Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 26 februarie 2015

NA-ȚI-O FRÎNTĂ CĂ ȚI-AM DRES-O !




NA-ȚI-O FRÂNTĂ CĂ ȚI-AM DRES-O !

Mă așteptam ca după 25 de ani de tărăgănări, secretariatul guvernului, care se ocupă de problemele revoluționarilor, să ceară finalizarea urgentă a dosarelor Revoluției din decembrie 1989.
Se pare că au existat multe nereguli în activitatea acestui secretariat și că trebuie intrat într-o normalitate prin analizarea și eliminarea cauzelor care le-au generat, după cum ne comunică secretarul de stat, Adrian Sanda, într-un interviu recent acordat ziarului Adevărul.ro.+
Constatăm, însă, că prin noul act legislativ, OUG 95/2014, nu se dorește, de fapt, clarificarea elementelor esențiale ale Revoluției Române, dorindu-se o rezolvare statistică, care a creat, pe bună dreptate, controverse și nemulțumiri cu urmări imprevizibile în rândul revoluționarilor.
Principiile care stau la baza noilor reglementări sunt total subiective, nepunând în valoare curajul și inteligența celor care și-au asumat în acele zile înlăturarea structurilor comuniste. Chiar și până la 22 decembrie 1989, ora 12,10, după voința arbitrară a inițiatorilor ordonanței amintite.
Primul mare neadevăr vehiculat de 25 de ani este legat de fuga cuplului ceaușist, cum se tot afirmă insistent. Nu domnilor-tovarăși, Nicolae Ceaușescu, în paranoia lui, nu a vrut să fugă. Din contra, tot timpul, chiar și la Târgoviște vroia să stea de vorbă cu masele populare.
Nicolae Ceaușescu și ceilalți trei au fost evacuați sub protecția armatei, care declarativ era, deja, de partea revoluționarilor (?) !
În loc să fie arestat, în incinta C.C. al P.C.R., a fost, repet, evacuat. Ceea ce este cu totul altceva ! Astfel, ar fi încetat uciderea, ulterioară, a sute și sute de oameni și rănirea a mii de români. Cine i-a ocrotit pe ceaușești, în acele momente, se știe. Au făcut-o în mod premeditat, motivațiile fiind puerile. Mai mult, nici la ajungerea la UM 01417 de la Târgoviște nu a fost arestat. Ordinul era să i se asigure, în continuare, protecția. Nici informațiile despre arestarea cuplului ceaușist nu au fost difuzate în timp real. În timpul ăsta se transmiteau tot felul de intoxicări și se incita la crimă.
În noul act normativ, OUG 95/2014, se precizează absolut aiuritor că numai în localitățile în care s-a tras și au murit oameni a fost Revoluție. Se merge, astfel, pe ideea grotescă, că doar morții și răniții au făcut Revoluția. Mai mult, doar cei care au murit sau au fost răniți până la o anumită dată și oră !?! E de domeniul absurdului ! Kafka, ei Kafka era mic copil !
Ce facem, însă, cu revoluționarii, care au înlăturat structurile ceaușiste, înainte de ora evacuării cuplului ceaușist, în localități în care confruntările nu au ajuns până la tragerea cu muniție de război ?
Așa cum ar fi vrut, de fapt, dl Sanda ! Poate și alții !?!
Nu s-a tras datorită inteligenței și fermitatea cu care au acționat revoluționarii, deși armele erau la îndemână. Ca și muniția de război aferentă. Din belșug. Puse la dispoziție de cine ? Și de ce să nu recunosc este și meritul acelor organe locale, care nu au trecut de faza amenințărilor verbale, cum s-a întâmplat în alte locuri. Sau a lașității lor !
În cei 25 de ani, cei care și-au asumat studierea evenimentelor din timpul Revoluției Române, de la așa-zisul Institut al Revoluției Române din Decembrie 1989, trai nineacă pe bani publici, procurori, justiție, până la Secretariatul de Stat cu Problemele Revoluționarilor, nu au fost capabili să reconstituie pe ore și minute, ce s-a întâmplat în localitățile unde s-au revendicat desfășurarea unor acțiuni revoluționare precizate în Legea 341/2004, reactualizată.
Adrian Sanda susţine că cineva trebuie să plătească pentru numărul mare de certificare de revoluţionari, însă nu este însă un demers simplu. „În mod normal să plătească cei care au făcut aceste lucruri. În mintea celui care a obţinut un certificat, el se consideră efectiv îndreptăţit. El a depus o cerere. Spune că fost la revoluţie, că a fost acolo”, a adăugat Sanda. Total de acord cu cele afirmate. Însă, rezolvarea corectă nu este cea propusă în OUG 95/2015, prin introducerea unei noi categorii, cu rol eliminator, pe principii aberante.
Am considerat că se pot afla revoluţionari cu <rol determinant> doar în localităţile unde în confruntările dintre lume şi forţele care îl apărau regimul au existat confruntări. Iar în urma acestor confruntări au rezultat morţi, răniţi sau reţinuţi. Asta până la fuga dictatorului. Pentru că după ce a fugit dictatorul...a început prostia maximă, a început dezmăţul”, a mai declarat Adrian Sanda.”
Dl secretar de stat, Adrian Sanda, jignește profund o serie întreagă de oameni curajoși, care și-au asumat responsabilități, ce oricând se puteau întoarce, în acele zile, împotriva lor. Și în unele locuri s-au și întors. Cu efecte dramatice. Așa au murit de trei ori mai mulți oameni după fatidica oră invocată, decât până la 22 decembrie 1989, ora 12,10. Cine răspunde pentru aceste crime ?  
Cum poți să faci afirmația „Ce minunea revoluţiei s-a întâmplat la Dorohoi ? Ce s-a întâmplat atât de extraordinar încât să-l determine pe Ceauşescu să fugă ? Absolut nimic !” Asemenea afirmații îl descalifică total pe Adrian Sanda. Acei oameni, prin acțiunilor lor revoluționare, repetăm, revoluționare conform Legii, prin presiunea pusă pe aparatul de partid, armată și securitate, au scurtat carnagiul, care luase amploare după 22 decembrie 1989, ora amintită. Dacă la Dorohoi au avut loc astfel de acțiuni, atunci, da, și la Dorohoi a fost Revoluție ! Cinste lor !
Dacă nu se ridicau românii din toate provinciile țării, mureau, fără îndoială, mult mai mulți oameni. Constat că aceste aspecte sensibile sunt ignorate cu premeditare, ceea ce este dezonorant. Pedala punându-se și după 25 de ani pe denigrarea revoluționarilor.  
O ultimă problemă. Se afirmă, în aceleași articol, ba că sunt 17.500 de revoluționari, ba 22.000. Oare în cei 25 de ani nici până acum să nu existe o statistică clară ? Doresc și eu să se facă curățenie, să fie eliminați impostorii acolo unde este cazul, dar pe principii raționale și obiective.
Între timp, câteva sute au trecut la cele veșnice, cu sufletul amar al nerecunoașterii contribuției lor la înlăturarea comunismului în România.
Sau comunismul sălășluiește chiar la Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu, care nici măcar revoluționar nu este, după cum singur recunoaște, el fiind chemat la Revoluție, precum și în multe alte instituții ale statului român ?
Senatorii s-au lepădat de această ordonanță de urgență (!) 95/2014 și normele ei metodologice de aplicare. Să vedem ce vor face deputații Parlamentului României !?!

+ Vin vremuri grele pentru profitorii Revoluţiei: „Nu vor rămâne nici 20% din cei cu certificate“. În Adevărul.ro din 23 februarie 2015. http://adevarul.ro/locale/timisoara/vin-vremuri-grele-profitorii-revolutiei-nu-vor-ramane-20-cei-certificate-luptarori-rol-determinant-fuga-ceausescu-1_54eb26dc448e03c0fde6f8e8/index.html



Toate bune ?

 
Sergiu Găbureac




gsm_as@yahoo.com, Tel. 0731 936.615 
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.
 
  
 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu