Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 9 ianuarie 2015

METEORUL











Tablete sf. - sezonul IV                                                                                  

  Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc.
Malraux

 

METEORUL 

După ce sărbătorile de iarnă au trecut cu sănătate maximă, bucurându-ne de o iarnă organizată nemțește pe plaiurile mioritice, a venit semnalul,  paraluminoso-bubuitor, în ajunul Crăciunului. Pe stil vechi  !
Am intrat brusc în realitatea dură a planetei. Pe la coneuropenii francezi. Partea supercivilizată (!), din punctul nostru de vedere, a planetei a rezonat instantaneu la tragedia pariziană. Subscriu total mesajului prietenului meu, poetul George Filip de la Montreal.
 
MANIFEST ÎNDOLIAT
ataşament fratern alături de victimele
de la revista CHARLIE HEBDO – Paris,
 

vă recomand să ne-asumăm un risc,
acela de-a rămîne pe planetă,
să ridicăm alături – obelisc
urgiei mafiotă şi secretă. 

ne bate sida – ebola – mai nou.
monştrii ne-mpuşcă sfinţii din icoane.
hoţii ne violează şi-n cavou
iar pruncii – moarte sug din biberoane. 

ne ceartă chiar bătrânul Dumnezeu
cu arşiţi şi faimoase uragane.
vulcanii scuipă lava lor mereu
iar munţii ne înghit în canioane. 

prin lume umblă oamenii năuci.
deşertăciuni se vînd la prăvălie.
nebunii lumii – monştrii mameluci,
îşi fac redute din democraţie. 

am dreptul – liber, versul să mi-l scriu,
şi nu strig vreo lozincă desuietă;
în secolul acesta - prea zbanghiu,
hai să rămînem - lume – pe planetă !
                                7 ianuarie – 2015, la Montreal 

Desigur, condamn barbaria petrecută și dezbătută, în fel și chip, pe miile de posturi tv. Suntem cu toții tulburați, alertați, îngrijorați, înspăimântați, revoltați ... Se fac tot felul de afirmații, predicții, declarații asupra modului medieval (!) al ripostei la provocarea jurnaliștilor parizieni.
Vai, am zis provocare, în loc de dreptul la exprimare liberă !?!
Se știe, de când lumea și pământul ! Cu fanaticii nu te joci ! Știți ce se întâmplă când te iei de evrei. Iar ei nu sunt fanatici. Se aplică imediat politica ciocului mic ? Mic, mic, mic !  
Dar, de ce trebuie să te iei, neapărat, de ceva sau de cineva ?
Mă întreb, de ce jurnaliștii francezi s-au jucat cu focul ? Când știau foarte bine la ce se expun. Ciocnirea civilizațiilor are efecte imprevizibile. Catastrofale.
Noi, la poale de Carpați, să fim liniștiți ! Atâta timp cât CAȚAVENCII și cei de la CAN-CAN etc. nu se iau de evrei, Mahomed, Buda și își bat joc doar de Dumnezeu și Biserica Ortodoxă Română, nu este cazul să ne alertăm !
Noi suntem români ! Creștini !?!
Se tot spune că la francezi e șic să-ți bați joc de orice și de oricine. Acum au parte de șocuri ! Nu mă bucur deloc. Chiar îi compătimesc pentru faptul că nu înțeleg o regulă simplă.
Repetată de zeci de ori în programul biblic Homo sapiens (3). Omul are libertatea să făcă tot ce dorește, cu o mică condiție. Să nu-i deranjeze pe ceilalți !
De tine însuți poți să-ți bați joc cât dorești ! Poți, de asemenea, să-l tragi de urechi cât dorești pe cel care trăiește din banul public !
*
Metrorex pare a fi o prima organizație teroristă de la noi !
Auzi, să nu-i lase pe doritorii de No Pants Subway Ride, plănuit să se desfăşoare duminică în mari oraşe ale Terrei (vezi improveverywhere.com.), să călătorească cu metroul ! Cum să lipsească Bucureștiul ?
Cică ar fi  un act de indecenţă şi de lipsă de respect faţă de ceilalţi călători” !
Inculții de Metrorex habar nu au că No Pants Subway Ride este un eveniment global, ca și paradele gay. No Pants se întâmplă, din 2002 după Hristos, la New York ! Se poate, „teroriștilor !?!
Libertate ! Libertate ! Libertate !
Unde-i dreptul la indecență liberă ? Ignoranților ! Voi știți că pentru a circula fără pantaloni, deocamdată numai în metrou, e o altă chestie șic pentru care s-a luptat zeci și zeci de ani ! La ruși văd că e fără sutien și la suprafață !
Luptați, nu vă lăsați ! La sol o să-nghețați !
 

N.B. Când e vorba de big brother pe internet e atentat grav la intimitatea individului, dar să râzi de oricine nu !?! Ce să mai înțeleagă țugulanul GSM ?

Toate bune,


 Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu