Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 28 octombrie 2016

ALINIEREA CANDIDAȚILOR



ALINIEREA CANDIDAȚILOR

 

Ultima zi a depunerii candidaturilor pentru alegerile parlamentare a înregistrat o adevărată buluceală la Birourile Locale Județene. Parcă am fi asistat la un meci de rugby cu toate echipele politice în teren. Pe București au fost ațintiți toți ochii, deși marile probleme sunt în provincie. De remarcat, că cele două mari partide au respectat, în general, principiile de integritate mult clamate toată vara, dar la categoria dinozauri nu s-au putut abține.
La Capitală, PSD-ul, cel mai mare partid al României, vine tot cu Abramburica la deschidere. Având în vedere erodarea puternică, de-a lungul mandatelor fără număr, credeam că dna Cati, garantat Vanghelie, va face pasul în spate. După 20 de ani de lupte pe culoarele și sălile Parlamentului. Ei, bine, veterana nu renunță, deși Microsoft bate la ușă ! Sau poate tocmai de aceea și candidează ! Imunitate, te iubesc ! Mai sunt și alții, care tot pentru așa ceva se bat. Nu întâmplător circulă știrea: „Un pesedist a fost exclus din partid deoarece nu avea dosar penal !”
Prin provincie înregistrăm și o răscoală la Filiala Gorj unde a fost impus nimeni altul decât plagiatorul Victor Ponta, care tocmai primise derogare de la criteriile de integritate !?! Liviu Dragnea este prezentat, mai nou, ca un penal incoruptibil. Doar morții știu adevărul ! Niciunul nu a depus, deocamdată, vreun autodenunț  că ar fi primit șpagă ca să voteze ! Așadar, conu Tipătescu poate candida în fieful său, Teleorman, unul dintre cele mai sărace județe ale României, în care s-a lansat politic acum 22 de ani. La Craiova, sensei primar Olguța sare în barca parlamentară ! Așa-i când nu găsești candidați credibili, pui primari !
În rest, socialiștii, repet, au cam ținut cont de sugestia președintelui de a se debarasa de penalii cu patalama, deși sunt, încă, filiale unde dinozaurii, traseiștii și neamurile s-au strecurat pe locuri elegibile, lăsându-i pe tineri sau persoanele onorabile cu ochii în soare, puși și ei prin coada listelor de ochii lumii. De altfel, ca la multe alte partide ! PSD estimează că vor obține 140 de mandate de deputat și 61 de senator.
La PNL ultimele mutări au fost cu adevărat spectaculoase, ieșind practic din conul de umbră aflat până la retragerea buldogului. Aducerea, la Capitală, pe primul loc pentru Senat a unui senior liberal, reputat specialist neurochirurg, a dat frisoane adversarilor. Lelea Safta îmi susură că Leon Dănăilă a fost adus în mod special ca să-i opereze pe cei care mai au comunismul pe creier !
Semiacordul lui Cioloș de a discuta după alegeri un posibil accept pentru continuarea pe post de premier îi aduce pe liberali tot mai mult în atenția alegătorilor. Dacă vor reuși să facă o majoritate parlamentară !
La Capitală nu prea ai ce reproșa liberalilor, în provincie în schimb sunt câteva candidaturi controversate. Numărătoarea de Prahova, „o fiară în devenire” după cum o caracterizează Cotidianul, e pe listă la Camera Deputaților, acolo unde și-a dat dovada cunoștințelor de aritmetică ! Și cinste ! O altă liberală controversată, Anca Boagiu, pupila lui Băsescu sau una dintre ele, după ce a cochetat cu șefia Sectorului 2, a fost exilată sau s-a  autoexilat pe lista de la Maramureș. Mai sunt la liberali câteva nume erodate, dar, per ansamblu, cu prețul unor crâncene lupte interne, care s-au lăsat cu demisii din partea dinozaurilor și nemulțumiților, listele cunosc numeroase nume noi. Pe locuri eligibile.
Nicușor, cel cu tolba mare la alegerile locale în Capitală, pare să câștige teren. În sondaje. Dacă la Capitală, e drept, are oarece audiență, în provincie am mari îndoieli privind succesul electoral anunțat de sondaje.
Despre ALDE nici nu merită să comentăm, fiind de departe partidul cu cei mai mulți traseiști și persoane, care miros a penal de la o poștă. Limbajul folosit în ultimul timp de lider, ce se pretinde de sorginte liberală, precum și atacurile tip guerilă la adversarii politici, îi descalifică atât pe cei aflați pe liste, cât și pe cei care îi vor susține. Însă să nu ne mirăm, unor români le plac la nebunie penalii !
Nici PMP nu se simte prea bine cu lătrăul (caracterizarea nu-mi aparține, chiar îmi displace) Băsescu în frunte. Circul pe care îl face în aceste zile la televiziuni aduce mari deservicii propriului partid. Doctorii se întreabă al cui pacient va fi cât de curând !
La fel se petrec lucrurile și cu partidul naționalist al lui Ghiță, care și-l dorea, pe post de vehicul electoral, pe primul plagiator al țării. De fapt, ca să fiu corect, al doilea, primul fiind tovarășa Codoi. Nici acest partid nu cred că va prinde Parlamentul !
ONG-ul UDMR pare epuizat, insinuările privind implicarea în lupta secesionistă a unor conetnici, având un ecou negativ chiar în rândul maghiarilor.
Avem și câțiva independenți, udreniana detașându-se prin tupeul nemăsurat de a candida la capitală, deși mi-amintesc că avea o garsonieră pe la Roman !
Ultimul sondaj dă PSD-ul, conform ISSPOL, la 54%, PNL la 21%, iar USR la 10%. Ceea ce este în totală contradicție cu topul încrederii, unde premierul Dacian Cioloș conduce, urmat de președintele Klaus Iohannis, iar pe locul 3 se află nimeni altul decât … Victor Ponta ! Încă o manipulare ! Nici măcar nu au ieșit listele electorale la data realizării sondajului. E mult prea devreme pentru o estimare cât de cât corectă. Cam de Ziua Națională cred se va putea realiza un sondaj apropiat de realitate.
Până atunci candidații vor alerga după voturi, televiziunile de partid vor manipula la greu iar alegătorii vor avea timp berechet să se documenteze și să cântărească pe cine să aleagă în circumscripția lor.

Toate bune !?!
  
Sergiu Găbureac 
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu