Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 9 mai 2018

INTERPRETĂRI PREMEDITATE !?!


INTERPRETĂRI PREMEDITATE ALE ISTORIEI !?!

Acum ceva timp, pe DIGI TV, am urmărit un reportaj dedicat cetățenilor de o vârstă cu România ! 
Wow (Oau), mi-am zis ! 
Avem români care au peste 162 de ani !?!
Asta pentru cine știe când a apărut statul numit România ! Constituția din 1866 este prima constituție propriu-zisă a României, adoptată după modelul celei belgiene (1831), promulgată la 1 iulie 1866 de prințul Carol I, domn al României, fiind și cea mai longevivă (1866-1923).
I-am atenționat imediat trimițându-le un mesaj cu dovezi de necontestat. Spre seară schimbă titlul reportajului, dar nu și conținutul, în care romantica jurnalistă continuă cu afirmațiile că România are numai o sută de ani.
Aș fi dat uitării episodul, dacă nu aș asista la promovarea continuă a acestei afirmații. Nefondată istoric. M-am tot întrebat de unde vine confuzia și am găsit explicația. Logo oficial al aniversării Marii Uniri sau României Mari (sintagmă de care văd că unii se feresc ca dracul de tămâie) ne induce subliminal acest „adevăr” ! Astfel, foarte multă lume crede că România are doar un veac de existență, întrucât jurnaliștii promovează această idee, nu mai vorbesc de unii politicieni. Dar, lor nu ai ce să le ceri ! Sunt politicieni, adică cațavenici, nu oameni politici !
100 ROMÂNIA este o minciună gogonată, chiar i-aș spune o manipulare grotescă. Nu graficianul care a realizat logo e de vină, ci cei care l-au aprobat fără să gândească. 
Sau au făcut-o în mod premeditat ?!? Dacă pe logo scria 100 ROMÂNIA MARE, oricine înțelegea că statul român are o vechime mult mai mare.
Așa, asistăm pasivi la o manipulare a boborului, care se adaugă la sutele promovate în ultimii 70 de ani prin spațiul mioritic. De unde apetitul ăsta de falsificare continuă a istoriei naționale ?
La fel se petrec lucrurile și cu Marea Unire, reîntregirea neamului românesc, care nu s-a oficializat la 1 decembrie 1918. Am scris despre acest lucru, nu e cazul să mai dezvolt. Dar se continuă cu menținerea acestei date, care nu are acoperire istorică. Mai mult, sunt jignite, grosolan, celelalte provicii istorice care au solicitat unirea cu ceva timp înainte și an de an asistăm, fără niciun rost la tensiuni interetnice. Cui prodest ? Și aici o fi acționat tot premeditarea ?
Miercuri, 9 mai 2018. Deschid televizorul și la TVR este titrat în bandă 9 mai Ziua Independenței României. Pe la prânz aud aceeași gogomănie și pe Realitatea TV.
Măi, fraților ! Tot marota asta ceaușistă o promovați ?
Chiar să nu știți că Independența României (de fapt ziua națională a oricărei națiuni care își respectă cu adevărat înaintașii) s-a oficializat pe 10 mai 1877 ? Pe 9 mai 1877, s-a citit Proclamația în Parlamentul României de către liberalul Mihail Kogălniceanu, ministru de externe în Guvernul Brătianu.

Apoi, pe 10 mai 1877, Parlamentul României a votat Declarația de independență, pe care principele Carol I a sancționat-o, contrasemnată de primul ministru Ion Brătianu.
Cine poate crede că o lege poate intra în vigoare înainte de promulgarea de către capul statului român ? Poate îi dați idei lui Dragnea ! Că tot vrea el neutralizarea lui Johannis.
Știați că Ziua Independenței României nici, măcar, sărbătoare națională nu este ? Parlamentarii noștri or fi români ?!? Sper să nu fie defăimare !
 P.S. Aproape zilnic, ai noștri aleși / ale noastre alese mai fac câte o nefăcută de răsunet ! Deseori, European / mondial. Am vizionat de câteva ori, nu-mi venea a crede ochilor și urechilor, „urecheala” administrată președintelui Franței Macron, de către europarlamentara ing. Maria Grapini, altă analfabetă mioritică de răsunet european la Bruxelles ! 
Măcar pe prima a retras-o Livache și a plantat-o la Palatul Victoria !
Cum era normal, Grapi și-a luat-o din plin. Monsieur le président Emmanuel Macron fiind acolo cu toate cuvintele la el. Să știți că dacă nu făceam efortul ăsta, dumneavoastră (România – n.n.) nu erați deloc aici”
Vous avez compris ? Вы понимаете, Maria !
*
Omagiu, celei care a citit corect viața românească contemporană ! De care și-au bătut joc, non stop, chiar și la înmormântare, feseniștii, urmașii sistemului comunist, pe care l-a contestat cu curaj nedesimulat. Fără menajamente !


Iar prostimea, inconștientă, a râs ! Am văzut, de 1 Mai, că mai râde și acum. Pe la Căcâna. Prin Piața Universității nu mai apare să aplaude minierii ?
DA ! Doina Cornea nu-i alde Prodanca să fie pe toate non stop pe canalele tv. A fost doar una dintre puținele conștiințe contemporane ale neamului românesc. Respect !
Măcar, a plecat știind că au început procesele Revoluției și Contrarevoluției din decembrie 1989 și cu mineriada din Piața Universității 1990. Când se vor finaliza, numai Dumnezeu știe !
*
Vă amintiți ? Lelea Safta îmi tot spunea că Marea Britanie nu va ieși din Uniunea Europeană și nimeni o credea. Iată, sunt aproape doi ani și procesul instant de ieșire tot trenează. Mai mult, Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a votat pe 8 mai 2018 în favoarea rămânerii ţării în piaţa unică europeană (informează Reuters) contrar dorinţei guvernului condus de premierul Theresa May de a tăia toate legăturile politice, financiare şi legale cu Uniunea Europeană. Să vedem cu o dă la întors Camera Comunelor - camera inferioară a parlamentului - unde May susţine că are majoritate.
*
Ridendo … PSD-ALDE a reclamat comisiilor de la Videle, Madagascar și … Rica că Johannis a sesizat Comisia de la Veneția ! Să vezi scandal !?!
Zi de zi, aici vom fi !

Toate bune !




Sergiu Găbureac
http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615 
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu