Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 10 noiembrie 2016

DONALD DEMOLATORUL !?!



DONALD DEMOLATORUL !?!

Vă amintiți dialogul de săptămâna trecută cu lelea Safta.
„- În America (n.n. – SUA) se petrec lucruri ciudate, îmi șoptește misterios Lelea Safta.
- Cum, Lele Safta, nu dumneata îmi spuneai, pe la începutul anului că, sigur, va ieși Hillary, acum o dai cotită ?
- Nu zic că nu va ieși Doamna Clinton. Doamne ferește ! Americanii nu sunt misogini, cum sunt mulți de pe la noi. Spun doar că se petrec lucruri interesante. Ciudate. Parcă și-au băgat coada politicienii și serviciile noastre mioritice. Sunt lansate tot felul de petarde, care fac spectacolul electoral mai palpitant. De regulă, la ei totul este mega spectacol, numai că acum este murdărit cu tot felul de mărunțișuri pe care niște oameni serioși nu ar fi trebuit să le scoată în văzul lumii.
- De acord, văd că americanii reacționează emoțional la fiecare gulgută aruncată pe piață. Sondajele sunt atât de strânse, încât totul seamănă cu filmele lor politice, marca Hollywood. Prevăd și eu o noapte plină de suspans, după încheierea alegerilor.” 
Trebuie să recunosc că lelea Safta a intuit ceva. Unii zic că sondajele au fost date peste cap ! Îmi permit să-i contrazic. Sondajele s-au făcut la nivelul alegătorilor, nu al electorilor. La votul boborului, Hillary a câștigat la o diferență de peste 180.000 de voturi, însă a piedut drastic la nivelul electorilor. Nu am înțeles cine-i stabilește pe cei 538 din Colegiul electoral !?! Pot fi ei coruptibili ? N-ar fi exclus să auzim niște insinuări ! Oricum, încurcate sunt căile Legii electorale. Din USA !
Americanii au decis. Au vrut schimbare ? Au schimbare ! Parlamentul era deja republican. Acum au și președinte republican, adică guvernul. Au totul !
47,5% din alegătorii americani sunt fericiți ! Și-au luat țara înapoi de la cei 47,7% alegători democrați !?! Mai rămâne un mizilic, de 4,5 procente, care a votat alți candidați. Nu mai contează ! Până și Terra pare împărțită în două. Sunt sigur că și în cazul victoriei lui Hillary la fel ar fi fost. Gura lumii ...
Dacă ar fi fost situația asta în România, mamă, se înroșeau ecranele ! Ciuvică și verișoarele, bufnițele mov, făceau apoplexie. Între timp, piețele financiare ale lumii tresaltă. Aproape 50 de miliarde s-au dus pe apa Sâmbetei. Tinerii din California (Calexit !) și alte state protestează. Sunt și ceva vitrine sparte. Bine că nu au scos pistoalele. În timp ce maturii s-au consolat cu mesajele transmise de ambele părți.
Constat că discursul lui Trump are acum o cu totul altă coloratură față de cel din timpul campaniei electorale ! Se va izola USA de omenire ? Nu cred. Tot Lelea Safta îmi sugerează că vicepreședintele, mai tânărul Mike, va avea un rol extrem de important în ecuația americană de la White House. Iar mulți americani, și nu numai, privesc mai mult la ultima madam Trump, decât la președinte ! Fată din Balcani !
Donald & Mike(y) ! Parcă am fi în desene animate !
La politică internă, Trump a făcut unele promisiuni, pe care nu văd cum le poate impune, în primul rând, propriului Parlament. Nu va fi ușor ! Să vedem de se va confirma zicerea bunicului Ioan. „Acela-i primar adevărat, care vine la primărie miliardar și pleacă milionar !”. Asta prin 1930 !
Deocamdată, se face echipa ! Se eliberează și cele 3.000 de posturi din administrația prezidențială, iar mass media, cu ochii non stop pe Donald, își tot dă cu presupusul. Ca și lelea Safta ! De la ei ! Scenarita se va simți în elementul ei !
Dacă am merge pe model american, noul USR (declarat antisistem) va câștiga alegerile parlamentare. Nu cred că va fi așa.
Voi mai aborda subiectul după prima sută de zile la Casa Albă !

ULTIMA ORĂ !

1. Se putea să nu iasă pitecantropul becalian și să nu-și dea cu părerea despre condiția femeii în societate ? Cică o femeie nu are cum să fie cel mai puternic om al lumii ! Ar fi venit sfârșitul lumii ! Vă dați seama câți mioritici gândesc în aceeași manieră, în timp ce își caftesc metodic consoarta !?!
2. Apar poze cu Brucan și Soroș din 1990. Întâlniri ale lui Soros György cu lideri PSD au mai avut loc de-a lungul anilor, chiar și cu Victoraș plagiatorul !... Dacă aș fi paranoic, aș urla „Contrarevoluția a fost organizată de Soroș, care a susținut FSN-ul, adică PSD-ul de astăzi !”
3. S-a terminat campania electorală la frații de peste Prut. Spre Est sau spre Vest.
La fel ca la americani, alegătorii vor decide. A început bâlciul electoral pe plaiurile mioritice. Credeți că se va discuta aplicat pe programe politice ? Nu, îmi spune lelea Safta ! Va fi în stilul nostru tradițional. Tovărășesc. Nu-l lăsa pe adversar să vorbească ! Trăiască victoria în alegeri !

P.S. În privința evenimentelor din decembrie 1989 se ajunge și la scenariul pe care l-am descris cu ceva timp în REVOLUȚIE și CONTRAREVOLUȚIE. Oricum crimele premeditate ale celor care au vrut cu orice preț puterea nu pot rămâne nepedepsite. 
http://issuu.com/emanuelpope/docs/14.12_gsm_carte_vremea_nemernicilor

Toate bune !?!

  
Sergiu Găbureac 

gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu