Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 10 decembrie 2015

DE LA ANA LA CAIAFA !


                                                    Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi. (Ioan VIII/32) 

DE LA ANA LA CAIAFA ! 

Văd că dezbaterile pe internet și în piața publică au luat-o razna. Dacă nu vom vedea adevărata cauza a unui popor bolnav, cu mult peste media țărilor civilizate, degeaba vom răcni pe toate canalele: Vrem spitale și nu catedrale !
Păi, nu-i mai bine să te rogi să fii sănătos, decât să zaci pe un pat de spital ?
În Occident nici nu prea sunt atâtea spitale ca la noi. Problema ține de educație, de prevenție pentru ca populația să nu aibă nevoie de spitalizare. O soluție simplă ignorată zeci de ani de autoritățile române. Comuniste și postcomuniste. Asta e marea problemă a sistemului sanitar românesc.
Alții atacă virulent Biserica ! 
Bine a punctat Th. Paleologu: „A fi ateu nu înseamnă să fii automat mitocan și lipsit de cuviință.” Așa cum sunt pe facebook câteva zeci din cei vreo 20.000 de mii autodeclarați !
Mesajul Patriarhului Daniel dat a doua zi dimineață, după tragedia de la Colectiv, a fost ignorat ! Nu mă mai întreb de ce.
S-a ajuns ca Biserica Ortodoxă Română, o instituție privată, să aibă mai multe centre pentru personele vârstnice decât Statul. Intri pe site-ul Patriarhiei și vezi zecile de programe pentru persoanele defavorizate. Numai că Biserica nu face caz și nu se bate cu pumnii în piept când derulează asemenea programe. Iată bilanțul BOR pe 2014: 158 cantine sociale şi brutării, 51 instituţii medicale şi farmacii, 85 centre de zi pentru copii, 63 centre educaţionale, 14 centre de zi pentru vârstnici, 44 centre rezidenţiale pentru vârstnici, 29 centre comunitare, 35 centre de tip familial, 38 grădiniţe sociale şi after-school, 14 locuinţe protejate, 94 centre de informare, consiliere şi resurse, 1 instituţie de învăţământ pentru adulţi, 21 centre de urgenţă (pentru persoane fără adăpost, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane), 21 campusuri de tabără şi alte 117 de instituţii sociale cu specific diferit.
Sunt convins că și celelalte culte au contribuții importante din acest punct de vedere. Dar câți se informează ? Ce fac televiziunile în acest sens ?
N-a venit niciun preot să țină aici o slujbă !” țipă lelea Safta isterizată, filmată din toate pozițiile de televiziunile știriste.
- Lele Safta, preotul a fost acolo din primele clipe și a făcut ce trebuia să facă orice preot creștin. Numai că, preotul Vasile Bîrleanu nu a dat interviuri cu dus-întors cum a făcut înaltul prelat !
Cvasitotalitatea preoților noștri sunt așa ! Numai că televiziunile dornice nonstop de scandal scot în față doar uscăturile. Inevitabile. Cât de ușor e să dai cu barda !?
Impozitarea tuturor veniturilor este absolut normală și problema trebuie clarificată și la nivelul cultelor religioase. Aud, că de fapt la acest lucru se lucrează de ceva timp.
Sunt total de acord că avem nevoie de hrana spirituală asigurată de Biserică și preoții ei cu har. Mai mult decât oricând. Sminteala dă târcoale,  umblând fățiș la fibra distrugerii poporului român, lovindu-se tocmai în instituția milenară care a ținut unitatea acestui neam !
În Biserică s-a născut prima școală românească, în Biserică s-au dezvoltat primele spitale. Din Biserică s-a dezvoltat civilizația laică !
Unii zic ca Biserica să-și doneze averile ! Care averi ? Cele confiscate la 11 iunie 1948 ?
Altor culte li s-au retrocedat cu vârf și îndesat numai Biserica Ortodoxă Română este plimbată de la Ana la Caiafa.
Nu sunt un fanatic religios, dar nu poți să nu ai respect pentru ceea ce fac slujitorii BOR.
Personal sunt de acord să nu se mai acorde uriașa sumă de 177 de milioane de lei de la bugetul Statului pentru Biserica Ortodoxă Română, adică vreo 8 lei de fiecare ortodox român. În schimb Statul să preia de la Biserica Ortodoxă Română cele 758 de centre și servicii sociale pentru sutele de mii de defavorizați.  
http://www.activenews.ro/stiri-social/S-a-lansat-HARTA-interactiva-a-centrelor-sociale-si-medicale-ale-Bisericii-Ortodoxe-din-Romania-si-Moldova.-Cum-gasiti-asezamintele-pentru-nevoiasi-din-orasul-in-care-va-aflati-124799#.VjenlW8YBJB.facebook

Vai de cei neinformați și, mai ales, hulitori !
 Toate bune !


Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu