Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 13 aprilie 2016

SARE CAPACUL !



SARE CAPACUL ! 

Partidele fac implozie. Puzderia de nonvalori, instalate cu tupeu la cârma lor, dau din colț în colț. Au reușit atât de bine să se facă antipatice încât simt că nu mai au nicio șansă. Presiunea pusă de țugulanii votanți, cu ceva conștiință, determină, vrei nu vrei, luarea unor măsuri.
Găștile politice au încercat o abureală cu iz de reformă. Cu tot soiul de angajamente și coduri de etică și echitate. Era să zic socialiste. Acum, când a venit ceasul scoaterii la interval a candidaților s-a văzut că se joacă la cacealma. Niciunul din puzderia de „liderii politici”, mai ales locali, nu a făcut pasul înapoi. Unii, de un tupeu fără margini, dau sfaturi pe la toate televiziunile, după ce timp de două cincinale au fost la butoanele țării fără să fi lasat în urmă ceva  bun pentru țară și țugulanii ei. Tot speră să mai tragă încăodată lozul câștigător. Reclama PMP-ului parcă e desprinsă din Cântarea României ! Numai că evenimentele par a avea un alt traseu.
Cioloș se dovedește, tot mai mult, a fi cu totul altceva decât un ciolănar. Deși mârâie pe la toate camerele, purtătorii de vorbe ai partidelor sunt tot mai văzuți de marele public ca biete otrepe de partid. Proiectul reformei administrative dă fiori reci tuturor filierelor mafiote locale. Abia destructurarea acestor rețele, poate duce la renașterea țării. Sigur DNA-ul, plus alți hăitași, deratizează la greu, însă nu e suficient. E necesară o reformă adâncă cu evaluări care să ducă la reinstaurarea valorilor autentice și a profesionalismului în toate domeniile de activitate. De ani buni tot mai virusate, diletantismul fiind la el acasă.
Măsurile deja aplicate și cele anunțate fac ca Sistemul Mafiot Român să-și concentreze toate forțele pentru demolarea acestui guvern.
Membrii lojelor mafiote sunt îngroziți, de ce pot găsi în cutia poștală (fizică sau virtuală). DNA-ul nu sună de două ori ! O singură dată și ești terminat, chiar dacă țipi în gura mare că e poliție politică, cum face seară de seară un bibliofil cunoscut pentru pălăvrăgeala și turismul practicat pe la fel de fel de partide !
Cu DNA-ul încă e bine pentru ei. Procesele sunt de durată cu prelungiri la nesfârșit. Cu evaluarea e, însă, mortal. Se face o singură dată. Numai contează gradul de rudenie cu mahărul politic. Plus că e anuală !  Sistemul Mafiot Român primește o lovitură mortală ! Vor dispărea mii de verigi mafiote. E unica soluție de a repune România pe roate. Repet, să vedeți ce lovituri dure vor încerca mafioții României, ajutați substanțial de mafioții din afara granițelor, cu care au devalizat România de miliarde și miliarde de dolari și, apoi, de euro.
Presa mafiotă, deja, cântă pe toate vocile sfârșitul democrației în România.
Demisia lui Ludovic Orban a lăsat scena politică fără glas. Un gest, absolut normal într-o altă țară democratică, este perceput ca un seism de gradul 9 în România. Aici nu e vorba de șpagă, banii fiind dați direct unor posturi tv pentru publicitate. E vorba, în speță, de o donație. Numai că nu s-a făcut conform procedurilor legale. Gestul de onoare al demisiei paralizează pe cei care sunt cu musca mult mai mare pe panama. Liberalul putea să procedeze la fel ca colegii (sic!). Să urle că nu e adevărat, să se roage de ceilalți șparlamentari, să se lase miruit … Nimic din toate aceste trucuri ieftine. A procedat simplu, elegant, fără ezitări, retrăgându-se instantaneu de sub reflectoare.
Gestul său dă un semnal clar reformării partidelor politice. Desigur, un asemenea gest nu-l putea face un șobolan. E chestie de educație. Șobolanii au comportament de cadre de partid. PCR. Luați direct din producția de tăierea frunzelor, nu știu decât să schelălăie ! Vezi cazul Băsescu.
Orban a făcut un gest care îl onorează. Nu ca mulți alții, care au luat milioane de euro pentru propriul buzunar țipând, ca țața Udrea, că e victimă. Dacă procurorii și justiția vor lucra cu aceleași măsuri în toate cazurile, nici un politician vechi nu va trece Iordanul. Încep să am speranțe în curățarea clasei politice. Mai vedem ! DNA, șo pe ei !
Efectul public al demisiei ar fi trecut în câteva zile, dacă nu ar fost urmat de un alt gest curajos al PNL. Deschiderea porților către societatea civilă. Nu unui Nicușor, care bate toba de vreo 10 ani pe culoarele Primăriei Generale și plângător pe la tribunale, ci unui mega simbol. Afirmat cu prilejul Pieței Universității 1990, după ce am ratat în Duminica Orbului,  drumul spre dezvoltarea socială și economică normală. Vă amintiți ? Atunci țara a fost dată, de bună voie și nesiliți de nimeni, pe mâna unei structuri politico-securiste în blană de miel. Infiltrată în toate partidele. Cu timpul, devenind un odios sistem mafiot transpartinic.  
Lui Marian Munteanu e greu să-i poți reproșa ceva. Nici măcar naționalismul pe care-l afișează, nu este unul extremist. De tipul vecinului de la Buda. Sau Varșovia ! Cu siguranță, se va bate monedă pe convingeri sale intime. Omul ăsta putea să aibă acces la orice funcție în stat, dacă și-ar fi dorit. A dovedit, însă, o mare tărie de caracter și a preferat, mai întâi, să se realizeze în plan profesional. Timp de 25 (cinci cincinale) de ani a stat deoparte ! Acum, la solicitarea PNL, acceptă să contribuie la redecredibilizarea factorului politic, care trăiește drama umilirii supreme. Cea a disprețului general ! Toate partidele = aceeași mizerie !
Condițiile sale sunt foarte simple. Omul potrivit la locul potrivit ! Loazele politice să facă pasul înapoi ! Cioloș afirmă același lucru ! Până și boborul s-a săturat de cațavenci vânzători și vrea oameni adevărați iubitori de neam și țară !
Constat, cu tristețe, că nici după 26 de ani nu ne-am lepădat de sindromul primului secretar. Stimați jurnaliști și alți răspândaci, nu primarul conduce destinele unei comunități, ci Consiliul Local, așa cum nu președintele de la Cotroceni conduce România, ci Parlamentul. Nu mai induceți asemenea gogomănii în capul țugulanilor și așa virusați, mulți tânjind după dictatură !
Primarul general al Capitalei este, de fapt, al doilea om în stat. Ca susținere populară. Are la dispoziție, teoretic, cel mai mare buget local. Într-adevăr, de el depinde, în mare măsură, aplicarea corectă a proiectelor lansate și votate de consilierii locali cu care face, după alegeri, echipă, încetând hârjoneala / hărțuirea mafiotă. Vedeți ce s-a întâmplat în timpul mandatelor dr. Oprescu.
Asistăm, în fapt, la bătălia finală cu Sistemul Mafiot Român, care a penetrat toate partidele, decăderea morală și economică cuprinzând întreaga societate românească ! Oare trebuie doar să asistăm ?
Niciunul din cei vechi nu are ce căuta pe noile liste de candidați !


Toate bune,

 Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu