Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 28 iulie 2015

DE CE AUTOBUZELE RATB CIRCULĂ FĂRĂ AER CONDIȚIONAT ?



Domnule primar general Sorin Oprescu și domnilor consilieri ai CGM București


DE CE AUTOBUZELE RATB CIRCULĂ
FĂRĂ AER CONDIȚIONAT ?




DE CE ? Bună întrebare !?! Realitatea e, însă, puțin mai complexă, iar întrebările mult mai multe.
De ce avem cei mai slabi șoferi de autobuze din toate capitalele Uniunii Europene plătiți boierește, în comparație cu alte categorii profesionale ? Așa cum avem printre cei mai buni șoferi de taxi. Vezi comparația medic - profesor - bibliotecar public - șofer RATB. Primii fiind, totuși, factori civilizatori !
O altă întrebare extrem de simplă, la care 80% dintre șoferi nu sunt capabili să răspundă profesionist: De ce bordurile sunt calculate la nivelul scărilor mijloacelor de transport în comun ? De ce sunt șoferii RATB incapabili să oprească, în stații, lângă bordură pentru a ușura coborârea și urcarea călătorilor ? 
De ce stațiile au denumiri fără rost în loc să-l orienteze pe călător ? De ce Stația Dr. Grozovici, când normal ar fi Stația Spitalul Colentina ? Să știe omul ce urmează și unde se află ! De ce Stația Vasile Lascăr când normal ar fi Circul de Stat ! De ce Stația Mihai Bravu 33, când s-ar putea ușura orientarea călătorului anunțându-l că se află în proximitatea Liceului Iulia Hasdeu etc. etc. Vrea municipalitatea să omagieze unele personalități ? Gest, de altfel, onorabil. Să le dea nume de străzi, parcuri, piețe, scuare, spitale, școli ... dar nu stațiilor de autobuz, tramvai, troleibuz !
De ce, când ajung concomitent două mijloace de transport în comun diferite într-o stație, primul nu așteaptă câteva secunde să se urce și călătorii care vor să prindă legătura ?
De ce stațiile de legătură sunt puse la zeci de metri una de alta ? Ca pe timpul comunismului, când se aplicau Directivele KGB-ului ! Să nu fie în slujba cetățeanului. Sau directivele sunt și acum aplicate cu aceeași strictețe de conducerea RATB ? Conform acestor directive a cumpărat primarul-bordură Videanu primele 500 de autobuze Mercedes fără aer condiționat ?
De ce își distrug șoferii RATB propriile autobuze, deschizând ușile fără rost, stricând mecanismele de închidere / deschidere, cu influențe și asupra bunei funcționări a aerului condiționat ? Cum să păstrezi o temperatură normală pe caniculă, când ei deschid toate ușile în stații fără să coboare sau să urce cineva ? Oare de ce nemții au instalat butoane de avertizare pentru urcare / coborâre ? De tâmpiți ?
De ce nu funcționează semnalizarea audio și video în mijloacele de transport în comun ?
De ce nu intervine șoferul RATB când vede că sunt deschise geamurile în timpul funcționării aerului condiționat ? Să fi pus neamțul microfonul de serviciu doar ca decor ?
De ce nu sunt înlocuite mânerele jegoase de care se ține călătorul, stopând transmiterea bolilor infecțioase ? Ați trimis la vreun laborator de analize asemenea bombe insalubre ?
De ce nu sunt puse imediat la loc / înlocuite barele smulse de pe ușile de acces pentru călători ? Ca să dați idei și altor golani ?
De ce nu sunt benzi speciale pentru transportul în comun și taxiuri, cum sunt în toate capitalele U.E. ?
De ce li se permite persoanelor în stare de ebrietate sau nespălate cu anii să călătorească în mijloacele de transport în comun ? Un simplu avertisment afișat vizibil ar fi suficient. În rest, rezolvă opinia publică !
De ce, când organul de control găsește un călător fără bilet nu i se oferă, mai întâi, calm un bilet de 100 de lei, fără alte complicații și, apoi, dacă refuză, să fie legitimat, proces-verbal, poliție etc. !?
De ce sunt stâlpii RATB plini de afișe ? S-ar putea obține bani frumoși, de ordinul sutelor de milioane de euro, din amenzile aplicate ? Unii vorbesc chiar de un miliard de euro !?! Știți cât e amenda pentru fiecare anunț / afiș lipit pe un stâlp sau alt loc interzis la Milano ? Minimum 100 de euro. Am numărat pe un singur stâlp, din Iancului, peste 20 de afișe, anunțuri, fluturași ... Și vă plângeți că nu vă ajung fondurile alocate !?! Chiar nu vă e rușine, tovarăși RATB-iști ? 
Când se va desființa șmecheria transportului gratuit ? Instituiți un abonament minimal pentru pensionari și elevi (50 de lei pe an). De ce un preț modic ? Pentru că și transportul în comun este o formă de protecție socială. De ce obligatoriu un abonamnet ? Pentru a exista un control de a nu se mai fura la greu banii Primăriei, de fapt banii noștri, ai contribuabililor ! Sunt convins că pensionarii ar fi de acord, ca și părinții elevilor cât și alte categorii cu drepturi speciale.
Aud că pierderile sunt uriașe la RATB ! Cum să nu fie, dacă banii se sifonează, furturile (motorină, piese) se păstrează la cote ridicate, distrugerile sunt la ordinea zilei și pomenile curg ? Au fost dați afară șoferii care din neglijență și-au distrus mașinile ?
Intru puțin și la METROREX. Când se va desființa mafia sub nume de sindicat, care taie și spânzură, neacceptând nici acum, în 2015, unificarea transportului de suprafață cu cel subteran. V-ați uitat cum arată stațiile metrou ? Parcă se intră la Auschwitz în unele din ele. Ce fel de capitală U.E. suntem, cu buticurile insalubre ale șmecherilor ? Cum e posobil ca pe timp de caniculă metroul să circule la 10 minute ? Când oferta subterană ar trebui să primeze ? Să fei în slujba cetățeanului.
De fapt, când va face, primarul general Oprescu, o reformă serioasă și în domeniul transportului în comun în Capitala României ?
Știți că Milano, un oraș mai mic decât Bucureștiul, are 1.500 (o mie cincisute) km de linii de tramvai ? Ați văzut ce tramvaie au ? Știți cum circulă transportulîn comun ? Conform tabelei electronice afișată în stație. Ca la nemți, deși milanezii sunt mai sudiști ca noi !
Opriți debandada din transportul în comun bucureștean, dle prof. dr. primar general Oprescu !  
Dumneavoastră, consilierii și conducerile „democratice” ale RATB și METROREX !
Apropo, avem o stație de metrou PIAȚA MUNCII, de pe timpul comunismului, și nu avem nici acum o stație EMINESCU ? Când veți face schimbarea ? Știți ce jaf de stradă, ce poartă numele celei mai mari personalități a românilor, Eminescu, are Bucureștiul ? Nu bulevard, cum merită, ci o străduță.  

Cu aceeași considerație,
GSM, rarul utilizator al mijloacelor de transport RATB. Prefer mersul pe jos.
Dacă ați stropi străzile, ar fi un pic mai bine !

Toate bune ?
 
 





Sergiu Găbureac
VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.
   

vineri, 24 iulie 2015

TRĂIASCĂ ISTERIA !



TRĂIASCĂ ISTERIA !

Dacă te rezumi la a citi titlurile mesajelor din mass media, crezi că în România e în plin război civil, iar planeta se scufundă: „Lovitură năucitoare pentru Johannis !”(RTv),  „ATAC FURIBUND !”(A3), „Mesajul ÎNFIORĂTOR ...”(RTv), „Palatul Cotroceni ar avea un plan B” (DIGI 24), „Vești crunte pentru KLAUS IOHANNIS !”(A3), „Lovitură de TEATRU ... Veste DUREROASĂ de ULTIMĂ ORĂ”(RTv), „Băsescu, un nou atac la Iohannis”(dcnews), „Victor Ponta, mesaj de ultimă oră pe Facebook.”(A3), „Ești un cocalar ! Să-ti taie ăia capul...”(RTv), „Carmen Iohannis și-a angajat al patrulea creator de modă !”(B1), Victor Ponta, ATAC NECRUȚĂTOR la Klaus Iohannis”(A3), „Răsturnare de situaţie în PSD”(Realitatea Tv), „LOVITURĂ DURĂ pentru IOHANNIS !”(RTv), „Mișcarea de care se temea FMI”(A3), „BULUCEALĂ pe scaunul lui Ponta.”(A3),  la care revin, periodic vechile teme-sperietori „meteoritul, vine meteoritul !”, „canicula / vijelia - cod galben, roșu”, „violul”(acum în grup organizat), nu mânca, nu bea, ia aia și ailaltă că te vindecă ... și uite așa nici nu știi când trece ziua !
Medicii constată, zilnic, alte sute de atacuri de panică, indivizi care o iau razna cu gânditorul, apariția de noi pacienți la Bălăceanca. Mii de indivizi își aplică tratamente după urechea tv, aglomerând, apoi, spitalele !
Nu vi se pare ciudat ? Mass media de partid și de stat a resuscitat la paroxism cazul violatorilor de la Vaslui, mega Moscheia, a inflamat rețelele de socializare, pe cei din fața televizoarelor. Câțiva amețiți de isteria jurnaliștilor iresponsabili ies prin Piața Universității ...
Dana, credeam că ești una din puținele persoane echilibrate de la ANTENA 3. Ce treabă are soția lui Johannis în cazul violatorilor de la Văleni ? E o simplă persoană privată, așa cum au fost soțiile lui Iliescu, a lui Constantinescu și a lui Băsescu. Ce sunt mârlăniile astea fără niciun rost ?
Apare și Măruță, unul din gunoaiele tv ale României, care a contribuit din plin la exacerbarea instinctelor animalice, promovarea subculturii și distrugerea fibrei morale a milioane de locuitori ai României ! Din păcate, nu e singurul !
Apropo ! „49 de gay s-au oferit voluntar să reeduce banda fotbaliștilor din Văleni (Vaslui) dominată de instincte animalice sexuale. Într-o lună îi va aduce pe calea cea bună !... Nu le va mai trebui sex cât vor trăi ! Cui pe cui se scoate !” O știre beton, nu ? Demnă de cocalarii presei românești.
Să le fi dat Sistemul Cripto-Mafiot misiunea îndobitocirii națiunii ?!?
Babele leșină la știrile apocaliptice mediatizate din oră-n oră ! Cimitirile patriei devin neîncăpătoare ! Cei mai tineri își iau lumea-n cap. E bine ?
De fapt, toți acești așa ziși ziariști, vreo 20 la număr și vreo cinci posturi tv, constituie un grup infracțional extrem de periculos. S-a autosesizat cineva din puterile care conduc România ? Unde-i Academia Română ? N-am auzit până acum nicio reacție a instituțiilor de profil.
Să fie asta Democrația ? Știam că are Democrația, e drept cea capitalistă, are norme de moralitate, disciplină, comportament public ...
Între timp, pe tăcute, președintele Johannis promulgă lege după lege pentru mărirea salariilor și pensiilor unor categorii suspuse societății românești. Parcă am fi pe timpul lui Ceaușescu ! Auzi, pensie la 80% din media salariului pe ultimele șase luni de activitate înainte de pensionare ? Și unde-i contributivitatea ? Sau asta-i numai pentru prostime, ignorată de același președinte în privința  cererii legitime de a avea numai 300 de șparlamentari !?!
Și câtă speranță ne-am pus în bietul primar de Sibiu !?! Se pare că nu-și poate depăși condiția ! Păcat ! Așa cum Băsescu nu și-a putut depăși condiția de marinar-bișnițar sau Iliescu pe cea de comunist. Fiecare criminal în felul său.
Ați sesizat șmecheria cu salariile ? Ne întoarcem la salariile ceaușiste ! Cei din aparatul opresiv și decizionale, salarii babane, iar civilizatorilor ... promisiuni ! Măcar pe timpul ciuruitului exista paritatea de 1/9 dintre cel mai mic și cel mai mare salariu. La stat ! Vezi Legea 57/1974, legea retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii pe ... „Democrații” posdecembriști au împins-o la 1 / 22 !
Cu siguranță, în spirit de „solidaritate” cu cei care muncesc ca instituțiile civilizatoare (învățământ, biblioteci, sănătate) ale statului să funcționeze. La cota de avarie. Cu efecte dezastruoase la nivelul poporului. Noroc că Biserica e instituție privată, altfel era și ea pusă pe butuci cu managementul de stat ! E singura care mai menține moralul credincioșilor.
În astă vreme „fanii de partid” se ceartă între ei arătând, doar pe ce li se livrează de tembelviziuni, a cui hoți sunt mai șmecheri. Să nu știe că toți decidenții postdecembriiști fac parte din aceeași gașcă ?
În rest, teatru ieftin pentru aburirea celor care se mulțumesc, odată la patru ani, cu pungi, găleți ... O țară de asistați social !
Cel mai ușor de manipulat !
Trăiască Sistemul Cripto-Mafiot !
Așa ceva, Evropa n-a mai văzut !  

ULTIMA ORĂ

În sfârșit, PSD scapă de clanul mafiot Ponta, cu tată socru penal în coadă ! De data s-a acționat inteligent. Fără mare tărăboi, civilizat ! A rămas cum a zis bătrânul Ilici. Ponta nici nu avea ce căuta în fruntea PSD, dar cine să-l fi ascultat atunci ? Datoriile la partid sunt de acum publice. O bagatelă de 32 de milioane de lei ! Vom vedea, curând, realizările ascunse ale premierului-plagiator ! Să fie similare cu ale lui Tăriceanu ? Văd că se tot laudă cu rezultatele ! Plagiate în mare parte !... Liberalii știu de ce ! La Ponta se vede aceași școală, urmată și de  col. Băsescu ! Acelaș limbaj, comportament extremist. Păgubitor !
Pentru salvarea PSD era mai mult decât necesar ca Ponta să fie înlăturat ! Dragnea, cât o fi el de mafiot sau nu, are dreptate ! De ce trebuia să demisioneze Ponta ? Pentru hoții, plagiat, megalomanie, falimentarea unor întreprinderi de stat, infatuare, mârlănie, minciuni, minciuni, minciuni ! Are 7 (șapte) dosare penale ce așteaptă finalizarea. Nu câte are Băsescu, el nu poate fi depășit vreodată, dar sunt șapte (7) ! Totuși ! Până la urmă Pisicul extremist se va refugia în Rusia. Sau Turcia !?!
Zgonea, colegul lui Michel le Brave, a simțit perfect pericolul menținerii lui Pinocchio !
Dacă avea onoare, Ponta trebuia să demsioneze imediat după ce a pierdut alegerile prezidențiale. Acum, imaginea PSD e grav afectată de micul Titulescu. Cu adevărat mic-mic. Toți socialiștii din Europa i-au întors spatele.
PSD-ul are câțiva oameni remarcabili, onești. Cu onoare. Cătălin Ivan pare a fi cel mai bun produs al PSD: educat, cult, socialist cu alură europeană, nu moscovită. Să vedem cum se va orienta noua generație de socialiști români.
Aștept același lucru să se petreacă și la PNL. Reformarea partidelor trebuie făcută până la sfârșitul anului. E nevoie de o Dreaptă puternică, așa cum România are nevoie și de o Stângă puternică. Europeană !  O clasă politică profesionistă. Oameni politici, nu politicieni !
 Reamintesc esența documentului O ROMÂNIE EUROPEANĂ adoptat de câteva sute de protestatari din PUB în februarie 2013: guvern de tehnocrați, reformarea partidelor și alegeri anticipate. Asta e soluția corectă !
În multe privințe, cererile de atunci sunt de actualitate și acum !
Anticipatele bat la ușă ! Să se încheie VREMEA NEMERNICILOR
Noapte bună, deși e dimineață, prânz sau seară !
Mă duc să văd un film horror, până încep canalele circul unei noi zile de iulie. Canicular !
DNA, dormi ? Fă-te că muncești !

Toate bune,

 
Sergiu Găbureac
 

gsm_as@yahoo.com, Tel. 0731 936.615 
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.


 

Distribuiți ! Distribuiți ! Distribuiți !
Să se vadă că ne-am eliberat de frică !

 

marți, 21 iulie 2015

BRAȘOV, BRAȘOV !



BRAȘOV, BRAȘOV !
Drumul la Brașov a devenit o reală plăcere !
Iei Hyperionul, un tren românesc de ultimă generație,
Imagini pentru hyperion tren
și în 2 ore și jumătate te lasă pe peronul orașului de la Poalele Tâmpei.
Un tren elegant și la juma de preț față de cel gestionat de ciracii lui Ponta.

 
Orașul a devenit, cel puțin în zona centrului istoric, mult asemănător cu orice localitate din U.E., mai puțin prețurile din crâșme, care sunt mai mari decât cele din multe orașe de aceeași talie din Occident !
Bate până și Parisul ! Din unele cartiere.
Berea la halbă e ca și inexistentă ! Ca să nu mai vorbesc de draft sau micul țap !

Despre cea de un litru vezi doar la Travel Tv !
În general, serviciile sunt mulțumitoare !
 
În rest, e bine ! Mai puțin măturarea și strângerea gunoiului în timpul zilei !?!
E un obicei pe care l-am întâlnit și în alte orașe. Românești.
Oare pentru ce se dă sporul de noapte ?

 De văzut poți vedea multe la Brașov.

Numai că orașul cultural trage obloanele la ora 18.
Muzeele, biserici, inclusiv cea Neagră au lacătul pus, când soarele e, încă, sus pe cer în plină vară. 

 Nici telegondola numai funcționează de frica urșilor deveniți târgoveți !?!

Apropo ! De ce nu se aduce stația de îmbarcare undeva mai în oraș ?

  Viața în centrul istoric, chiar și în weekend moare încet-încet pe la 9-10 p.m., când nici porumbeii nu mai bat caldarâmul Pieței Sfatului !

 Nu vă mirați !

Așa-i prin toată România, dacă primarul nu oferă vreun concert free !

 Un oraș frumos, cu multe șanse de a deveni turistic, dacă ar exista un management cultural-sportiv corespunzător.

 Am prezentat și câteva dovezi vizuale în acest sens !


Toate bune !



Sergiu Găbureac
     VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com, 
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39 
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.


joi, 16 iulie 2015

CHIȘINĂU și BUCUREȘTI - DOUĂ INIMI ROMÂNEȘTI !





CHIȘINĂU și BUCUREȘTI - DOUĂ INIMI ROMÂNEȘTI !

Copiii Basarabiei au făcut istorie !

După marele vot din Piața Mare a Chișunăului pentru reîntregirea neamului românesc, din 5 iulie, au venit la București pe un traseu pedestru până la Ungheni pentru preluarea mesajelor din localitățile Moldovei de peste Prut, stârnind admirația românilor și iritarea ocupanților sovietici prin activarea agenților sovietici din România. În Basarabia se manifestă zi de zi de peste 75 de ani. De asemenea, mulți politicieni români și-au arătat, a câta oară, adevarată lor față de lași și trădători ai intereselor naționale.

Mass media românească a reacționat ca la un eveniment banal, pe primul loc în comentariile lor fiind tot furturile, accidentele, crimele, violurile, ce-a mai mâncat Cotabiță, cum s-a îmbrăcat soția lui Johannis sau cum arată noua față a Ebei. Horror !


Se continuă, de ani de zile, același program de destructurare a identității naționale a poporului român, de imbecilizare a națiunii: Cum afirmă mulți sociologi și istorici de prestigiu. Sunt prezentate, non stop, în detaliu, obsedant, doar noncalitățile poporului român. Orice știre tonifiantă este trecută sub tăcere sau expediată în câteva secunde. Știți, de pildă, că acum se recoltează grâul ? Ați văzut la tv vreo combină pe vreun ogor al patriei ! Sau că s-au făcut cireșele și vișinile în ciuda veștilor șoc de prin aprilie că nu vom avea deloc fructe în piețe ? Sau că s-a deschis o nouă fabrică ? Nicio vorbă !


Ore întregi suntem tocați numai cu știri apocaliptice, demobilizatoare, pesimiste, isterice, panicarde pentru distrugerea mentalului românesc. De aceea, nu e „cutremurător” că nu s-a mediatizat mai mult Marșul lui Ștefan Mare pentru Reîntregirea a neamului românesc, cum îmi comunica un postac.


Evident antiunionist !


Nu prea mai avem o mass media românească, jurnaliștii noștri servind doar interese străine sau de grup infracțional, cu misiunea clară a destructurării identității naționale ! Analfabeți, bârfitori, plini de ifose, țățismul, prostul gust, exacerbarea instinctelor primare și grobianismul tâșnind non stop prin sticla ecranelor. Ați sesizat că „jurnaliștii” noștri sunt mult mai bârfitori, mai țațe decât jurnalistele, care au mai mult bun simț ! I-ați văzut cum se protituează în direct și la ore de vârf ca niște cocote de pe centură ? Hăhăială continuă a fost preluată (!) de la demisul național, care și-a însușit, mai nou, rolul de guru ocupând locul lui Vadim !?! Javras, tot javră !


Media a uitat de rolul ei formator, misiunea educativă, ridicarea moralului națiunii, păstrarea limbii și unității naționale, apărarea adevărului, deontologia profesională ! Unde nu e educație și profesionalism nu ai ce să ceri !


Așa că e bine să ne implicăm mai mult noi, românii de rând, adaptându-ne la condițiile existente ! Așa cum am făcut-o și înaintașii timp de sute de ani !



Nu mă mir că evenimentul a fost expediat în câteva secvențe, comentate alb, de parcă era vorba de un popor dezbinat din Africa, cu imagini de amatori. Un asemenea subiect ar trebui să stârnească dezbateri ample ore, zile, ani. Reîntregirea neamului românesc despărțit prin aberantul și criminalului pact Ribbentrop-Molotov nu poate fi tratat ca un subiect de scandal. Mai ales că pactul este menținut și astăzi în ciuda declarațiilor „democraților” de la Moscova și Berlin !



E vorba de hotarele moștenite de la întemeierea Țării Ardealului, Țării Românești și Țării Moldovei, reunite prin voință națională în 1918 și recunoscute internațional. La manifestare au participat mii de români, de pe ambele maluri ale Prutului, majoritatea tineri, ce au scandat pe parcursul marșului spre Parlament și, apoi, Cotroceni, doleanțe absolut îndreptățite. Din nou trecute sub tăcere de mass media. Românească !?! Mă îndoiesc !



George și Anatol, doi tineri reprezentanți ai celor de pe ambele maluri ale Prutului, au explicat clar care este obiectivul tinerilor români. Noua generație de români nu mai vrea să trăiască despărțită de gardul de sârmă ghimpată pus pe Prut de ocupanții sovietici. Jos hotarul de la Prut !...


Traseul ales în București pentru Marșul lui Ștefan cel Mare, cât de frumos sună, a cuprins puncte esențiale. Cu mari rezonanțe istorice, culturale, politice.



Piața Universității este locul celor mai intense trăirilor ale bucureștenilor și tuturor românilor, din ultimii 25 de ani. Toate marile victorii politice, sociale, culturale, sportive aici au fost marcate prin manifestații de bucurie sau de proteste intense. În perimetrul acesta au fost uciși, la Revoluția din 1989, sute de oameni, doar pentru dorința lor de a fi liberi de comunism. Au fost uciși atât de dictatorul Nicolae Ceaușescu, cât și de criminalul „democrat” Ion Iliescu&echipa, care a confiscat Revoluția instaurând Sistemul Cripto-Mafiot ce sugușă țara. Uciși, apoi, și cu prilejul marilor proteste din primăvara-vara anului 1990 sau în timpul mineriadelor. Fibra morală a poporului român a fost atacată aproape ireversibil, mulți semeni fiind târâți în mocirla imoralității politice.


SCM a distrus bunuri materiale realizate de români de-a lungul anilor, furând miliarde și miliarde de lei / dolari / euro, pe care nu le vom recupera vreodată. Dar, măcar vinovații să fie aspru pedepsiți. Lucruri similare s-au petrecut și au loc și în Moldova basarabeană. Cu personaje la fel de pro-moscovite.



Am manifestat bucuria întâlnirii cu frații basarabeni sub privirea îngăduitoare a lui nenea Iancu fericit, pentru câteva clipe, că o părticică a poporului român și amintit cine este cu adevărat. De fapt, istoria nu a fost făcută niciodată de „masele populare”, cum am fost intoxicați decenii la rând, ci de grupări patriotice. Să ne amintim Revoluția de la 1848, dar și de Revoluția din 1989. Confiscată, ulterior, de un alt grup. Mafiot.


S-a plecat de la Teatrul Național Ion Luca Caragiale, instituția formatoare a sute de mii de români, apoi, s-a defilat prin fața Universității București, care a dat țării, și altor țări, sute de mii de specialiști de înaltă clasă. Mulți alungați din țară prin disprețul manifestat deschis de regimurile Iliescu, Constantinescu, Băsescu, primul și ultimul aplicând consecvent programul fesenist de demolare a valorilor românești și de vânzare a țării pentru propria îmbogățire.



Însuși Mihai Viteazul ne-a salutat ! I-am adus omagiul cuvenit pentru încercarea sa temerară de unire a țărilor române la 1600. Precum și corifeilor învățământului românesc uimiți de ceea ce văd. Explodează mămăliga ?!?


Piața este și astăzi dominată, indecent, de firma partidului care a contribuit din plin la jefuirea țării. Alte partide politice, mai puțin compromise, au avut bunul simț și au retras de mai mulți ani propriile firme. Rămâne ca PSD să înțeleagă că nu are ce căuta propaganda politică în centrul capitalei unei țări europene !


Ajuns la Piața Drapelului și Cercul Militar, îți amintești instant de jertfele bravei armate române pentru păstrarea vechilor hotare lăsate de voievozii români la întemeirea principatelor Ardeal, Moldova și Țara Românească, confirmate prin cucerirea Independenței de stat, adevărata Zi Națională a României, de care unii se tem ca dracul de tămâie să o recunoască sau de rolul ei în întregirea neamului românesc din 1918, după bătăliile glorioase de pe câmpurile de luptă.



Calea Victoriei a răsunat de chemările manifestanților: „România n-a avut graniță la Prut !” un adevăr istoric ignorat de cvasitotalitatea politicienilor de pe cele două maluri ale Prutului. Ratarea reunirii cu Basarabia la începutul anilor '90 nu este nici azi asumată de Ion Iliescu și Mircea Snegur, care, cu ordin de la Moscova, au temporizat entuziasmul de atunci al românilor, cu tot felul de poduri de flori și alte aiureli.
Aceste adevăruri trebuie repetate răspicat !


Calea Victoriei a primit întodeauna pe învingători, așa cum sunt și acești tineri ai Basarabiei, conștienți că doar împreună putem construi o Românie puternică pentru toți românii și etnicii aciuați pe aici de-a lungul timpului.


Trăiască ! Trăiască ! Moldova, Ardealul și Țara Românească !”



În Piața Națiunilor, Taraful Ștefan Vodă a dat un minirecital ce a entuziasmat auditorii, după care imensa coloană s-a deplasat către Parlamentul României. Șobolanii Zgonea și Tăriceanu / USL 2.0 (ce invenție machiavelică !?!) erau ascunși, ca de obicei, prin hrubele Parlamentului ! Nicio reacție ! Nicio fluturare de mână ! Nimic ! Pustiu !



Toți parlamentarii erau în week-end savurându-și indemnizațiile grase și drepturile de nababi de care se bucură de ani și ani de zile. Pesemne își sărbătoreau recenta victorie a autovotării in corpore a unui nou „drept”. Pensiile speciale nemeritate. Apropo ! Am văzut între manifestanți doi parlamentari, ușor dezorientați, nu sexual, ci uimiți de ceea ce văd și aud ! Unul din ei a fost și la Chișinău la Marea Adunare Națională din 5 iulie !
Respect !



Trecerea podului peste Dâmbovița mi-a amintit de trecerea podului, cu o zi înainte de la Ungheni ! „România Mare în vechile hotare !”


Urcăm Dealul Cotrocenilor plini de speranță. Ne cunoaștem tot mai bine cu cei veniți acasă din Basarabia. Schimbăm idei, convingeri personale, vise ...



Primirea delegației tinerilor basarabeni s-a făcut în marea sală a Unirii de către consilieri ai președintelui. Se știa dinainte că Johannis este plecat într-o vizită oficială în Spania. Poate pentru a învăța cum trebuie reinstaurată regalitatea în România ? Nici azi infirmată de vreun document comunist !


Mesajul său a fost bine primit de solii Basarabiei. "Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere", a afirmat președintele Klaus Iohannis. Lelea Safta îmi spune că putea fi prezent, dar a preferat Sibiul ! Diplomație !?!


În marea sală a Unirii consilieri ai președintelui „au transmis tinerilor aprecierea preşedintelui Klaus-Werner Iohannis faţă de efortul depus. În cadrul întâlnirii cu liderii Platformei Unioniste Acţiunea 2012, reprezentanţii admnistrației prezidenţiale şi-au exprimat deschiderea pentru consolidarea dialogului cu societatea civilă din ambele ţări, implicată în problemele din Republica Moldova.” Alt tur diplomatic ! Cei mai mulți am înțeles că o astfel de vizită se programează cu luni de zile înainte. Dacă se programează ! Știm foarte bine că președinții postdecembriști ai României nu au fost frecventabili puțin invitați prin țările civilizate ale lumii.


Se știe și de ce !


Victor Ponta, le-a transmis tinerilor basarabeni: „Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Şi cred că oamenii tineri şi sinceri au mai mult curaj şi mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admiraţie pentru aceşti tineri şi gestul lor de azi !”.


În schimb Parlamentul, cheia întregii ecuații, nu au avut nicio reacție. Patrihoții neamului au băgat capul în nisip. Penali și complici prin tăcere !



La Monumentul Leu, închinat celor care au luptat pentru păstrarea ființei naționale pe câmpurile de bătaie, din fața intrării principale la Palatul Cotroceni, a avut loc un adevărat spectacol al bucuriei celor care scris pe 5 iulie, la Chișinău, și 11 iulie 2015, la București, o adevărată pagină de istorie. Cu mijloace pașnice.



Reunirea neamului e tot mai aproape ! Asta datorită mobilizării și sensibilizării tuturor românilor de către tineri ca George Simion (România) și Anatol Ursu (R. Moldova) susținuți de sutele de mii de membri și simpatizanți ai platformei unioniste Acțiunea 2012. Platformă ce cuprinde multe organizații civice, care au ca principal obiectiv reîntregirea neamului.


Un cârcotaș de serviciu mi-a spus că au fost vreo 500 de participanți !? Ori era vreun fost corigent la aritmetică, ori agent sovietic pripășit prin București ? Tot el era foarte îngrijorat să nu-l supărăm pe tov. Putin !?! Ce treabă are Putin cu nația română ? Să fie Putin virusat de morbul sovietic al ocupării altor teritorii ? Pare, totuși, un tip deștept ! Vom vedea !


Constat că agenții Moscovei, atât din România, cât și din R. Moldova s-au dezlănțuit ! Plus postacii feseniști. Nu s-au săturat sovieticii, nu rușii, cât au ucis și deportat sute de mii de basarabeni-români prin siberii, cât au împânzit Basarabia cu coloniști strămutați de peste Volga și puși numai în funcții de conducere. Au cumpărat mii de conștiințe autohtone, devenite cozi de topor ale puterii sovietice ! Cum sunt azi Voronin, Usatîi, Plahotniuc, Dondon și alți mancurți, care pentru un pumn de ruble și-au uitat adevăratele origini ! Așa cum trădători ai neamului se află și în Parlamentul României ! E drept, mai puțin vocali !



Tov. Voronin e deranjat de faptul că români din două state românești vor să se reunească ! Adică, pot fi ținute la un loc, într-o federație, 88 de entități federale cu peste 160 de grupuri etnice diferite și popoare indigene, iar două state născute în aceleași trup, cu istorie comună sute de ani nu au voie să se reunească ? Tovarășe Dondon, stau la un loc ruși, udmurți, tătari, mariiți, ucraineni, osetini, bașkiri, beloruși, ciuvași, kabardini, ceceni, kumâci, armeni, iakuți, avari, lezghini, mordvini, buriați, kazahi, inguși, azeri, darghini, iar românii cu românii nu au voie să se reunească în trupul secular de odinioară ?...
Însuși V. I. Lenin a scirs negru pe alb în lucrarea Dreptul națiilor la autodeterminare «Basarabia este pământ românesc» ! Pe ce lume trăim ?
Moldoveni-basarabeni-români, treziți-vă ! Suntem de-o mamă și de-o samă ! E timpul reunirii ! Copiii voștri vă spun asta ! Ascultați-i ! E viitorul lor în joc !

E cert, tot mai mulți, vrem o Românie mare, prosperă și democrată în vechile hotare ! Fără extremiști ! Pactul criminal Ribentrop-Molotov să fie anulat !

RE-U-NI-RE pentru întregirea neamului românesc ! 



ULTIMA ORĂ !

 

Primesc știrea amendării av. Alexandru Cristian Surcel, unul dintre organizatori, cu suma de 10.000 (zece mii) de lei pentru abateri minore ale manifestanților în timpul marșului.
Domnule președinte Johannis, avem agenți sovietici chiar și în rândul Jandarmeriei Române ? Aștept răspunsul Dumneavoastră.


Imagini realizate de Sergiu și Iulian, doi unioniști.
Mai multe imagini pe  http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3


Distribuiți ! Să se vadă că ne-am eliberat de frică !




Sergiu Găbureac
     VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com, 
Tel. 0731 936.615
Bucureşti - 39 

Informația, o problemă ?

O rezolvăm împreună.