şi închisă în 2006. Pentru noul proiect minier pe care îl promovează RMGC, perimetrul a fost modificat de câteva ori, astfel că toate operaţiile de explorare, cercetare arheologică, descărcări de sarcina arheologică, certificat de urbanism etc. se bazează pe un perimetru ilegal. Logic, asta înseamnă că pentru noul proiect nu există licenţă de exploatare".
Ca să vezi pentru ce ne strofocăm de vreo două săptămâni pe toate bulevardele !?! Vorba lui Badea: Noaptea minții ! Cum au studiat, oare, liderii protestatarilor, care ne-au pus pe jăratec, dosarul Roșia Montană ? Sau o fi vreo gulgută de-a domnișoarei Monica ?
Bătăliile pe scena politică sunt tot mai dure. E și multă intoxicare la mijloc, cu sintagme rupte din context, apoi aruncate în media pe post de adevăruri. Totul e ca liderii USL să nu cadă în capcana serviciilor și a adversarilor. Dacă nu vor duce la capăt programul propus până în 2016, vor dispărea, ca partide, de pe scena politicii românești. Să nu se amăgească că va mai rămâne vreunul. Să țină minte și Ponta și Antonescu ! PDL-ul a scăpat ieftin !
*
Constat că unii jurnaliști au luat-o razna ! A câta oară ? Consideră victoria asupra naționalei de fotbal a Ungariei drept una istorică ! Să fim serioși ! Pe unguri i-am bătut permanent de decenii bune. E o victorie absolut normală.
Ar fi fost o victorie istorică pentru unguri. Dacă ne băteau !
Așadar, piesa istorică Posada s-a montat într-o nouă versiune.
Felicitări regizorului !
Uneori, fotbalul se întoarce la origini !?! Amintesc doar episodul războiului, de o sută de ore, din 1969 dintre Honduras și Salvador. Încheiat cu numai puțin de 3.000 de morți. Sau meciul din 29 mai 1985 de pe stadionul Haysel dintre Juventus și Liverpool terminat cu 39 de morți și sute de răniți.
Puțini știu că, în străvechime, jocul cu mingea se termina cu exterminarea adversarilor. La propriu. Englezii sunt cei care au civilizat „jocul” dându-i și un nume, devenit în zilele noastre o mare afacere, atât prin spectacolul oferit maselor, cât, mai ales, prin vânzările de sclavi numiți, pompos, fotbaliști profesioniști. 
Am asistat la o agresivitate, fără precedent în România, a suporterilor naționalei Ungariei. Au fost lăsați să-și dea arama pe față  ! Au fost fotografiați, filmați, imaginile fiind difuzate pe întreaga planetă ! Să vadă lumea și să judece mesajele „prietenești” și modul barbar în comportament. 
Să nu ne amăgim ! Și noi avem specimene asemănătoare.
Cea mai dulce răzbunare a fost calitatea jocului și scorul la finalul meciului.
În ceea ce privește meciul cu turcii nu avem ce jeli ! E greu să depășești un stat cu 75.627.384 de locuitori. Aria de selecție e de de aproape patru ori mai mare. Turcii, ca și italienii, englezii, francezii, spaniolii au mentalitate de imperiu. Cu astfel de națiuni e greu de luptat. Unii dau exemple cu Uruguay. Uruguay-ul are structură de trib, ca și olandezii, croații ... Cu triburile nu te joci. La ăștia ori, ori ! De aceea, comparațiile nu-și au rostul dacă nu ținem cont de caracteristicile fiecărei nații.
Mintea scurtă a românului ! Vă amintiți principala clauză contractuală pentru antrenorul Pițurcă ? Să construiască o echipă, care să se califice la Euro 2016 și nu la mondialele din Brazilia. Credeți că o echipă națională se face în doi timpi și trei mișcări ? Acum, după ce componența și sudarea echipei naționalei sunt aproape finalizate e ușor să vină altul și să continue.
De comentat, comentăm la nesfârșit. La fel ca și cu programul USL.
Asta e condiția noastră. Noi, suntem români !
 
Pilula destresantă
 
Doi polițiști intră într-o librărie. Vânzătoarea:
- Ce-i băieți, plouă afară ?...

Toate bune,


Sergiu Gābureac
Tel. 0731 936.615 - 0752 975.130 
Bucureşti - 39

Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu