Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 22 mai 2014

TABLETE, TABLETE !





Am asistat, în direct, la cursul scurt despre corupție

La Cotroceni, în fața mai multor duzini de aleși și decidenți naționali, vicepreședintele USA, Joe Biden, a vorbit de funie în casa spânzuraților ! Cu spânzuratul principal, demis național, de față ! Strâns, afectuos, la generosul său piept !?!
90% din cei prezenți la Cotroceni la întâlnirea finală, martori / complici la actele de corupție ale președintelui Băsescu, au aplaudat, condescendent, cursul scurt privind starea corupției din România. Doar să fii tâmpit să nu înțelegi mesajul, extrem de dur, al Unchiului Sam !
Așa comentata confuzie de adresare, făcută în mod premeditat (sic!), este în realitate total în defavoarea lui Victor Ponta. Am să mă explic într-o tabletă viitoare. 

Centenar Corneliu Coposu

Un om între oameni ! Un om politic, nu politician de doi lei !  
Oare le-o fi rușine milioanelor de zombi iliescieni, care îl trimiteau afară din țară. ? „Să se ducă de unde a venit !” Și el, bietul, nu fusese o clipă plecat ! Mai mult a făcut și 18 ani de pușcărie + alți ani de interdicție, pentru convingerile sale politice, de care nu s-a dezis o clipă.
Nu ca politrucii de Dâmbovița, care sar dintr-o barcă în alta cu o viteză incredibilă, fără pic de rușine !
Omagiu, seniore !

Nu am a mă teme de Rusia !


Tam-tam mare la hotarele de răsărit ! Se fac tot felul de predicții. Pentru mine e simplu. Rusiei ar trebui să-i fie ruşine în faţa României ! A jefuit-o în văzul planetei. I-a luat tezaurul, i-a luat hălci întregi din trupul ţării, i-a rusificat, deportat şi ucis sute de mii de băștinași, a ţinut-o colonie decenii întregi, exploatând-o sălbatic ...
Comportament de imperialişti comunişti sadea ! ...
O să-şi ceară vreodată iertare, cum au făcut alte imperii cu fostele lor colonii !?! La câte crime are pe conștiință, Federația Rusă ar fi trebuit demult să se autodizolve. Gorbaciov a încercat ceva, dar nu a avut cu cine. Mai să fie linșat de kremlinienii cavernelor. Acum, Putin agită securea războiului ! Asta să fi înțeles Putin din toți anii petrecuți în lumea civilizată ?!? 

Am primit direct de la Uniunea Europeană

Alegerile europene, din mai 2014, vor oferi alegătorilor șansa de a influența viitoarea orientare politică a Uniunii Europene atunci când îi vor vota pe cei 751 de deputați în Parlamentul European, care le vor reprezenta interesele în următorii cinci ani.  

Când au loc alegerile ?

Fiecare stat membru are propriile legi electorale și fiecare decide data la care cetățenii săi se vor prezenta la vot, în timpul perioadei de patru zile dedicate alegerilor, respectiv 22 - 25 mai 2014. Alegătorii români se vor prezenta la urne la data de 25 mai pentru a-i alege pe cei 32 de deputați români în Parlamentul European. Rezultatele din toate cele 28 de state membre vor fi anunțate în seara zilei de duminică, 25 mai. 

Câți deputați vor fi aleși ?

De la aderarea Croației la Uniunea Europeană, în iulie 2013, Parlamentul European numără 766 de deputați. Cu toate acestea, numărul deputaților a fost redus la 751 pentru alegerile din 2014 și va rămâne constant în viitor. Acești deputați vor reprezenta peste 500 de milioane de cetățeni din 28 de state membre. Locurile în Parlament sunt repartizate între diferitele state, în temeiul tratatelor UE, pe baza principiului „proporționalității degresive”. Cu alte cuvinte, statele cu o populație mai numeroasă au mai multe locuri decât statele mai mici, dar statelor mai mici le revin mai multe locuri decât ar rezulta dintr-un calcul strict proporțional. 

De ce sunt diferite aceste alegeri

Uniunea Europeană face eforturi pentru a depăși criza economică, iar liderii UE reflectează asupra direcției care ar trebui urmate în viitor. Prin urmare, acestea sunt cele mai importante alegeri europene de până acum.
Ele le vor permite alegătorilor să evalueze eforturile depuse de liderii UE pentru a face față crizei din zona euro și să își exprime opiniile în ceea ce privește planurile care vizează o mai strânsă integrare economică și politică. Mai mult decât atât, acestea vor fi primele alegeri desfășurate după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, în 2009, care a conferit o serie de noi competențe Parlamentului European.
O noutate majoră introdusă de tratat este că, pentru prima dată, nominalizarea de către statele membre a președintelui Comisiei Europene care îi va succeda în funcție lui José Manuel Barroso, în toamna anului 2014, va trebui să țină seama de rezultatul alegerilor europene. Candidatul la această funcție va trebui aprobat de noul Parlament: în conformitate cu tratatul, Parlamentul „alege” președintele Comisiei. Prin urmare, alegătorii au acum un cuvânt greu de spus în privința candidatului care va prelua cârma Uniunii Europene.
Din cele 13 de partide politice europene, cinci au nominalizat un candidat care să îi succeadă actualului Președinte al Comisiei Europene. PPE l-a nominalizat pe Jean-Claude Juncker, fost premier al Luxemburgului și fost președinte al Eurogrup, candidatul PSE este Martin Schulz, actualul președinte al Parlamentului European, Liberalii și Democrații au optat pentru Guy Verhofstadt, fost premier belgian și actual lider al grupului liberal din PE, Verzii au nominalizat un duo alcătuit din deputații europeni José Bové (Franța) și Ska Keller (Germania), în timp ce Stânga Europeană l-a nominalizat pe Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza din Grecia.
Noua majoritate politică rezultată în urma alegerilor va elabora legislația europeană în următorii cinci ani în domenii cum ar fi piața unică sau libertățile cetățenești. Parlamentul, singura instituție a Uniunii ai cărei membri sunt aleși prin vot direct, reprezintă un pivot al sistemului decizional al Uniunii și se află pe picior de egalitate cu guvernele naționale în ceea ce privește aproape toată legislația UE.

N.B. Iată, un gest elegant din partea PR al U.E. Dumneavoastră decideți în Duminica Orbului cum veți vota. Mi-am exprimat, în mod repetat, punctul de vedere. Nu-l reiau ca să nu vă influențez. De reținut ! La Europarlament se lucrează pe echipe puternice !

Votare responsabilă !


Sergiu Gābureac
gsm_as@yahoo.com; gsm.ass007@gmail.com,

Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti- 39

Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu