Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 16 iulie 2015

CHIȘINĂU și BUCUREȘTI - DOUĂ INIMI ROMÂNEȘTI !





CHIȘINĂU și BUCUREȘTI - DOUĂ INIMI ROMÂNEȘTI !

Copiii Basarabiei au făcut istorie !

După marele vot din Piața Mare a Chișunăului pentru reîntregirea neamului românesc, din 5 iulie, au venit la București pe un traseu pedestru până la Ungheni pentru preluarea mesajelor din localitățile Moldovei de peste Prut, stârnind admirația românilor și iritarea ocupanților sovietici prin activarea agenților sovietici din România. În Basarabia se manifestă zi de zi de peste 75 de ani. De asemenea, mulți politicieni români și-au arătat, a câta oară, adevarată lor față de lași și trădători ai intereselor naționale.

Mass media românească a reacționat ca la un eveniment banal, pe primul loc în comentariile lor fiind tot furturile, accidentele, crimele, violurile, ce-a mai mâncat Cotabiță, cum s-a îmbrăcat soția lui Johannis sau cum arată noua față a Ebei. Horror !


Se continuă, de ani de zile, același program de destructurare a identității naționale a poporului român, de imbecilizare a națiunii: Cum afirmă mulți sociologi și istorici de prestigiu. Sunt prezentate, non stop, în detaliu, obsedant, doar noncalitățile poporului român. Orice știre tonifiantă este trecută sub tăcere sau expediată în câteva secunde. Știți, de pildă, că acum se recoltează grâul ? Ați văzut la tv vreo combină pe vreun ogor al patriei ! Sau că s-au făcut cireșele și vișinile în ciuda veștilor șoc de prin aprilie că nu vom avea deloc fructe în piețe ? Sau că s-a deschis o nouă fabrică ? Nicio vorbă !


Ore întregi suntem tocați numai cu știri apocaliptice, demobilizatoare, pesimiste, isterice, panicarde pentru distrugerea mentalului românesc. De aceea, nu e „cutremurător” că nu s-a mediatizat mai mult Marșul lui Ștefan Mare pentru Reîntregirea a neamului românesc, cum îmi comunica un postac.


Evident antiunionist !


Nu prea mai avem o mass media românească, jurnaliștii noștri servind doar interese străine sau de grup infracțional, cu misiunea clară a destructurării identității naționale ! Analfabeți, bârfitori, plini de ifose, țățismul, prostul gust, exacerbarea instinctelor primare și grobianismul tâșnind non stop prin sticla ecranelor. Ați sesizat că „jurnaliștii” noștri sunt mult mai bârfitori, mai țațe decât jurnalistele, care au mai mult bun simț ! I-ați văzut cum se protituează în direct și la ore de vârf ca niște cocote de pe centură ? Hăhăială continuă a fost preluată (!) de la demisul național, care și-a însușit, mai nou, rolul de guru ocupând locul lui Vadim !?! Javras, tot javră !


Media a uitat de rolul ei formator, misiunea educativă, ridicarea moralului națiunii, păstrarea limbii și unității naționale, apărarea adevărului, deontologia profesională ! Unde nu e educație și profesionalism nu ai ce să ceri !


Așa că e bine să ne implicăm mai mult noi, românii de rând, adaptându-ne la condițiile existente ! Așa cum am făcut-o și înaintașii timp de sute de ani !



Nu mă mir că evenimentul a fost expediat în câteva secvențe, comentate alb, de parcă era vorba de un popor dezbinat din Africa, cu imagini de amatori. Un asemenea subiect ar trebui să stârnească dezbateri ample ore, zile, ani. Reîntregirea neamului românesc despărțit prin aberantul și criminalului pact Ribbentrop-Molotov nu poate fi tratat ca un subiect de scandal. Mai ales că pactul este menținut și astăzi în ciuda declarațiilor „democraților” de la Moscova și Berlin !



E vorba de hotarele moștenite de la întemeierea Țării Ardealului, Țării Românești și Țării Moldovei, reunite prin voință națională în 1918 și recunoscute internațional. La manifestare au participat mii de români, de pe ambele maluri ale Prutului, majoritatea tineri, ce au scandat pe parcursul marșului spre Parlament și, apoi, Cotroceni, doleanțe absolut îndreptățite. Din nou trecute sub tăcere de mass media. Românească !?! Mă îndoiesc !



George și Anatol, doi tineri reprezentanți ai celor de pe ambele maluri ale Prutului, au explicat clar care este obiectivul tinerilor români. Noua generație de români nu mai vrea să trăiască despărțită de gardul de sârmă ghimpată pus pe Prut de ocupanții sovietici. Jos hotarul de la Prut !...


Traseul ales în București pentru Marșul lui Ștefan cel Mare, cât de frumos sună, a cuprins puncte esențiale. Cu mari rezonanțe istorice, culturale, politice.



Piața Universității este locul celor mai intense trăirilor ale bucureștenilor și tuturor românilor, din ultimii 25 de ani. Toate marile victorii politice, sociale, culturale, sportive aici au fost marcate prin manifestații de bucurie sau de proteste intense. În perimetrul acesta au fost uciși, la Revoluția din 1989, sute de oameni, doar pentru dorința lor de a fi liberi de comunism. Au fost uciși atât de dictatorul Nicolae Ceaușescu, cât și de criminalul „democrat” Ion Iliescu&echipa, care a confiscat Revoluția instaurând Sistemul Cripto-Mafiot ce sugușă țara. Uciși, apoi, și cu prilejul marilor proteste din primăvara-vara anului 1990 sau în timpul mineriadelor. Fibra morală a poporului român a fost atacată aproape ireversibil, mulți semeni fiind târâți în mocirla imoralității politice.


SCM a distrus bunuri materiale realizate de români de-a lungul anilor, furând miliarde și miliarde de lei / dolari / euro, pe care nu le vom recupera vreodată. Dar, măcar vinovații să fie aspru pedepsiți. Lucruri similare s-au petrecut și au loc și în Moldova basarabeană. Cu personaje la fel de pro-moscovite.



Am manifestat bucuria întâlnirii cu frații basarabeni sub privirea îngăduitoare a lui nenea Iancu fericit, pentru câteva clipe, că o părticică a poporului român și amintit cine este cu adevărat. De fapt, istoria nu a fost făcută niciodată de „masele populare”, cum am fost intoxicați decenii la rând, ci de grupări patriotice. Să ne amintim Revoluția de la 1848, dar și de Revoluția din 1989. Confiscată, ulterior, de un alt grup. Mafiot.


S-a plecat de la Teatrul Național Ion Luca Caragiale, instituția formatoare a sute de mii de români, apoi, s-a defilat prin fața Universității București, care a dat țării, și altor țări, sute de mii de specialiști de înaltă clasă. Mulți alungați din țară prin disprețul manifestat deschis de regimurile Iliescu, Constantinescu, Băsescu, primul și ultimul aplicând consecvent programul fesenist de demolare a valorilor românești și de vânzare a țării pentru propria îmbogățire.



Însuși Mihai Viteazul ne-a salutat ! I-am adus omagiul cuvenit pentru încercarea sa temerară de unire a țărilor române la 1600. Precum și corifeilor învățământului românesc uimiți de ceea ce văd. Explodează mămăliga ?!?


Piața este și astăzi dominată, indecent, de firma partidului care a contribuit din plin la jefuirea țării. Alte partide politice, mai puțin compromise, au avut bunul simț și au retras de mai mulți ani propriile firme. Rămâne ca PSD să înțeleagă că nu are ce căuta propaganda politică în centrul capitalei unei țări europene !


Ajuns la Piața Drapelului și Cercul Militar, îți amintești instant de jertfele bravei armate române pentru păstrarea vechilor hotare lăsate de voievozii români la întemeirea principatelor Ardeal, Moldova și Țara Românească, confirmate prin cucerirea Independenței de stat, adevărata Zi Națională a României, de care unii se tem ca dracul de tămâie să o recunoască sau de rolul ei în întregirea neamului românesc din 1918, după bătăliile glorioase de pe câmpurile de luptă.



Calea Victoriei a răsunat de chemările manifestanților: „România n-a avut graniță la Prut !” un adevăr istoric ignorat de cvasitotalitatea politicienilor de pe cele două maluri ale Prutului. Ratarea reunirii cu Basarabia la începutul anilor '90 nu este nici azi asumată de Ion Iliescu și Mircea Snegur, care, cu ordin de la Moscova, au temporizat entuziasmul de atunci al românilor, cu tot felul de poduri de flori și alte aiureli.
Aceste adevăruri trebuie repetate răspicat !


Calea Victoriei a primit întodeauna pe învingători, așa cum sunt și acești tineri ai Basarabiei, conștienți că doar împreună putem construi o Românie puternică pentru toți românii și etnicii aciuați pe aici de-a lungul timpului.


Trăiască ! Trăiască ! Moldova, Ardealul și Țara Românească !”



În Piața Națiunilor, Taraful Ștefan Vodă a dat un minirecital ce a entuziasmat auditorii, după care imensa coloană s-a deplasat către Parlamentul României. Șobolanii Zgonea și Tăriceanu / USL 2.0 (ce invenție machiavelică !?!) erau ascunși, ca de obicei, prin hrubele Parlamentului ! Nicio reacție ! Nicio fluturare de mână ! Nimic ! Pustiu !



Toți parlamentarii erau în week-end savurându-și indemnizațiile grase și drepturile de nababi de care se bucură de ani și ani de zile. Pesemne își sărbătoreau recenta victorie a autovotării in corpore a unui nou „drept”. Pensiile speciale nemeritate. Apropo ! Am văzut între manifestanți doi parlamentari, ușor dezorientați, nu sexual, ci uimiți de ceea ce văd și aud ! Unul din ei a fost și la Chișinău la Marea Adunare Națională din 5 iulie !
Respect !



Trecerea podului peste Dâmbovița mi-a amintit de trecerea podului, cu o zi înainte de la Ungheni ! „România Mare în vechile hotare !”


Urcăm Dealul Cotrocenilor plini de speranță. Ne cunoaștem tot mai bine cu cei veniți acasă din Basarabia. Schimbăm idei, convingeri personale, vise ...



Primirea delegației tinerilor basarabeni s-a făcut în marea sală a Unirii de către consilieri ai președintelui. Se știa dinainte că Johannis este plecat într-o vizită oficială în Spania. Poate pentru a învăța cum trebuie reinstaurată regalitatea în România ? Nici azi infirmată de vreun document comunist !


Mesajul său a fost bine primit de solii Basarabiei. "Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere", a afirmat președintele Klaus Iohannis. Lelea Safta îmi spune că putea fi prezent, dar a preferat Sibiul ! Diplomație !?!


În marea sală a Unirii consilieri ai președintelui „au transmis tinerilor aprecierea preşedintelui Klaus-Werner Iohannis faţă de efortul depus. În cadrul întâlnirii cu liderii Platformei Unioniste Acţiunea 2012, reprezentanţii admnistrației prezidenţiale şi-au exprimat deschiderea pentru consolidarea dialogului cu societatea civilă din ambele ţări, implicată în problemele din Republica Moldova.” Alt tur diplomatic ! Cei mai mulți am înțeles că o astfel de vizită se programează cu luni de zile înainte. Dacă se programează ! Știm foarte bine că președinții postdecembriști ai României nu au fost frecventabili puțin invitați prin țările civilizate ale lumii.


Se știe și de ce !


Victor Ponta, le-a transmis tinerilor basarabeni: „Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Şi cred că oamenii tineri şi sinceri au mai mult curaj şi mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admiraţie pentru aceşti tineri şi gestul lor de azi !”.


În schimb Parlamentul, cheia întregii ecuații, nu au avut nicio reacție. Patrihoții neamului au băgat capul în nisip. Penali și complici prin tăcere !



La Monumentul Leu, închinat celor care au luptat pentru păstrarea ființei naționale pe câmpurile de bătaie, din fața intrării principale la Palatul Cotroceni, a avut loc un adevărat spectacol al bucuriei celor care scris pe 5 iulie, la Chișinău, și 11 iulie 2015, la București, o adevărată pagină de istorie. Cu mijloace pașnice.



Reunirea neamului e tot mai aproape ! Asta datorită mobilizării și sensibilizării tuturor românilor de către tineri ca George Simion (România) și Anatol Ursu (R. Moldova) susținuți de sutele de mii de membri și simpatizanți ai platformei unioniste Acțiunea 2012. Platformă ce cuprinde multe organizații civice, care au ca principal obiectiv reîntregirea neamului.


Un cârcotaș de serviciu mi-a spus că au fost vreo 500 de participanți !? Ori era vreun fost corigent la aritmetică, ori agent sovietic pripășit prin București ? Tot el era foarte îngrijorat să nu-l supărăm pe tov. Putin !?! Ce treabă are Putin cu nația română ? Să fie Putin virusat de morbul sovietic al ocupării altor teritorii ? Pare, totuși, un tip deștept ! Vom vedea !


Constat că agenții Moscovei, atât din România, cât și din R. Moldova s-au dezlănțuit ! Plus postacii feseniști. Nu s-au săturat sovieticii, nu rușii, cât au ucis și deportat sute de mii de basarabeni-români prin siberii, cât au împânzit Basarabia cu coloniști strămutați de peste Volga și puși numai în funcții de conducere. Au cumpărat mii de conștiințe autohtone, devenite cozi de topor ale puterii sovietice ! Cum sunt azi Voronin, Usatîi, Plahotniuc, Dondon și alți mancurți, care pentru un pumn de ruble și-au uitat adevăratele origini ! Așa cum trădători ai neamului se află și în Parlamentul României ! E drept, mai puțin vocali !



Tov. Voronin e deranjat de faptul că români din două state românești vor să se reunească ! Adică, pot fi ținute la un loc, într-o federație, 88 de entități federale cu peste 160 de grupuri etnice diferite și popoare indigene, iar două state născute în aceleași trup, cu istorie comună sute de ani nu au voie să se reunească ? Tovarășe Dondon, stau la un loc ruși, udmurți, tătari, mariiți, ucraineni, osetini, bașkiri, beloruși, ciuvași, kabardini, ceceni, kumâci, armeni, iakuți, avari, lezghini, mordvini, buriați, kazahi, inguși, azeri, darghini, iar românii cu românii nu au voie să se reunească în trupul secular de odinioară ?...
Însuși V. I. Lenin a scirs negru pe alb în lucrarea Dreptul națiilor la autodeterminare «Basarabia este pământ românesc» ! Pe ce lume trăim ?
Moldoveni-basarabeni-români, treziți-vă ! Suntem de-o mamă și de-o samă ! E timpul reunirii ! Copiii voștri vă spun asta ! Ascultați-i ! E viitorul lor în joc !

E cert, tot mai mulți, vrem o Românie mare, prosperă și democrată în vechile hotare ! Fără extremiști ! Pactul criminal Ribentrop-Molotov să fie anulat !

RE-U-NI-RE pentru întregirea neamului românesc ! 



ULTIMA ORĂ !

 

Primesc știrea amendării av. Alexandru Cristian Surcel, unul dintre organizatori, cu suma de 10.000 (zece mii) de lei pentru abateri minore ale manifestanților în timpul marșului.
Domnule președinte Johannis, avem agenți sovietici chiar și în rândul Jandarmeriei Române ? Aștept răspunsul Dumneavoastră.


Imagini realizate de Sergiu și Iulian, doi unioniști.
Mai multe imagini pe  http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3


Distribuiți ! Să se vadă că ne-am eliberat de frică !




Sergiu Găbureac
     VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com, 
Tel. 0731 936.615
Bucureşti - 39 

Informația, o problemă ?

O rezolvăm împreună.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu