Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 12 februarie 2016

DANSUL SUBVENȚIILOR



DANSUL SUBVENȚIILOR 

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut-o, iarăși, de oaie. După ce nu m-a lămurit, nici după 26 de ani, câți alegători mai sunt prin țară, mai și împrăștie banul public pe partide parlamentare fantomă.
Ar fi vorba de un mizilic de 752.126,61 lei (contorul merge, mă informează jurnalul Cotidianul) dați unor partide decedate în timp. Din punct de vedere parlamentar. Celorlalte câteva zeci de partide ce jinduiesc fără succes la scaune de parlamentar nu li se alocă nimic. Deocamdată. Până vine vreun șparlamentar cu vreo idee năstrușnică !
Ce reprezintă suma aruncată cu generozitate de AEP ? Subvenții pentru    PP-DD (aprilie 2015-ianuarie 2016), PNŢ-CD (aprilie 2014-ianuarie 2016) şi Forţa Civică, cel cu funia de usturoi (august-decembrie 2014).
PP-DD-ul cunoscutului creator de televiziune tabloidă, aflat acum prin Beciul Domnesc, fără a fi, încă, membru al Uniunii Scriitorilor Pușcăriași (ar avea ce scrie!) a sucombat în 4 martie 2015. Unicul parlamentar PNȚCD, Ioan Mihăilă, a șters-o din partid tot într-un martie 2014. „Forța Civică” a fost înghițită în iulie 2014, de  PDL, care la rândul lui a îmbrăcat pielea de oaie și se face că tot fuzionează cu PNL-ul. Până la ordinul Sistemului Mafiot Român de a lovi din interior, care nu doarme nicio clipă !
Concluzia. Această sumă a fost ilegal alocată de AEP din moment ce acestea nu mai există ca partide parlamentare. Să vedem cum va fi recupera prejudiciul.
Aș vrea să știu, de aici din Piața Universității, dacă partidele parlamentare bastarde, care au parlamentari fără a fi votați ca atare de noi țugulanii, fiind racolați de pe la alte partide parlamentare furnizoare de traseiști, primesc subvenții de la AEP ? Teoretic, nu.
Văd că se pune la cale un nou USL ! Al treilea. Să nu știe autorii că USL-ul nu merge de multe ori la urne ? Mai ales când e condus de oameni care și-au dovedit imoralitatea de-a lungul mandatelor ! Oare ce așteaptă acești șefi de partide mult compromiși de nu fac pasul în spate împreună cu „preacinstiții” din jurul lor ! Sună a defăimare, nu ?
Vă mai aduceți aminte de Crin Antonescu ? Cum s-a retras fără a se crampona nicio clipă de șefie ? Și cum a suportat toate mojiciile ? Ehei !...
A apărut și știrea, de mult timp pusă la dospit: „Liviu Dragnea vrea să pună botniță presei: Defăimarea pe Facebook va costa și 100.000 de lei.” Aleșii vor jubila, după ce și-au asigurat viitorul pecuniar, dacă și libertatea de exprimare va fi pusă sub control.
Cred că suntem singura țară în care penalii fac legi ! Cum nu sunt deloc semne că partidele se vor reforma s-ar putea să o ia rău în barbă la alegeri ! Cu creații legislative de tipul Legii defăimării se vor face de râsul Europei civilizate. Poate prin Rusia să aibă ceva succes !

Ceea ce nu înțeleg găștile de partid e faptul că actualul guvern nu are cum fi înlăturat, decât după alegerile parlamentare. Până atunci ele trebuie să se reformeze. Atât.
Piticul atomic, Cioloș, acționează în forță. Decapitările curg, chit că țintele vor sau nu să-și dea demisia. Demiterea e fulgerătoare și fără prea multe comentarii. Dosarele DNA-ului văd că ating mii și mii de pagini. Fostul posesor de Stradivaruis, clona Lelei Safta, plimbat ca pe sfintele moaște prin televiziuni, are ce lectura ! La greu. Aud că a a dat doar un simplu telefon !?!
Rămân și nu rămân surprins de acuzațiile care i se aduc dirijorului Medelin. Cum este un tip inteligent, șiret, cu vorbele la el mai mereu, vom avea parte de un lung spectacol pe sticlă. Dacă nu se va lăsa rapid cu Beci Domnesc ! A se vedea și comportamentul fostului premier care face, periodic, valuri. La mal. O altă clonă. A marinerului !
Aștept ca DNA să intre cu brăzdarul și în terenurile, care gem de penali, ale fostului președinte. Sau încă nu i-a venit rândul la moară, dosarele riscând să prindă mucegai ?  


Toate bune, 
 



Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Un comentariu:

  1. Ce sa-i faci,stimate Dle Gabureac ! Astia suntem, astia defilam ! Cu stima, Dvs. Gh.Stoian, Alba Iulia.

    RăspundețiȘtergere