Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 5 ianuarie 2017

GUVERNUL KAMIKAZE



GUVERNUL KAMIKAZE

În gerul aspru al Bobotezei, s-a născut, pe repede înainte, guvernul bicolor al României !  Ca un ou roșu cu brâu galben ! La șale. Mult mai obez ca precedentul,  de parcă nu era suficient Parlamentul plin de lipide.
Sper, ca noul guvern, preponderent sudist, să nu aibă probleme cu rezistența ! La caniculă ! De iarnă va trece hârr-mârr !...
Despre Opoziție, doar „javra națională” (știu, sună nașpa), cum îl numesc sugestiv unii, nu va scăpa vreo ocazie de a-și pune poalele-n cap. Cum îi este obiceiul ! Ceilalți intră în reorganizare profundă. Abia prin toamnă, liberalii vor căpăta glas autentic, deși interimara a fost extrem de tăioasă. Și Nicușor a punctat pe ici-colo. La tobe ! 
E drept, mă așteptam la un guvern suplu, cu maximum 15 ministere. Ca în lumea civilizată ! Cum n-au făcut pasul spre acea lume, decât vreo trei milioane de români, ne mulțumim cu executivul Yes Man.
 Mulți au crezut că e un guvern cu oameni noi. Aiurea ! Doar câțiva sunt noi. În rest, dalmațieni vechi și doi tehnocrați. Sunt incluși oameni chiar de pe timpul regimului ceaușist ! De sămânță. Pentru culoare, PSD și-a adus omul de la Tel-Aviv, care n-a reușit să răspundă la nicio întrebare la audieri !?!
De fapt, oamenii pesedeului nu au fost nicio o clipă dați jos din ministere și agenții în perioada acordată reformării partidelor. Doar miniștrii au fost tehnocrați și câțiva secretari de stat. În rest, la butoane a fost garda PSD. Astfel, au fost blocate marile reforme pe care le așteptăm de câteva cincinale: reformarea guvernului, a parlamentului, reforma administrativă, revizuirea Constituției ...
Mulți uită că așa a fost înțelegerea ! Tehnocrații au avut doar misiunea menținerii stabilității țării. Că și-au permis să crească salariile, să aducă șapte miliarde de euro de la Bruxelles, plus altele două-trei prin investitori sau să pună bazele unor noi proiecte și să deblocheze altele înghețate pe timpul plagiatorului național, e o altă poveste. Bine ascunsă de ochii lumii, cu sloganul mincinos „Guvernul 0” ! Bineînțeles, panglicile, la finalizarea tuturor acestor proiecte, vor fi tăiate de noul guvern. Cu tam-tam-ul mediatic de rigoare ! „Noi am făcut pentru popor !”, poporul, poporul, poporul !
În timpul sărbătorilor de iarnă, telemanipulatorii de partid și jurnaliștii mercenari au vehiculat zeci de scenarii, cel al preluării guvernului, prin siluirea legislației actuale, peste câteva luni, de către însuși Dragnea, „sora șefă” din Kiseleff, fiind cel mai invocat. Dacă teleormăneanul nu ar avea și alte dosare penale, în afara condamnării definitive, ar fi plauzibil scenariul, dar așa nu mi se pare fezabil.
Sigur, versatul Iordache-Marțea Neagră va dori să pună căluș Justiției, mulți din zona Puterii fiind cu ditamai musca pe căciulă. Prin votarea Legii amnistiei, penalii ar ieși de la „Nufărul Parlament srl”, curățați de toate încălcările. Mai ales încălcarea poruncii a VIII-a ! Însă, în contextul actual, nu cred poate sări calul. Nici măcar pârleazul. Ar inflama restul poporului (82%), o adevărată oală sub presiune, care nu a votat coaliția penalilor. Ar înseamna, totodată, izolarea economică și politică României în mai puțin de șase luni. Iar izolarea înseamnă moarte curată, în ciuda sloganelor naționaliste !
Aberația săptămânii. Suspendarea președintelui țării. După limbajul golănesc, utilizat la greu de cuplul Dragnea-Tăriceanu, și manipularea grotescă, promovată isteric de mocirlele RTV și A3, unii credeau că lovitura se va da chiar de Anul Nou.
De fapt, regele (sic!) Teleormanului este imaginea răsturnată a prezidentului.
Neamțul comunică concis, discret, numai în situații absolut necesare. Mulți îi înțeleg scurtele mesaje abia după ce le citesc a zecea oară ! Alții, nici atunci. Analfabeții funcțional ai României (peste 45%), mulți forma(ta)ți de alde Abramburica în anii postdecembriști, sunt incapabili să priceapă mesaje simple. Pe aceștia, televiziunile sistemului mafiot îi manipulează la greu.
În schimb, liderul pesedist o lungește la nesfârșit. La cele 20-30 de cuvinte ale lui Johannis, LD vine cu o adevărată beție de cuvinte. Cu sloganuri proletcultiste de tipul „mai mulți bani în buzunarul poporului”, „așa au votat românii” (18% - sic!), „binele poporului”, „nu ne lasă președintele / dușmanul poporului să trecem la aplicarea programului”, „prim ministrul a fost numit prin SMS” (în realitate prin decret prezidențial) … tot felul de gogoșele bine pudrate, de nu se mai vede conținutul. Ceaușescu ar fi invidios, auzind promisiunile fără număr, dacă ai săi colegi de partid nu l-ar fi asasinat. De Crăciun !
Deși nu sunt fan PSD, cu toate că 60% din programul său e de sorginte liberală, însușit de la USL sugrumat în zori de zi, sunt de acord să-i acordăm guvernului Dragnea „tradiționala” sută de zile în care să demonstreze că este de „bună credință”. Mai ales să văd că dispar rețelele de tip mafiot din județe, că nu e violată Justiția ziua în amiaza mare și bunăstarea va coborî peste români !... 
Ar fi normal ca FSN, prin principalele sale clone (PSD&PDL), care a devalizat și distrus premeditat țara, să o repună pe șine ! Așa ar fi într-o Românie normală și europeană ! Cu PDL m-am lămurit. Să vedem ce va face echipa PSD 2017. Își va respecta angajamentele „la virgulă” sau se va ține tot de țigăneala postelectorală căutând vinovați prin Munții Carpați, unde pândesc dușmanii poporului pesedist !?!
http://www.senat.ro/PAGINI/proiecte/GUV_201701/Program_de_Guvernare.pdf,
Cum abia pe 28 ianuarie începe Anul Cocoșului începe în 28 ianuarie, fiind tot în Anul Maimuței, lelea Safta a luat-o într-o direcție ulterioară, unde nu are semnal ! Regret, nu am, deocamdată, predicții de la popor.
Succes noului guvern !

N.B. Cele 14 sărbători publice sau religioase din 2017, vor asigura românilor 11 zile libere în plus față de calendarul obișnuit. Din păcate, Ziua Independenței (10 mai 1877), adevărata zi națională a României, nu figurează între ele !
Aude, cumva, vreun patriot de la Parlamentul României ?

Toate bune !


Sergiu Găbureac 

gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu