Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 8 iulie 2015

Vin copiii Basarabiei să ceară REÎNTREGIREA NEAMULUI !





Vin copiii Basarabiei să ceară
REÎNTREGIREA NEAMULUI !


După votarea, în urale, a proiectului de reîntregire a neamului s-a trecut la formarea coloanei de marș. Am fost anunțați că cca o mie de tineri basarabeni au decis să meargă pe jos până la Ungheni la Podul de Flori și apoi la București pentru a duce mesajul de reunire, din marea piață a Chișinăului, conducătorilor țării mamă. Să-i înâmpinăm cum se cuvine !

Organizarea fost impecabilă. Felicitări autorităților ! Pe parcursul derulării întregului eveniment forțele de ordine, jandarmii s-au comportat ca adevărați prieteni și protectoiri ai manifestanților. Doar unii în civil erau ușor irascibili.
Nu puteam să nu-i însoțesc în ciuda tinereței mele. Mii de participanți s-au înscris în urma uriașului tricolor luând Calea Ieșilor.
Zeci și zeci de sloganuri au răsunat pe bulevardul ce ducea spre orășelul Vatra: „Unire ! Unire !”, „Jos hotarul de la Prut !”, „Chișinău și București / Două inimi românești”, „Vrem reîntregirea neamului !”, „România Mare în vechile hotare !”, „Putin îți ordon, ia-l pe Dondon !”, „Trăiască ! Trăiască ! Moldova, Ardealul și Țara Românească !”, „Limba română pe veci stăpână !” ...
Trecerea pe lângă Ambasada Federației Rusiei, un adevărat buncăr păzit de zeci de agenți FSB (!), a dat naștere la solicitări, care de care mai îndreptățite. De la retragerea trupelor sovietice rămase în R. Moldova, deși independența de stat a fost recunoscută de Moscova, care creează mari tensiuni în regiune de peste 25 de ani, la plata pentru staționarea ilegală pe teritoriul R. Moldova. Un milion de dolari pentru fiecare lună pe parcursul celor 25 de ani. Să nu uităm nici pagubele provocat de războiul din anii '90, cu urmări tragice pentru mulți locuitori din zona de conflict.

Manipularea până la intimidare a populației transnistrene de către agenții de influență rusofili este arhicunoscută. Seaparatiștii rezistă numai cu sprijinul direct și indirect al Moscovei. La fel ca și partidele din R. Moldova constituite din trădători ai neamului românesc nominalizați seară de seară de media locală. 

Când era gata-gata, din cauza propagandei acerbe a rusofililor, să se închidă fereastra deschisă de Uniunea Europeană în martie 2014, Dorin Chirtoacă și echipa sa reușesc un lucru extraordinar. Câștigarea în alegeri a conducerii capitalei Chișinău. Asta în condițiile cumpărării masive de conștiințe și a mancurților!  Se impune tot mai mult conștiința moldovenească, adică românească  !

Am fost să-mi revăd prietenii. Pe Nichita, Ludmila, Lidia, Leo, Iurie etc. Mi-am făcut o mulțime de noi prieteni în atmosfera ce a atins cote incendiare pe parcursul călătoriei și a marșului Reunirii.
La Vatra, după 15 km de marș, le-am urat drum bun bravilor tineri ce peste câteva zile vor fi la București. Cu siguranță pe drum la Strășeni, Călărași, Cornești, Ungheni și în România, vor fi întâmpinați de sute de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului. Cu o cană de apă rece, o dulceață de cireșe amare și cu dorința reunirii în suflete.
Îi vom aștepta duminică, 12 iulie, la București în Piața Universității, de unde vom merge la Cotroceni să-i spunem președintelui Johannis că toți vrem reîntregirea neamului românesc.
Lăsați orgoliile, mă refer la liderii de la Chișinău și București, și refaceți țara ! L-aș parafraza pe controversatul general Antonescu: - Basarabeni, vă ordon, treceți Prutul ! Să terminăm cu blestemul secular al poporului român !
Implicați-vă, români de pretutindeni ! Vine 2018 ! E timpul reîntregirii !



Vă iubim și vă așteptăm acasă, dragilor !


Casa mea, România, este și casa voastră,
frați basarabeni și bucovineni !


De-am avea doar o bucată de pâine,
o vom mânca împreună !


Trăiască ! Trăiască !
Moldova, Ardealul și Țara Românească ! 
P.S. REUNIREA, George ! Unirea a existat încă de la constituirea statului feudal Moldova (1359) și apoi Marea Unire în 1918. Acum e vorba de reîntregirea neamului românesc !
Ceea ce este cu totul altceva față de o uniune interstatală Rusia- Cecenia-Iakuția !  

O spune același moldovean din România !


Din Acțiunea 2012.


Sergiu Găbureac
     VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com, 
Tel. 0731 936.615
Bucureşti - 39 
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu