Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 10 februarie 2018

CE NU ÎNȚELEGE GHIȚĂ !

Lelea Safta tot nu lasă să-mi scriu tableta săptămânală. Adică mă lasă, dar să nu mă mai dau la guvernanții noștri de soi, ceea ce mă cam macină.
„- Ai văzut cum te tot blochează democrații ăștia de la facebook !” 
Așa că, m-am apucat de strâns și prelucrat folclor. Cum făceau înaintașii, acum un secol și ceva.
Cu această tabletă folk, spre bucuria multora am încheiat volumul al doilea de proză scurtă la VREMEA NEMERNICILOR
   
CE NU ÎNȚELEGE GHIȚĂ !

Eşti un bărbat din România, cam piedut în spaţiu şi neumblat prin lume, Ghiță. Dintr-o dată, te trezeşti la uşă cu nişte neamuri de sânge (după nepotul verişoarei străbunicii din străinatate). Şi îţi zic:
„- Băi, rumâne, de mâine o să stai în casă cu nişte femei. Italience, nemţoaice, spanioloaice, englezoaice etc… La grămadă !”
 Marşezi. O dai afară pe nevastă-ta, românca şi te muţi cu o grămadă de femei. În timp, vin şi altele. Acum sunt 27. Ghiță, tocmai te-ai mutat în marea familie UE ! Acum două mii de ani te-au luat cu sila și ai mai învățat câte ceva, dar cârcotaș cum ești ălora li s-a făcut lehamite de tine ! Au venit, în schimb migratorii fără număr peste tine, de nu mai știi dacă a mai rămas ceva din Ghiță orginalul ! 
Acum, la început, ai fost fericit ! De unde, până mai ieri, le vedeai pe fetele alea doar în poze sau la televizor, acum le poţi vizita la liber în fiecare noapte. Bine… bani să ai ! Dacă nu ai, doar stai şi băleşti pe gaura cheii.
 Spanioloaica îţi vinde roşii, pe care Maria le cultivă, italianca maşini, nemţoaica îţi dă tehnologie pentru orice, chiar şi pentru ştersul la gură, iar olandeza te învaţă să fumezi şi îţi vinde lalele.
Tu ce să le vinzi lor, pentru că ți-ai distrus și vândut tot din casă, eşti sărac şi vai de tine, nu prea produci mărfuri bune. Ghiță, să fim serioşi… nici nu prea te omori cu munca !
Mai vopseşti gardul când vin ele acasă, mai freci menta prin grădină, la crâșmă, deh…
Ție, Ghiță, ți-au plăcut întotdeauna femeile ! Ele mai strâmbă din nas, dar, te tolerează pentru că eşti bun de consumator. Mănânci mult şi bei de rupi. Tot salariul tău se duce în stomac, Ghiță ! Eşti singurul caz de genul ăsta în casa UE !
 Speri că o să vină ziua în care o să le vinzi şi tu ceva ? Pupăza din tei. Stai cu un pai în gură şi te întrebi de câţiva ani ce ai putea să le vinzi. Fabricile le-ai dat pe nimic, pămâturile pe-o sticlă de băutură, iar inteligenţa ta e deja plecată pe afară. Ai votat, tot timpul hoții, la Putere ! Și neuronii au plecat. Stai rezemat de gard şi speri să îţi vină o idee. Nu mai vine nimeni cu o găleată, o sacoșă, un ajutor social, ce naiba măcar zece lei !... 
E greu, Ghiță, ai cam rămas fără neuroni, Ghiță !  Îţi place şi nu îţi place să trăieşti cu fetele în casă. Vrei să mergi în dormitorul lor din când în când, dar ţie îţi este gândul tot la românca ta pe care ai alungat-o. Eraţi amândoi tineri şi săraci, acum eşti într-o casă bogată, dar tot sărac. Paradoxul paradoxurilor, Ghiță !... Ăstea nu dau de pomană !
În Marea Familie e din când în când răceală și scandal. Ești luat la întrebări, de ce nu ești democrat. Cel mai rău e când fetele îţi impun să iei, în camera ta, nişte migranți, deşi tu ai cea mai amărâtă încăpere, nu ai nici măcar baie și toaletă prin casă, ci tot prin fundul grădinii și cu ligheanul. 
Ai uitat că ai mai primit niște migranți acum vreo mie de ani și uite se fac stăpâni pe siliștea ta !?!
Prin marea casă comună, mai întâi, s-a rupt în figuri nebuna de grecoaică. Leneşă şi cu gura mare, a făcut scandal că pleacă din casă. Celelalte fete au scos banul numai să o vadă mai liniştită. Figuri şi alarmă falsă !
Grecoaica voia doar bani de epilat. Ia banii şi se retrage o vreme în camera ei. Când o să îi crească din nou mustaţa, va face din nou gură
 Englezoiaca și-a băgat și ea picioarele în casa comună şi s-a cerut Brexit din UE. Pleacă singură în lume, dar gurile rele spun că şi-a găsit regăsit americanul. 
Ghiță, eşti tot mai buimac ! Ai tăi te fură de-ți merg fulgii, ăilalți se uită chiorâș la tine de cârcotaș ce ești. 
Te gândești că nu avea ce dracu căuta englezoaica aia în casă !?! Frumoasă nu era, fidelă nici atât, însă știa să bea cot la cot cu tine, Ghiță. Şi îţi lipseşte. Şi nemţoaicei îi lipseşte, că o aduna în fiecare noapte de pe străzi. „Dă-o încolo !” zici. „Să mă părăsească ! Rămân cu celelalte 26 și care or mai veni.”
Acum, englezoaica plecată, plânge de rupe pentru că va trebui să îşi spele singură chiloţii. Nici Sam nu prea mai vrea o asemenea afacere. Şi asta e dramatic… Peste canal, problemele abia apar ! În locul ei, se oferă să doarmă cu tine mai des, fata din Scoţia. Problema se complică, Ghiță ! 
Englezoaica nu ţi-a lăsat destulă băutură în frigider, pălinca / țuica ta nu-ți mai place, iar scoţianca nu ţi se pare o partidă bună, deși are un whisky !... Se-aude că vine şi irlandeza, frumoasă de fugi în codru verde. Bere avem și noi !
Hopa ! Te-ai întoarce la româncă. Dar ea e deja cuplată cu Giancarlo, 82 de ani, patron de restaurant la Roma. Mesaj: „Prostu-le ! Pe iel il iubesk !” Eşti complet năuc ! Nu mai ştii nimic. Refuzi pe rând bulgăroaice, belgience ... Ești tot cârcotașul de acum două mii de ani ! Moștenire grea !
Tu, român, moldovean amestecat cu oltean și ardelean sau invers, te ţii tare şi nu te dai oricui ! Suedezele şi fanţuzoaicele se ţin şi ele tari şi nu se dau unui Ghiță ca tine. Preferă să se cupleze între ele. Aşa că ești tot mai singur prin mijlocul casei pline de fete, gândindu-te la româncuțele tale. Parcă ai face o vizită în Basarabia, dar ţi se par cam sărace. Iar sărac cu sărac dă tot sărac. Nu e ca la mate, cu minusul. Ai uitat că unirea face puterea
Şi, te trezeşti, Ghiță, tot ca prostul ! Nu mai întelegi nimic din viaţa ta, nu mai ştii al cui eşti, nu îți mai dai seama dacă eşti român sau GOHUGEA SLABULUNG PECUTATU.
Începi să te dai cu capul de pământ folosind tehnologia germană a aparatului de dat cu capul de pământ. Tu nu mai ştii nici să te dai singur cu capul de pământ fără să ai tehnologie, Ghiță ! Tot timpul cu nasul în iPhone. 
Apoi, în mijlocul disperării, când crezi că totul s-a terminat, când eşti total pierdut, sună cineva la uşă.
devocika krasivaia, Katiuşa. Aia cu davai ceas, davai palton ! Nu ştiu de ce, Ghiță, dar am, din ce în ce mai prezentă, senzaţia că veţi rămâne împreună cu alde Ghiță la Putere.
Parcă văd că o să se mute la tine neinvitată, iar, la final, îţi va lua tot din casă, inclusiv iPhone-ul. 
Să vezi viață, atunci, Ghiță !

Toate bune ?
*:-h wave



Sergiu Găbureac 
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Buc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu