Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 11 octombrie 2018

PROHODUL


Referendumul a fost tratat cu indiferendum !

 

PROHODUL

 

Am scris în tableta HOȚII și SOCIALIȘTII din 21 septembrie curent: „De vineri (după agresiva alocuțiune țățistă citită de Veorica de la Videle în plenul Parlamentului European – n.n.), contrar aparențelor de învingător, Liviu-Nicolae Dragnea a devenit un cadavru politic. Să vedem cine-i organizează „funeraliile”. Ai lui colegi, Justiția sau cei din piețele mioritice.”

Ei bine, în acest weekend am avut parte de etapa pregătitoare. Baronii din județe nu au marșat la semnalul dat de Dragnea. A fost o liniște blagiană peste satele și orășelele patriei feseniste. Despre referendum, elocvente au fost interviurile luate sărmanilor care au fost la vot și bla-blaurile unor politruci. Neștiința primilor în privința a ceea ce au votat a creat zâmbete și, totodată, milă, iar declarațiile fariseilor de la Putere a stârnit greața telespectatorilor. România reală nu a dat curs acestei „consultări” inutile.

Cum a prezis lelea Safta, o bună cunoscătoare a mediului rural, au fost aruncate în vânt zeci și zeci de milioane de euro pentru nimic.

Așa-i obiceiul, la români, să se arunce cu bani la marile intersecții în drumul spre locul de veci al decedatului !

Din păcate, Biserica în ansamblul ei, nu doar Biserica Ortodoxă Română a fost atrasă într-o cursă cu urmări deloc plăcute. Nu știu ce mă face să cred, că, de fapt, s-a urmărit decredibilizarea acestei instituții. O instituție care a asigurat și susținut, sute și sute de ani, unitatea și evoluția neamului românesc. S-a încercat o lovitură mortală chiar la rădăcinile poporului român.

De mult timp, se simte nevoia unei reforme profunde și în rândul Bisericii noastre naționale, mai ales în privința zorzoanelor și, mai ales, privind comportamentul public al unor slujitori. Care se cred secretari de partid.

Desigur, Biserica este o instituție de drept privat, de interes public, cu un oarece sprijin statal financiar. Din punct de vedere moral, susținerea e mai mult figurație din partea autorităților feseniste. Respectul și recunoștința vin din partea enoriașilor. Nici nu are cum să fie altfel, din moment ce actualii decidenți sunt urmașii comuniștilor. 

De ce am zis zorzoane ? M-am referit, în special, la ținuta vestimentară, de evul mediu, a înalților ierarhi. Este o realitate asemănătoare cu cea postpașoptistă, când ișlicele și anteriile vechilor boieri erau total desuete, în discordanță cu ținuta vestimentară a fiilor lor întorși de la studii din Occident. 

Poleiala excesivă și tot felul de accesorii / zorzoane, antrenează critici și dă apă la moară celor născuți pe cracă, care exploatează orice derapaj al slujitorilor ortodocși de la morala creștină. Face un preot o trăsnaie și se folosește din plin generalizarea: popii fac, popii dreg …

Relația preoților cu mirenii a devenit în multe locuri extrem de slabă, rezumându-se doar la asigurarea serviciilor de asistență religioasă (botez, cununie, înmormântare), ceea ce nu-i suficient. Mulți români nu înțeleg cum funcționează Biserica. Că ea este o instituție de drept privat de utilitate publică. Că subvențiile primite de BOR nu sunt salarii. O parte merg pentru susținerea salariilor în parohiile sărace, alte sume sunt dirijate pentru conservarea monumentelor istorice, rădăcini ale neamului românesc, și pentru sutele de așezăminte sociale înființate de biserici (spitale, cămine pentru copii și bătrânii defavorizați de soartă, acțiuni caritabile etc.).

De asemenea, mulți nu știu că toate deciziile interne ale oricărei biserici ortodoxe, spre exemplu, sunt luate de un Consiliu parohial, format din cei mai buni enoriași. Aceștia muncesc în mod voluntar pentru buna organizare și funcționare a acelei instituții. Nu la fel se întâmplă cu consilierii aleși în primării, plătiți cu sume grase, deși calcă, în marea lor majoritate, odată-de două ori pe la Primărie, fără să aibă vreo contribuție reală la dezvoltarea comunității care i-a ales. Din contra mai fac tot felul de învârteli în interes personal.

Dar nu sunt eu cel chemat să dau sfaturi în această privință ! Cu siguranță, vor fi ample discuții și analize în sânul BOR. Sper să se facă pasul necesar spre reformă, care să dea mai multă substanță și credibilitate acestei instituții străvechi din care s-au desprins școala și spitalul, instituțiile fundamentale ale oricărui stat contemporan.

Sunt capabil să înțeleg de ce BOR a făcut pactul cu diavolul fesenist, așa cum a făcu și cu cel comunist, dar odată cu realizarea marelui proiect Catedrala Mântuirii Neamului, e normal ca această instituție să fie o voce mai puternică în sânul societății românești. Să renunțe la compromisurile făcute timp de peste 70 de ani cu mai marii laici atei ai vremurilor.

Să ne întoarcem la realitatea românească. Frontul „Salvării” Naționale, prin clonele lansate periodic pe scena politică, a încercat, prin tot felul de strategii, abaterea atenției de la problemele reale ale țării. Educația și sănătatea, coloana vertebrală în evoluția corectă a unei națiuni, au fost puse premeditate la pământ. Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la analfabetism funcțional, am ajuns un popor realmente bolnav în toate privințele iar „conducătorii” nici nu se sinchisesc. Din contra, jubilează, cred că au acum un popor legumă ușor de manipulat. Banii strânși cu miliardele de la popor, de preceptorii feseniști, au luat, în mare parte, căi mai mult sau mai puțin cunoscute. Tone de euro și dolari au ajuns pe meridianele și paralele Terrei, în locuri greu de imaginat. În ciuda nenumăratelor semnale de alarmă trase atât din interiorul țării, cât și din afară, am ajuns într-o fundătură ce pare fără ieșire.

Hoții au strigat hoții iar Justiția noastră a asistat pasivă la jaful național. Acum când, de ceva timp, în rândul justițiabililor au apărut persoane morale, se dau atacuri peste atacuri la neutralizarea lor și aservirea Justiției. Asistăm la o bătălie, în care hahalerele neamului folosesc, deseori, discursul celor care acuză. O veche tehnică proletcultist-stalinistă. Mai, mai să crezi, că poporul este în întregime hoț și nu ceata de nemernici din jurul liderului. S-a ajuns ca România să aibă cel mai analfabet guvern din istoria postbelică.

Bietul Zăroni (ministru al agriculturii celebru prin anii '50) s-a multiplicat cu o viteză uluitoare în mai toate instituțiile publice. De la cea mai amărâtă primărie a țării, până la guvernul și parlamentul țării, pline de nepoți, fii, fiice, neveste, amante, unchi sau mătuși. 

S-a ajuns la paradoxul ca niște penali, cu acte în regulă, să fie la Putere !

Circul politic mioritic prezintă zilnic, cu sprijinul deșănțat al mercenarilor presei „independente și de atitudine”, noi și noi numere de senzație. Toate cu scopul de farda realitatea, de a abate atenția de la gravele probleme de ordin moral, politic, social, economic, cultural, sportiv care macină societatea.

Sunt împinși în față tot felul de August prostu, de la alde Dăncilă până la alde Codrin, spre amuzamentul amar al publicului, tot mai sătul de aceleași prestații ieftine pline de inepții. „Românii au venit la vot în număr gigant. Cât de sănătos poți fi ca să emiți așa ceva ?

În 2016, prin instalarea cu anasâna a guvernului de tehnocrați, s-a acordat o perioadă de un an pentru reformarea partidelor. Numai că partidele mai mult au mimat reforma. Se vede cum au fost aplicate angajamentele de integritate, de moralitate, de „el se jură că nu fură …” la PSD&ALDE+UDMR după revenirea în forță la Putere. Angajamente uitate în mai puțin de o sută de zile de la preluarea guvernării țării. Lupul a fost reangajat la stână prin voința poporului de a nu se prezenta la vot. Cică a vrut să dea o lecție clasei politice !

Numai că boicotarea, luată la nervi, i s-a întors din plin în față.

Geaba  proteste, geaba umor dâmbovițean, uneori de cea mai joasă calitate, geaba plânsete … Singurul remediu era votul. Mai puternic decât glonțul ! Cum tot spunea un președinte. American. Nu am știut să votăm timp de 30 de ani. Tot în Duminica Orbului ! De aceea am și ajuns aici.

Referendumul cu cheie a fost arma secretă a lui Dragnea. A crezut că va da lovitura mortală democrației românești și așa extrem de firavă. N-a ținut !

România profundă, aceea, pe care o credeam fără vlagă, a dat un semnal decisiv în grăbirea finalului Republicii a 3-a, care s-a dovedit extrem de nocivă de-a lungul anilor. Instalată printr-o lovitură de stat de o echipă de șmecheri.

Socialiștii actuali vor să se scuture de hoții supranumerici din partid. Nu e ușor, având în vedere numărul mare a celor cu mega bube pe cap. Așa cum și liberalii au și ei „șmecherii” / infiltrații lor, care nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să sară absolut nejustificat la gâtul liderului lor, chiar în seara eșuării consultării poporului. Conducerea PNL a procedat corect în ceea ce privește referendumul. Nu ai ce să-i reproșezi acum, poate în alte cazuri !

Confiscarea unei inițiative populare, exact ca la Revoluție, de către gașca pesedistă a condus la eșecul referendumului. De ce nu au venit mulți din cele 3 milioane de semnatari ai petiției la vot ? Simplu ! Una li s-a spus și alta scria pe buletinul de vot. Asta nu înseamnă că românul nu va fi în continuare un bun creștin familist, cu excepțiile de rigoare. Vezi Dragnea, Tăriceanu și alți supersexuați ai societății românești, dominați de instincte animalice. Am înțeles că manechinul național a votat pentru a 6-a familie tradițională, că de a 5-a s-a cam plictisit ! (Mihai) „Unde moralitate nu e, nimic nu e !” (lelea Safta, care citește zilnic Biblia)

Evenimentele sunt în derulare, cu efecte tot mai previzibile pe zi ce trece. Se va încerca aruncarea pisicii în curtea Bisericii, dar mortul politic al zilei rămâne tot în curtea PSD. Văd că Soros nu a mai fost invocat ! Finalul se apropie !

Ajunge cu trăncăneală pe seama referendumului ! Între timp, mișeii continuă să atace Justiția la baionetă ! Și ne vântură o Lege a pensiilor super SF, aplicabilă prin ... 20 22 !

Oricum, drumul spre locul de „meditație profundă” a grupului de interese, care a acaparat conducerea PSD a trecut de răspântia cea mare !...

 

PS. Care credeți că ar fi fost prezența la vot, dacă tema referendumului era „fără penali în funcții publice" ?, mă întreabă Irinel. Glumești, Irinel !


În anul centenar, circul politic mioritic continuă ! 
Nu ratați noile numere senzaționale !

Toate bune ?




Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615 

Informația o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu