Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 17 ianuarie 2014

CRISTINUCA LOVEȘTE NĂPRASNIC !






Tableta sf  poate crea disconfort la nivelul conștiinței.

Cum se fac unii că promovează valorile culturii româneşti (II)

CRISTINUCA LOVEȘTE NĂPRASNIC !

                 Academicienii aplaudă frenetic !
Am primit mai multe feedback-uri la materialul Cum se fac unii că promovează valorile culturii româneşti (I), publicat în LUMEA COLECȚIONARILOR (info-hobby, nr. 2 / 2014) și pe Blogul lui Găbu.
Înțeleg revolta colecționarilor de mărci poștale românești, care de ani de zile își exprimă, fără succes, nemulțumirea față de politica speculativă a unei firme care declară „Filatelia, această cronică în imagini a numeroase aspecte ale trecutului, dar şi ale contemporaneităţii, constituie o sursă neîncetată de informare, de îmbogăţire a cunoştinţelor şi a culturii generale. Romfilatelia, ca promotor al acestor virtuţi ale filateliei, a avut încă de la început ca obiectiv prioritar dezvoltarea prestigiului mărcilor poştale româneşti, menite să conştientizeze valorile autohtone, atât pe plan intern cât şi internaţional.” Romfilanii au și o viziune „O societate în care produsele filatelice româneşti sunt un ambasador al României la nivel mondial şi în care filatelia este un mijloc de comunicare fără bariere de orice natura. Timbrul trebuie să devină un mijloc de educaţie a generaţiilor următoare, un punct de reper al culturii şi valorilor româneşti.” Parcă ar fi citate din „opirile„ ciuruitului România pe drumul construirii societății socialiste multilateral dezvoltate. Fără nicio legătură cu realitatea. Curat cinism !
Politica firmei, pentru mine, este clară. Falimentarea mărcii poștale românești sub falsa mască a promovării. Am demonstrat acest lucru ori de câte ori am avut ocazia. Lucru confirmat și de cifrele de afaceri ale firmei. Chiar și de Curtea de Conturi. A României.
Dar, nu acest subiect vreau să-l dezvolt aici, ci să pun în lumină o nouă gafă de proporții a romfilanei Cristina Popescu. Mi-aduc aminte cât de tandru își exprima dorința, la o lansare a unei emisiuni, de a zbura cu o aeronavă (sic!) prin spațiul cosmic (?) împreună cu primul și ultimul cosmonaut al României. Mostrele sale de cultură generală sunt arhicunoscute.
Domnișoara Cristina a girat, printre altele, monumentala substituire a portretului Ștefaniei Mărăcineanu, aniversată poștal în 2013 pentru realizarea primei ploi artificiale în lume, cu cel al polonezei Marie Curie.



Culmea coincidenței, cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale ! Curat respectarea proprietății intelectuale !
Degeaba s-au sesizat cunoscătorii.
Revista philatelica.ro http://philatelica.ro/philatelica25-13.html sau http://roncea.ro/2013/09/25/romfilatelia-o-institutie-plina-de-surprize-maria-tanase-sau-edith-piaf-stefania-maracineanu-circula-prin-lume-cu-fotografia-mariei-curie-un-scandal-cu-valente-internationale-care-impune-o-mare-cu/ sau StampLand: http://www.stampland.net/?p=9228  
Credeți că s-a luat vreo măsură administrativă ? Să se retragă marca poștală (cum se procedează peste tot în lumea civilizată) și să fie emisă una cu imaginea reală a fizicianei în cauză, adevărata descoperitoare a radioactivității artificiale. Răspunsul directorului general, Cristina Popescu este stupefiant. S-a pus batista pe țambal și ciocul mic, tovarăși !
Tov. Dan Nica, ministrul de resort, știe de ce !?!
Noroc cu surioara mai mică R. Moldova, care a emis, între timp, marca poștală cu adevăratul chip al savantei Ștefania Mărăcineanu.
Iată, că la nici un an distanță, Cristinuca, analfabeta number one în ale filateliei românești, lovește din nou. De data asta drept în inima lui Mihail Eminescu, simbol național al poporului român. Chiar în mijlocul academicienilor români ! Cu marele critic și istoric literar, Eugen Simion, de față ! Tupeul nu are margini ! Sau Cristinel profită de ignoranța unor distinși academicieni de tip nou ? Nu este prima dată, cum, cu năduf, îmi comunică Florin Istina, locuitor și colecționar din triunghiul de aur al culturii românești.
Ce contează la destinsa (sic!) domnișoară respectarea proprietăţii intelectuale a creației eminesciene ? Ce mi-i vreme, ce mi-i vremea ! Ce nuanțe tovarăși ? Umblați cu tot felul de prostii ! Așa vreau eu, așa fac ! Mucles !
Să fi fost, astfel, manifestat dorul ei după fostul ministru al Comnicațiilor, Valerian Vreme, falsificând Glossa nemuritoare a poetului național ? Halal, promovare a valorilor naționale ! Bine că nu a pus chipul actualului ministru. Ce mai conta ! Tot nu observă nimeni. Doar trăim în țara tuturor posibilitaților ! Și a incompetenților.
Aude cineva ? Ne-am făcut, din nou, de râs prin lumea largă !
Se ia vreo măsură pentru retragerea urgentă a coliței cu pricina ?  Sau vreme trece ...
Vreo măsură administrativă, ceva ? Demisia ?!? Sau continuăm cu noi victorii falimentare și ne mândrim, în veci, cu superba demolatoare a mărcii poștale românești, prin originala ei politică poștalo-filatelică !
Ar fi sarcina Curţii de Conturi să desluşească adevărul. În afară de Ioan Anton, unul dintre cei 18 consilieri ai președintelui Curții de Conturi a României. 

N.B. Partea I la Cum se fac unii că promovează valorile culturii româneşti, poate fi accesată aici:http://blogulluigabu.blogspot.ro/, 

Toate bune ?!?



Sergiu Gābureac
VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
Tel. 0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu