Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 12 iunie 2014

MINGE de MECI





MINGE de MECI

A treia româncă, din toate timpurile într-o finală ! La Roland Garros ! Turneu de gradul 0. Pentru mine nu mai conta rezultatul finalei. Eram mulțumit cu rezultatul de joi. Dar, de ce să nu recunosc, speram la o finală fabuloasă. Și a fost ! Am trăit meciul la maximă intensitate emoțională. Simona nu a câștigat pe teren. Poate nici nu e timpul !  A câștigat, însă, milioane de inimi.
Sharapova, bine clădită fizic, nu e o femeie frumoasă. Răutăcism. Sigur, înălțimea de girafă (alt răutăcism mic, mic), constituie un avantaj. În tenis. Pe de altă parte, nici înălțimea de 1,69 m nu e de neglijat. Pe stradă, Simona e chiar o fată înaltă. Dacă avea 1,55 m, cât au majoritatea, ce ar mai comenta analiștii de toate orientările ? În lumea tenisului feminin înălțimea mică este un handicap, însă Simona are atuuri ce o pot face invincibilă. Drumul îi este deschis. Are o fereastră de zece ani în fața ei.
A fost o finală pe cinste ! Adversara, Sharapova, a tremurat și gemut din toate mădularele. 
Totul este, deja, istorie. „Glorie învingătorilor, onoare învinșilor !”
În schimb, televiziunile și rețelele sociale au luat foc. Unii insinuează că Simona nu a făcut nimic pentru țară, ci doar pentru ea. Alții afirmă, revoltați, că țara nu a făcut nimic pentru Halep. Raţionamente extremiste. Din punctul meu de vedere. Am crezut, dintotdeauna, că atunci când facem ceva pentru noi înşine, implicit facem și pentru ţară. Ca să fiu și mai bine înțeles, orice plătitor de impozite face ceva pentru ţară. Problema e cu ceilalți semeni, care constituie subiectul dramelor și dramoletelor. Exploatate politic și mediatic, în funcție de interese. Ce nu vor putea fi rezolvate niciodată !
În cazul marilor performeri. simpla purtare a tricolorului, văzut de milioane şi milioane de privitori contribuie la promovarea imaginii ţării. La care se adaugă alte realități economice, sociale, deloc de neglijat. Depinde cine le valorifică !  Nici afirmația contrară, Statul nu a făcut nimic pentru Simona, nu are suport. Simona (n. 27.09.1991 - zodia Balanței) a beneficiat, de bine de rău, ca toți copiii României, de sistemul de învățământ românesc. Constanța fiiind constant pe primele locuri în țară în domeniul învățământului. De Stat ! După școala gimnazială a urmat Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din Constanța. La Stat. Gratuit. Dacă ar conștientiza, unii, ce avantaj capital este ăsta !?! Decisiv !
A avut șansa să-și manifeste și să-și dezvolte liber pasiunea pentru tenis. Nu cred că Statul i-a interzis lucrul ăsta ! De fapt, nu înțeleg de ce trebuie ca Statul să fie în toate !?! Parcă am în Conu Leonida față cu reacțiunea
Prof. Ioan Stan, absolvent ICF 1967 este cel care a descoperit-o pe Simona (avea puțin peste patru ani), pe când venea cu mama după fratele ei, Nicolae, ce urma lecții de tenis. A lucrat doi ani cu Simona, la Club Castel din Mamaia. „Simona a fost şi rămâne un copil bun. Am încercat să-i transmit ceva din spiritul meu. I-am interzis să mai arunce racheta şi să comenteze nereuşitele.   I-am spus mereu că pe teren ai nevoie de un comportament superior. Trebuie să-ţi respecţi adversarul. Să ai un Dumnezeu, să te temi şi să dai dovadă de smerenie. Să fii umil. Să rămii cu picioarele pe pământ şi să nu exacerbezi victoria”. Au urmat antrenorii Nicuşor Ene (de la 6 la 10 ani), Daniel Dragu (de la 10 ani la 14 ani), de la 14 ani la Clubul Idu din Mamaia cu Bogdan Panzichi, Liviu Panait şi Radu Popescu. La 17 ani, Simona (antrenor Firicel Tomai) a fost campioană la Roland Garros (2008).
Un rol decisiv l-au jucat, cum este normal, părinții. Mama, Stania, și tata, Stere, fost fotbalist, știind ce înseamnă performanța într-o profesie liberală.
Simona era dezamagită după meci, dar n-avea de ce", a declarat însuși belgianul Wim Fissette, actualul antrenor al marii tenismene.
Așa că e bine să punem surdină unor astfel de afirmații. Repet, extremiste. Cu uite Statul, nu e Statul ! Cleveteală, pe diferite tonuri, tonalități și partituri, a unor cârcotaşi. Amatori sau profesioniști.
Bref ! Românii au făcut istorie la ediția actuală de la Roland Garros ! Mai multe calificări, trei semifinale, două finale, din care una câștigată ! Să ne bucurăm de fazele de neuitat ale finalei Halep - Sharapova.
Nu s-a ajuns întâmplător la acest bogat bilanț. Cei doi monștri sacri ai tenisului, Năstase și Țiriac, pot fi mulțumiți cu asemenea urmași.
Mulțumesc, Simona, mulțumesc Florin, mulțumesc celor două Ioane !
Să privim clasamentul WTA: 1. Serena 2. Li Na 3. Halep 4. Radwanska 5. Sharapova 6. Kvitova 7. Jankovic 8. Azarenka 9. Kerber 10. Cibulkova. Avem cinci românce, din totalul de 23, în primele o sută de tenismene. Din lume.
Urmează Wimbledonul ! Un bun prilej pentru Simona să demonstreze antrenorului, ce o vede ajungând până în sferturi, turneul fiind pe iarbă, și cârcotașului de serviciu, al postului rtv aservit, ce poate o țărăncuță !
Servește, Halep !...

- Sharapova, vrei dulceață ?
- Nu, gem.

DE LA PARTIDE 

Constat, fără să mă mir, că primii aleși la congresul noii formațiuni băsiste Pere, Mere și alte Poame, din tramvaiul 55, sunt doi cunoscuți traseiști.
Udreniana a prestat pe la PNLPDPLDPD-L → apoi înființează, cu transfugii lui Băsescu, PMP. Să nu uităm, Elena este avocatul care l-a scos, temporar, din rahat pe Demisul național în procesul casei autoatribuite din strada Mihăileanu.
Și viitorul președinte al României (?), celălalt Diaconescu („Sunt candidatul lui Traian Băsescu”), urmează un traseu la fel de sinuos. Crescut de PCR → Asociația Studenților Comuniști (1980) continuă, firesc, în PSD → se transferă la noul UNPR → ajunge ministru în guvernul Unguent 00 → este recuperat de Cotroceni ca_consilier prezidențial → și în final parașutat în PMP, cu sarcină prestabilită.
Gașca PMP-istă cuprinde și alte nume sonore: Hoțul din Paris, Omul bicicletă, Trei doctorate (fără diplomă de bacalaureat !), Eba de Bruxelles, Puiul Grill, Vechilul de la Nana ... lista fiind lungă. Ăsta, da, partid nou (6,2%), cu oameni reșapați + 345.973 de voturi. 
Nici nu s-au strâns bine și sună zvonul fugii din partid !
În curând, alt partid de strânsură ! Tot pe Dreapta. Pe Stânga nu-i voie ! Manechinul Tăriceanu a găsit câteva loaze    ce-și vând sufletul !?! Nou-nouți, noi ! Spre noi victorii !
Să fiu Antonescu, m-aș întoarce și pre mulți i-aș popi ! 
Văd că și UDMR mișcă în front !?! Vine canicula ! De partid.
E timpul comp(l)oturilor !?!

N.B. Dacă încep să gândesc prea mult, intru în panică. (Pamela Anderson)



Sergiu Găbureac
     VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com; gsm.ass007@gmail.com,
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39

Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu