Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 3 martie 2015

A FI sau A NU FI CREȘTIN !




A FI sau A NU FI CREȘTIN !

 De la bun început afirm: Biserica Ortodoxă Română nu are nevoie de racolări, așa cum procedează alte confesiuni venite în România ! De asemenea, toleranța Bisericii Ortodoxe Române nu poate fi contestată de nimeni ! Personal mi se pare chiar prea tolerantă !

Întotdeauna, da, întotdeauna, marile valori ale omenirii, inclusiv ale României, au susținut existența Celui care a creat Cerul și Pământul și pe slujitorii Lui !

Excepțiile, așa cum afirmă știința, confirmă regula.

Ordinea desăvârșită în tot ceea ce ne înconjoară pe Terra și în Univers are la bază principii, reguli și tehnologii, la care Omul a ajuns abia după mii de ani de evoluție ! Doar la câteva. E lung abia până la cunoaștere deplină !

Despre ultima măsură legislativă a Parlamentului României privind predarea obiectului Religie în școli comentez succint.

1. O Lege, pe care o aplici în mijlocul anului școlar, arată caracterul nemernicilor din ziua de azi !

2. Nu eu, credincios din moși strămoși, trebuie să fac cerere pentru a beneficia copilul meu de cunoștințe religioase, ci acei părinți care nu doresc acest lucru, cei care se leapădă de Dumnezeu.

3. De altfel, ca și până acum, Religia e opțională ! Credința o simți, nu poate fi băgată pe gât ! De vrei să stai pe cracă, nu te împiedică nimeni !

Am convingerea că vom trece și peste această încercare, așa cum poporul român a trecut peste multe altele. Poate este chiar un test necesar !

Realitatea arată că mesajele Religiei, în ansamblul ei, trebuie adaptate la noile ritmuri ale planetei. E tot un punct de vedere personal. E necesară o decodare a scrierilor biblice în termeni moderni, în lumina confirmărilor științifice, pe care omenirea nu le avea la îndemână în vremurile vechi. Știința demonstrează și confirmă tot mai mult adevărurile biblice, aducând noi argumente ale veridicității, coerenței și sensului programului Homo sapiens.

Nu întâmplător a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul !" (Facerea I/26)

De fapt, se impune o nouă atitudine în relații publice ale slujitorilor Bisericii cu membrii comunității. Cei care atacă instituția milenară profită tocmai de necunoașterea activității slujitorilor ei. Sunt exploatate, la maximum, acele cazuri care creează o imagine negativă. De ordin moral și financiar. Ambele pot fi rezolvate. Abaterile de ordin moral - prin comunicarea imediată a sancțiunii prevăzute în regulamentele BOR, iar cele de ordin financiar - prin reglementarea oficială a costurilor minimale a serviciilor asigurate de slujitorii bisericii, inclusiv modalitatea de plată.

Există mii de preoți, care își fac onest misiunea, primită prin har divin, în satele și orașele României. În unele, preoții au fost, sunt și vor fi singurul sprijin spiritual și moral pentru cei care, nu în puține locuri, se zbat în sărăcia asigurată de statul laic.

Există mii de biserici, indiferent de cult, care au importante realizări în sprijinirea enoriașilor, de la sfaturi utile ce schimbă destine, la construcția de așezăminte pentru persoanele defavorizate, bătrâni și copii, burse de studii ...

Deși sunt atât de comune în ziua de azi, mijloacele moderne de comunicare, promovare și socializare (site-uri, pagină facebook, mail) nu sunt folosite de parohii. Prin ele poate fi prezentată onest întreaga activitate a parohiei și a faptelor creștinești ale enoriașilor ei. Pentru că Biserca înseamnă, în primul rând, colectivitatea creștină, nu doar preotul sau lăcașul de cult.

Omenirea se află pe o pantă descendentă. Nu o spun eu, o afirmă deschis cei mai mari specialiști în domeniu. Sunt evenimente, pe care le trăim cu o viteză amețitoare iar sensul lor este interpretat în fel și chip, încât adevărul este tot mai greu de decelat. Pe aceste falii joacă denigratorii.

Cu atât mai mult, este necesară propăvăduirea programului biblic, a învățăturilor și a regulilor care au menținut echilibru în dezvoltarea planetei atâta amar de ani. Altfel, așa cum a spus sau nu Malraux:
„Secolul XXI va fi unul religios sau ...”, cum ne tot susură apocalipticii !

Iată bugetul de stat pentru toate cultele din România. Circa 3 lei/locuitor pentru repararea bisericilor monumente istorice și alți 10 lei/locuitor pentru salarizare.Sume exorbitante ! http://www.culte.ro/

Toate bune ?



Sergiu Găbureac


     VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.com/
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39 
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu