Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 15 ianuarie 2015

PLEACĂ PONTA !



PLEACĂ PONTA !

N-au trecut bine sărbătorile și cortina teatrului politic s-a ridicat pentru primele telenovele ale noului sezon. Udreniana, după vizită deconspirată de la Paris cu amica Bica, se vede tot maI ocolită. Însuși protectorul se face acum că plouă, amintindu-și brusc că are nepoți de crescut !
Interesant cum îl tot resucitează mass media pe Demis căutându-i potcoavele, ce nu mai scot scântei la ora cucului de seară.
Deja, peste țară e o liniște benefică. O să ne obișnuim cu cuvintele puține, dar pline de substanță, din partea Cotroceniului.
Însăși distinsa și destinsa doamnă Nuland a venit să-și vadă azi feciorul de la poale de Carpați, ce face o frumoasă figură prin Europa, devastată de o mână de teroriști. Francezi.
Echipa prezidențială se încheagă greu, unguentul asigurând, voluntar (!) lubrefierea axilelor. Susțin, în continuare, MRU nu are ce căuta peste Iordan. De fapt, toate partidele trebuie să se hotărască cu cine merg în noile proiecte.
Rateurile de stagiară (!) ale doamnei Bran s-au estompat, nemaifiind lăsată să debiteze impresii personale despre perdelele palatului din deal. Cucuveaua stă și ea pitită, pe la streșini, până se liniștește viforul. Vom vedea, la vremea ghioceilor pe la casa cui mai cântă. În miez de noapte.
Frigul lui Gerilă a intrat în oasele multor baroni și lichele mai mărunte, mult zgomotoase, ce-și așteaptă strigarea la cele curți ale DNA, ANAF, DIICOT ...
Fratele Mircea, a căpătat învoire, 6 ore/săptămână, pentru a se readapta la mediul mafiot din portul Constanța !?! Fariseul Becali se ocupă de ceea ce știe mai bine. Vânzări și cumpărări. De oameni. Cruduța, ehei, Cruduța !...
Opoziția execută simulări în poligonul Puterii, moșind guvernul din umbră, pe care să-l scoată la soarele primăverii. Viitorul program de guvernare pare a fi scos cu forcepsul. Se știe că nu mai ține cu bla-blauri tip Ioan Rus.
Guvernul Ponta IV (!) moare, dar nu se predă. Master planuri, angajamente, glumițe cu sotto voce, pacte, acte, plecăciuni, poziții de drepți la  ... sau la ...
De ce trebuie să plece Victor-Viorel Ponta ? Nu pentru plagiat. Pentru asta există onoare ! Nici pentru matrapazlâcurile, ce ies cu zecile la iveală. Pentru asta există Justiție ! Desigur, nu ca cea de la Târgoviște. Nici pentru promisiunile neonorate. Vezi bucățica aceea de autostradă Comarnic-Brașov, despre care a declarat, cinic, că ar putea să-și dea doctoratul ! Apropo ! Oare nu ne-ar costa mai puțin o autostradă subterană, dottore ?
Întreb și eu, nu dau cu parul !  
Nu, domnișoarelor, doamnelor și domnilor ! Tovarăși ! Pleacă pentru simplu fapt că acest guvern este urmarea victoriei USL (PSD+PNL). În alegeri ! Cu acel proiect cu mare priză la țugulani. Care a murit din varii motive. Antonescu a înțeles perfect situația și a făcut gesturile de onoare. Nu dezvolt. Am scris la timpul cuvenit. USL, pios omagiu !
Acel 70% nu mai există. A fost odată ca niciodată ! Logic era ca Viorel Ponta să-și depună mandatul. Demisia nu face parte, însă, din panoplia șobolanilor roșii. Nu exclud nici alegerile anticipate la nivelul Parlamentului. Și el fiind emanația protestelor din Piața Universității și alte piețe, pe care le-am aniversat, la nivel individual, prin lansarea cărții Vremea nemernicilor pe rețele de socializare și alte medii, inclusiv suport hârtie. Fix la trei ani de la începerea „excursiilor” de neuitat în dealul Cotroceniului și a „întâlnirile de lucru” din fiecare seară din Piața Universității (TNB). Timp de șase luni. Sub supravegherea atentă a forțelor speciale, ce ne-au onorat cu bastoane, gaze lacrimogene, atitudini care de care mai prietenești ! Atunci au căzut două guverne și un „șef de stat”. Pus, apoi, în fereastră, inutil, de susținători externi și complicitatea CCR. Sau doar ca să ne înfurie și mai mult la prezidențiale !?!
Cu președintele, a dat Dumnezeu și s-a rezolvat. Pas cu pas. Un lucru bine făcut ! Cu guvernul, de bine, de rău, lucrurile se mai mișcă. Nu cum am vrea, dar cel puțin nu mai văd infatuare și mitocăneală sarcastică.
Numai despre Parlament, obez rău de tot, în ciuda arestărilor la vedere, nimic de bine. Așa se face că ei, aleșii, nu mai reprezintă voința alegătorilor ! De azi.
Aici e buba cea mare ! Lelea Safta spune că anticipatele ar rezolva multe neelucidate ! Mai întâi, însă, să fie revizuită și adăugită legea electorală ! 

P.S. Charlie Hebdo, ce a stupefiat Europa, s-a dovedit a fi o afacere de mare succes ! Băieții s-au orientat ! De la câteva mii de exemplare la cinci milioane, e ceva !
Deși prețul plătit mi se pare uriaș !
În același timp, „Amnesty International a publicat mai multe imagini din satelit, care arată cum oraşele nigeriene Baga şi Doron Baga au fost rase de pe faţa pământului de gruparea Boko Haram, într-unul din cele mai sângeroase atacuri din ultimele decenii, soldat cu peste 2.000 de morţi.” Totul s-a petrecut între 2 și 7 ianuarie 2015.
În acest caz, Planeta nu se mai zguduie ! Mass media nu mai dă ochii peste cap !  Nu se mai adună milioane pe străzi în semn de solidaritate ! Ciudată mai e lumea asta !
Ultima oră ! Și la noi au apărut doi teroriști de clasa a IV-a, pe undeva la Pitești, terorizați de o jurnalistă dornică de senzațional. „- De ce ați fost chemați la Poliție ?”  

Toate bune !?!


 Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu