Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 4 noiembrie 2018

O VALIZĂ ... PIERDUTĂ !


O VALIZĂ ... PIERDUTĂ !

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsit în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui.” Interesant cum țăranul teleormănean „a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ.” Culmea coincidenței ! „Sursa” trecea absolut întâmplător prin fața porții, când găsitorul se tot întreba ce să facă cu valiza !
Este o știre, trebuie să recunosc, mai ceva decât recentul cutremur de 5,8. Pe scara Richter, nu a Veoricăi ! La ea și echipa PSDragnea abia acum vor ajunge replicile fără număr.
Să vedem cam despre ce-ar fi vorba. Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum. De cineva, cu siguranță, sub acoperire, zice lelea Safta.
Pentru cine are cât de cât habar de lumea virtuală, știe cam ce înseamnă un giga bit
Dacă nu, tot lelea Safta oferă câteva detalii.
Bitul este cea mai mică unitate de măsură. Aproape întotdeauna există 8 biți într-un byte. De cele mai multe ori, acești 2 termeni (bit, byte) sunt confundați unul cu celălat. Și mai confuz este faptul că prescurtarea pentru bit este b (litera mică), iar pentru byte este B (cu majusculă).
În general un kilobyte are 1024 biți. Un megabyte înseamnă 1024 kilobytes, iar un gigabye înseamnă 1024 megabytes. Urmatoarea unitate de măsură ar fi un terabyte sau 1024 gigabytes apoi un petabyte care are 1024 de terrabytes precum și exabyte care are 1024 de petabytes. În concluzie, atunci când vorbim de spațiul fizic alocat pe hard pentru un cont de hosting ne referim la acesta în Bytes, de exemplu: 1000 MegaBytes (1000 MB) de spațiu pe disk.
Atunci când vine vorba de viteza unei conexiuni de Internet de exemplu, aproape întotdeauna aceasta este exprimată în biți, sau kilobiți (Kb), megabiți (Mb) sau gigabiți (Gb). Viteza este calculată pe secundă așa că unitatea corectă de măsură ar fi megabiți pe secundă sau Mbps (Mb/s). Astfel că atunci când vorbim de exemplu despre viteza conexiunii într-un server sau lățimea de bandă a acestuia, discutăm despre Mbps, de exemplu: conexiune de 100 Mbps. Translatat în megabytes, 100 Mbps înseamnă 12,5 MBps.”
Ei, acum, s-a mai liniștit neuronul ! Nu ? Atunci mai citiți odată. 
Ați înțeles ! Este o cantitate uriașă de informații.
Apoi, numai din domeniul financiar ar fi vorba de mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuși, rapoarte de audit, tabele contabile etc. La care se adaugă 14.800 imagini, foto și video, inclusive de prin Brazilia sau de la evenimentele companiei cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții - majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane.
În valiză s-ar afla și o tabletă care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, precum și o agendă cu 980 de numerele de telefon strânse în ultimii ani. Numele lui Liviu Dragnea apare notat cu majuscule, notează jurnaliştii.
Mai apar inclusiv planuri ale unor proprietăți mari din Alexandria și documente personale din familie, precum diploma de bacalaureat a fiului lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea.
Ca bonus ar mai fi peste 54.710 mailuri + unele atașamente de pe adresa de serviciu a managerului.
Mă bazez, în interpretarea datelor publicate pe înțelegerea prietenilor și cititorilor mei, mult mai inteligenți decât anonimii pesediști sau gruparea de it-iști plătiți care mă execută săptămânal pe facebook cu sediul prin Voluntari ! Aproape că m-am obișnuit cu un astfel de tratament preferențial. Noroc că mă ajută lelea Safta la replici, ea fiind școlită, cincinale întregi, pe marginea șanțului din satul natal.
O adevărată mină de aur, cuprinsă în acest geamantan tip OZN, li s-a pus la dispoziție jurnaliștilor investigatori. Se confirmă zicala străveche: Cine caută găsește ! Numai că Justiția noastră nu prea a căutat în ultimele trei decenii !
Suntem anunțați că articole bazate pe documentele din #Teleormanleaks vor fi publicate în următoarea perioadă. „Începând de săptămâna viitoare vor apărea materiale”, a declarat jurnalista Ana Poenariu de la Rise Project într-o intervenție telefonică la Digi 24. 
Prin OUG 13/13 a WD săptămâna a început cu o zi înainte !
Sursele afirmă că „documentele au fost ascunse cu puțin timp înainte de perchezițiile DNA, percheziții făcute de procurori la firma Tel Drum în vara anului 2017”.  Pe noi ce ne interesează ca jurnaliști este, în principal, interesul public. Ce vor face anchetatorii cu aceste materiale pe care noi le vom publica este la latitudinea lor”, a afirmat jurnalista când a fost întrebată dacă ar putea ajuta procurorii.
Dan Turturică, redactor-şef la digi24.ro: „Cred că aceste informaţii, care au ajuns în posesia jurnaliştilor de la Rise Project, reprezintă demonstraţia că Liviu Dragnea nu mai beneficiază de niciun fel de protecţie, aşa cum a beneficiat de foarte multă vreme. (...) De-acum încolo nu urmează pentru Liviu Dragnea decât înfrângeri.” Asta arată „cum a fost posibil ca Liviu Dragnea să fie lăsat de autorităţile române să îşi construiască acest imperiu financiar, politic, pentru că vedem astăzi că Liviu Dragnea, practic, conduce România.”
După citirea știrilor, m-am uitat iute în calendar. Nu, nu e 1 aprilie !
Urmează, cu adevărat, o săptămână fierbinte ! 
Se va amâna aniversarea Centenarul României Mari anul viitor !?!

Toate bune,



Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu