Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 18 martie 2016

PROFESIONIȘTII



PROFESIONIȘTII

„Nu mă interesează cine este președinte, poate fi si Mao Tzedun (nici chiar așa - n.n.). Mă interesează cine este primar în localitatea mea, unde trăiesc cea mai mare parte din viață." a spus Horia Rusu, mort într-un accident rutier (!) în 2001. Unul dintre bunicii săi a fost viceprimar liberal al Timișoarei, în perioada interbelică.
În afară de liberali, și nici aici 100%, celelalți se codesc în nominalizarea candidaților la alegerile locale. De care ne mai despart doar câteva săptămâni. Se fac tot felul de speculații, dar nimic nu este bătut în cuie. Să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare !
Este o criză de proporții în găsirea unor membri de partid credibili, care să garanteze succesul în alegeri. Abia acum se vede calitatea celor promovați prin diverse funcții de partid, care ezită să-și asume răspunderea unei candidaturi. Bineînțeles, liderii cei mari visează la un os de parlamentar, lipsit de orice responsabilitate. La bază, însă, nu există oamenii care să miște căruța administrativă a comunității locale.
Să fiu bine înțeles ! Ciolănari există, dar nu sunt și profesioniști. În administrație. S-au cam terminat vremurile, când oricine putea fi primar sau consilier. De fapt, marea problemă nu ar fi candidatul la primărie, ci candidații la consiliile locale. Aceștia sunt, în realitate, principalii vinovați pentru hoțiile petrecute de-a lungul anilor într-o comunitate. Ei și-au împărțit, în complicitate cu primarul, contractele cu statul, ei au dat și au luat șpaga aferentă. Ei au nenorocit multe comunități locale.
Consigliere e cel care a propus și aprobat derularea unor proiecte total ineficiente pentru comuna, orașul, municipiul sau județul lor, doar pentru a-și mai rotunji averea. La vedere sau ascunsă prin conturi ! 
DNA-ul este sufocat de miile de dosare aflate în lucru. Neprofesioniștii, care au împânzit partidele în goană de sinecuri și locuri călduțe pe spatele bietului contribuabil, dau din colț în colț. Cum să mai candideze, când alegătorul nu mai pune botul la punga cu te miri ce pliante și îl știe ca pe un cal breaz cât de profesionist este în meseria sa civilă. ? Nu în cea de partid, unde e amator doar de foloase necuvenite ! Vezi vila, vezi casa de vacanță, vezi mașina, vezi comportamentul arogant, vezi ... rezultatele anterioare !
Din nefericire, adevărații profesioniști nu vor să se implice în politică. De aici și uriașul gol existent la nivelul decidenților, unde întâlnești gargaragii și cațavenci de doi lei cu duiumul.
Constituirea guvernului de tehnocrați a arătat cât de greu se găsesc manageri de ministere. Evaluările promise și aplicate consecvent de Cioloș dau rezultate uluitoare. Sunt zone întregi în care niciun ocupant de post de conducere nu a depășit bariera minimală de cunoștinte ! Totul a fost infestat de analfabeți în ale administrației, cu consecințe dezastruoase asupra bunului mers al țării și comunității.
Un ocean de vorbe goale acoperă scena politică românească. Nici la dezbaterile televizate nu prea vezi profesioniști din partea partidelor. Aceeași palavragii, care se pricep la toate și la nimic.
Toate partidele sunt în căutarea profesioniștilor. De unde să-i ia, dacă și-au bătut joc de ideea de om politic, promovând toate loazele ?
Au promovat o lege total nedemocratică. Alegeri locale într-un singur tur ! Doar-doar unele partide, în special cele compromise, vor putea să mai ia câte ceva în alegerile ce urmează. Cele mai mari surprize nu vor fi în mediul rural, unde nemurismul își va spune în continuare cuvântul, ci în orașe și municipii.
De aceea, desemnarea candidaților este o problemă delicată. Acest lucru este conștientizat de liderii de partid, care amână tot mai mult oficializarea candidaturilor. Nu prea au profesioniști. Onești !
Cum să nu fiu de acord cu spusele regretatului Horia Rusu ! Primarul și consilierii săi sunt cei care asigură evoluția comunității locale. De modul în care vor ști să rezolve problemele administrative, să asigure condiții corespunzătoare de funcționare factorilor civilizatori ai comunității (școală, sănătate, biserică, cultură), să atragă interesul investitorilor interni sau externi, aleșii vor contribui cu adevărat la evoluția comunității, implicit a societății românești.
 „Câinii de pază ai democrației” abia așteaptă lansarea candidaților pentru a-i lua la puricat. Mai sunt și acei „câini” înregimentați, care vor lansa tone de „adevăruri” la adresa candidaților adversari partidului pe care îl servesc, aducând un imens deserviciu comunității în care și ei trăiesc. În general, ei sunt cunoscuți și vor rămâne, în cele mai multe cazuri, doar cu schelălăitul !
Manipularea la nivel național va fi la ea acasă. Asta e sigur ! Un amănunt nu poate fi neglijat. La nivel local, adevărul se știe despre fiecare „catindat” !
Și, vorba lui Lincoln „Votul e mai puternic decât glonțul !” realitate care a fost verificată la ultimele alegeri. Prezidențiale. 

N.B. În ciuda apocalipselor, guvernul Cioloș e pe linia de plutire. Și aici se caută profesioniști pentru toate ministerele. Chiar și miniștri ! 
Toate bune !




 Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu