Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 15 noiembrie 2018

HARA-HARA


HARA-HARA

13 noiembrie 2018. Marți - o zi neagră pentru imaginea României.
A fost publicat raportul Comisiei Europene către Parlamentul European și Consiliul European privind „progresele” înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și de Verificare (MCV) în urma evaluării României.
În ianuarie 2017, Comisia a înaintat guvernanților români douăsprezece recomandări care, dacă ar fi fost urmate, s-ar fi ajuns la încheierea procesului de monitorizare convenit de ambele părți. Prezentul raport face un bilanț al evoluției situației din luna noiembrie 2017 până în prezent.
Este vorba despre progresele înregistrate cu privire la obiectivul de referință 1 (independența sistemului judiciar și reforma sistemului judiciar) și obiectivul de referință 3 (combaterea corupției la nivel înalt).
La fel ca în anii anteriori, prezentul raport este rezultatul unui proces atent de analiză întreprins de Comisie și se bazează pe cooperarea strânsă cu instituțiile din România, precum și pe contribuția societății civile și a altor părți interesate, printre care și a altor state membre.”
Ceea ce constată onorabila Comisie Europeană nu este progresul, ci regresul în privința obiectivelor analizate, principalii vinovați fiind Parlamentul și Guvernul României. Ceea ce concluzionează Comisia în raportul ei, cunoșteam, noi românii, de doi ani încoace de când principala preocupare a actualei Puteri (PSD-ALDE+UDMR) nu a fost decât salvarea marilor hoți ai României prin modificarea brutală a Legilor Justiției și înlocuirea din funcții a decidenților incomozi din Justiție, care nu se supun ordinelor date de cei ajunși la Putere în condițiile arhicunoscute.
Susținuți de 3,8 milioane de alegători, amăgiți acum 2 ani cu programul de gogoși, din cei peste 18 milioane, Puterea actuală declară că este îndreptățită să facă tot ce-i trece prin cap ! Și a făcut destule, în afara aplicării propriului program de guvernare promis cu surle și trâmbițe. „Va fi aplicat la virgulă !” declara, seară de seară, prestidigitatorul teleormănean pe la televiziuni.
Raportul MCV arată, negru pe alb, că autoritățile naționale bulgare (parlament, guvern) sunt mult mai bune decât autoritățile românești !
România s-a întors, de fapt, pe timpul hahalerelor Băsescu și Tăriceanu !...
Parlamentul European a votat marți, cu 473 de voturi pentru, 151 contra și 40 de abțineri, Rezoluția privind statul de drept în România. Împotriva acestei rezoluții au votat, din partidul socialiștilor europeni, doar pesediștii noștri și alți 12 europarlamentari. Extremiști ! Vă dați seama că primitivii socialiști români nu au nici măcar susținerea propriei familii politice europene ? Ceilalți 135 de socialiști europeni votând rezoluția care apără statul de drept în România.
Din cauza actualei Puteri (PSD&ALDE+UDMR) România este din nou de râsul lumii ! Principalele recomandări ale Comisiei Europene sunt foarte clare:
- Suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiției și a ordonanțelor de urgență ulterioare.
- Revizuirea legilor justiției ținând seama pe deplin atât de recomandările formulate în cadrul MCV, cât și de cele formulate de Comisia de la Veneția și de Grupul de state împotriva corupției al Consiliului Europei (GRECO).
- Suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire și revocare aflate în curs care vizează procurori în funcții-cheie.
- Relansarea procesului de numire a unui procuror-șef al DNA care să aibă experiență dovedită în domeniul urmăririi penale a infracțiunilor de corupție și un mandat clar pentru ca DNA să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente și imparțiale în cazurile de corupție.
- Numirea imediată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspecției Judiciare și numirea, în termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei instituții.
- Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcții de conducere până la intrarea în vigoare a unui nou cadru legislativ, în conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.
- Înghețarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal și Codului de procedură penală.
- Relansarea procesului de revizuire a Codului penal și a Codului de procedură penală ținând seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE și cu instrumentele internaționale în materie de combatere a corupției, precum și cu recomandările formulate în cadrul MCV și cu avizul Comisiei de la Veneția.”
Ce face PSD, în această situație dezastruoasă ? Declarații demagogice:
Dreptate sperăm să obţinem, dreptate pentru români ! Din păcate, ce se întâmplă azi în România e un regres pentru România. Europa are dublu standard. Ne simţim neîndreptăţiţi de prevederile din MCV. Ce spun ? Că spun că s-au derulat foarte repede dezbaterile pe MCV. Opt luni e puţin ? De ce nu spun că una din condiţiile acestui raport e revocarea procurorilor DNA. Au secţii DNA în Europa ? Raportul MCV spune că încălcăm drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Nu, vrem doar să apărăm drepturile fundamentale”, a explicat Nicuşor Halici, deputat PSD. Discurs à la Cațavencu, preluat de toți măcăitorii pesediști și mercenari lor din presa românească. Vai, suveranitatea ! Vai, românii ! Vai, străinii care ne vor răul ! Vai, vai, vai ... !
Dreptate pentru români” ? Fals ! În realitate, actuala Putere vrea „dreptate” pentru românii infractori. Apărarea marilor hoți ai patriei. Asta-i principala țintă. Scăparea derbedeilor în frunte cu Liviu-Nicolae Dragnea și Tăriceanu.
Bine spune liderul liberal Ludovic Orban: „Astăzi se vede cu ochiul limpede că un clan de derbedei politici, specializați în infracțiuni, au capturat statul român și folosesc puterea obținută în alegeri nu pentru a servi interesul cetățeanului român, ci pentru a-și rezolva problemele personale și a încerca să scape de consecințele infracțiunilor pe care le-au săvârșit de-a lungul carierei lor politice. Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, rezoluția Parlamentului European arată foarte clar că Dragnea și Tăriceanu și camarila din jurul lor sunt antieuropeni și sunt împotriva Uniunii Europene, și pun în pericol toate beneficiile cetățenilor români de pe urma apartenenței României la Uniunea Europeană”.
UDMR se distanțează vizibil declarând „Orice observaţie din MCV trebuie luată în serios.” Să nu uităm, însă, că senatorii și deputații UDMR au votat alături de parlamentarii PSD și ALDE modificările criticate de Comisia Europeană aduse Codurilor penale și legilor justiției.
Premierul Veorica a dat un mesaj țățist. Tip Videle. Un discurs anti Uniunea Europeană, naționalist, sforăitor și izolaționist. Asta vrea România !
Nu mai putem accepta ca românii să fie certați pentru ceea ce se face peste tot în Europa sau să li se ceară lucruri pe care nu le face nimeni în Europa”.
Nu românii au fost „certați”, madam, ci actualii guvernanți iresponsabili !
Despre raportul MCV făcut public de Comisia Europeană, Vasilica declară, suspinând, că este „dezamăgită și revoltată”, condamnându-l ca o veritabilă urmașă a proletcultiștilor noștri din anii 50. Telenovelă mioritică !
Oare nu era mai bine să fie „dezamăgită și revoltată” de ceea ce fac colegii ei în Parlamentul României, de faptele ilegale la care se referă, atât de clar, raportul MCV. Și de ceea ce nu fac miniștrii din cabinetul ei ?
Cum să înțeleagă păpușa dragneniană de ce este criticată Jandarmeria ?
Cea care a gazat și molestat protestatari pașnici în 10 august. Ea susține mațu-gaia că intervenția este identică a forțelor de ordine din alte țări membre U.E. Serios !?! Îi recomand să revadă imaginile și, mai ales, să aștepte decizia Justiției, singura care poate da un verdict pe bază de probe și articole de Lege.
 Este absolut regretabil că s-au găsit europarlamentari români care să voteze împotriva României”. Nu împotriva României s-a votat, tovarășa, ci împotriva unor autorități naționale iresponsabile din România.
Premierul l-a acuzat și pe președintelui Klaus-Werner Iohannis că vorbește despre „anarhie și instabilitate politică”. O fi vinovat președintele de faptul că România nu este pregătită pentru preşedinţia Consiliului UE, lucru afirmat și de al doilea om în stat, Călin Popescu-Tăriceanu ? VVD nu vede ce analfabeți are în propriu guvern, pe care îi tot schimbă ca sacii la moară ? Doar-doar !...
Manipulările curg ca de obicei. A apărut, din nou, Soros ! Sunt lansate minciuni flagrante menite să contracareze cele mai dure critici venite de la Bruxelles după integrarea României în U.E.. Monica Macovei a făcut Rezoluția ! În realitate, Rezoluție a fost inițiată de Partidul Verzilor din U.E.
Raportul a fost făcut de necunoscători ai realității românești ! Serios, când cele afirmate în el sunt arhicunoscute de toți românii alfabetizați !?!  Votul din Parlamentul European este împotriva României ! Fals ! Este în sprijinul țării.
 Circul continuă ! Ciordache, „capul limpede” al modificărilor Legilor Justiției, a declarat că Puterea ia în calcul atacarea la Curtea Europeană de Justiție a raportului MCV, susținând că „partea juridică a acestuia nu stă în picioare”. Tăriceanu replică „Raportul nu este un act juridic, sunt niște recomandări și nu poate fi atacat în justiție.”
În același timp „Altă întrebare” face, în Parlament, gesturi obscene la adresa Uniunii Europene către Opoziția din sală !
Asta e, așa crede el că e în democrația originală implementată de tătuca Iliescu la Contrarevoluția declanșată în seara zilei de 22 decembrie 1989 !
Concluzie. Recomandările trebuie analizate și aplicate cât mai degrabă pentru a mai șterge din imaginea șifonată a României de către gașca PSDragnea. „Ieșirea României din UE ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul copiilor noştri”, declară Corina Crețu, un socialist român, de tip european. Și mai sunt și alții în PSD. Cei care vor răul românilor se află în interiorul țării și, din păcate, sunt la guvernare: PSDragnea și ALDE Tăriceanu. UDMR s-a distanțat vizibil.
E un moment foarte greu pentru destinul țării, acum când guvernanții se străduiesc să nu sărbătorească Centenarul României Mari !

ULTIMA ORĂ

Finlanda a declarat că este pregătită să preia, în locul României, președinția Consiliului Uniunii Europene ! Lelea Safta crede că ar fi bine să se facă o rocadă în condițiile balamucului existent pe plaiurile mioritice.
*
Fosilele pesediste sunt resuscitate. Abramburica revine a patra oară la conducerea Ministerului Educației ! Wow ! Oare ce boacăne va mai face ?
*
Mișcări de trupe și în sânul PSD. Se vorbește de puciști, alți parlamentari demisionează ! Pe de altă parte, infiltrații prin alte sunt chemați în centrală. Sau cumpărați la bucată !
*
Infiltrații în PNL își dau arama pe față ! Vă amintiți cum a rupt Tăriceanu, în 1990 și 1993, Partidul Național Liberal ? Prima s-a produs la 23 iulie 1990, când s-a creat Partidul Național Liberal-Aripa Tânără (PNL-AT) și a intrat în guvernul fesenist al lui Petre Roman. A doua sub numele de Partidul Liberal 1993 (PL'93). Recent, Tăriceanu, a înființat partidul balama, ALDE, care guvernează în cârdășie cu PSD. Au mai fost și alte conserve feseniste care au tot rupt, la comandă, Partidul Național Liberal.
Acum e rândul „sărmanului” Viorel, omul căruia i-a ars salteaua și de atunci nu mai are somn !

Toate bune ?




Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu