Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

LONDRA, VENIM ! (III)





LONDRA, VENIM (III)

Credeam că nu se vor putea scula, după lunga și frumoasă promenadă pe malul Tamisei. Da, de unde ! Micul dejun, continental, și la drum.
Ne așteaptă o zi cu un program extrem de încărcat.



Soarele ne bate în geam și părăsim hotelul cu destinația
Picadilly Circus, o piață model pentru publicitate.


Trecem și pe la ICA doar pentru a  semnala prezența concurenței.
Prietenii știu de ce !






















În Trafalgar Square, bravul amiral Nelson (1758-1805) privește îngăduitor, ca și mama Ica, zgâmboii ce se joacă cu leii din dotarea coloanei (1843).



 Trebuie să ajungem la Downing Street, 10, unde, deja, gărzile ne așteaptă. Pentru poze.

Ușa locuinței oficiale a primului ministru era închisă, 
semn că acolo se lucrează.
Străbatem locul unde se țin marile concerte estivale și intrăm pe aleile frumosului parc St. James. Veverițele ne întâmpină bucuroase de vizită.


Gâștele dau semnale de întâmpinare. Toate viețuitoarele se simt ca acasă, înconjurate de atenția și dragostea trecătorilor.

Un loc care îmi amintește de Podul Chițocului, un loc la fel de fermecător, lipsit, însă, de aleile trasate englezește.


La Palatul Buckingham agitație mare. Pregătirile pentru botezul celui mic erau în toi. Când am ajuns, garda călare tocmai începuse parcurgerea traseului flancat de turiștii doritori de asemenea spectacole, oferite zilnic.


Povestea Casei Buckingham, partea principală a palatului de astăzi, începe prin 1705, achiziționată, apoi, pentru regina Charlotte, consoarta regelui George al III-lea, o veritabilă protectoare a artelor. Unii cercetători vorbesc chiar de descendența ei africană (!), mamă a numai puțin de 15 copii.

La urcarea pe tron a reginei Victoria (1837), casa, cu tot felul de aripi și dependințe, adăugate de-a lungul anilor, devine oficial Palatul Regal.
În lunile august și septembrie pot fi vizitate și spațiile de protocol, în afara celor cu regim  permanent de vizitare, cum ar fi Galeria Reginei. Go !



Metroul ne lasă în apropierea locului unde sunt adunate cele mai multe artefacte ale omenirii și obiecte aduse din toate colțurile planetei (cca opt milioane de exponate). Furluate (alt cuvânt mai potrivit nu am găsit) cu prilejul expedițiilor supușilor corăbieri britanici.
Poate de aceea și intrarea este free !
Planul stabilit este dat peste cap, totul fiind dictat de Oauu !!!! și Oooo !!!!

Am trecut val vârtej pe la lângă Rosetta stone (de la Memphis) găsită într-una din expedițiile napoleoniene, în fundația unei cetăți arabe (sic!). Pe baza ei, tânărul Champollion a aflat cheia descifrării miilor de texte și inscripții lăsate de vechii egipteni. 
Cum a ajuns piatra la British Museum pare un mister !
Realitatea e mai simplă. În 1801, Napoleon, alt mare colecționar, pierde bătălia de pe Nil cu englezii și prada de război ajunge aici. 
În loc de Louvre.



E greu de cuprins în câteva cuvinte, ceea ce vezi și pipăi.
Pe furiș. Do not touch !

Să fie ăsta un scarabeu ?!?  Parcă l-am văzut în Star Trek ?
Mă tot întreb ce tehnologii aveau urmașii zeului Ra de au putut realiza asemenea sculpturi și construcții. Doar cu dalta și ciocanul, cum încearcă unii să ne convingă, e greu de crezut ! Tot mai mulți cercetători înclină spre asistența acordată de trimișii speciali ai marelui zeu. 
Vorbesc de lasere, levitație, vitrificări ...
Însăși piramidele nu mai sunt ce păreau a fi. Sunt prezintate dovezi științifice, care demonstrează că erau, de fapt, surse de energie inepuizabilă.
Cercetările de laborator arată potențialul uriaș al unei astfel de construcții, întâlnite în timpuri străpvechi pe toată centura locuibilă a planetei.
Un argument în plus pentru susținătorii altor programe derulate pe Terra înaintea actualului Homo sapiens (3).

Peste toate s-a așternut timpul. Mulți cred că marile descoperiri științifice au fost descoperite recent. În ultimii 100 - 200 - 300 - 400 de ani.
Constat, fără să mă mai mir, că versetele biblice 
Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare. Dacă este vreun lucru despre care să se spună: "Iată ceva nou!" aceasta a fost în vremurile străvechi, de dinaintea noastră. (Ecclesiastul I.9 și 10) se confirmă tot mai mult.


Bucățica de zi rămasă o petrecem în zona comercială.
Promisiunea e promisiune !
O luăm pe Regent Street - Oxford Street spre China Town (Soho).
Stau de pază pe la intrările a tot felul de magazine celebre, citind ziare de metrou (unul dintre ele are 94 de pagini), până aud ciripitul stolului.
După 20 de metri, deschid iarăși presa londoneză. Nu văd pagina 3 !
Și tot așa până la Tottenham, unde ne prinde noaptea.
Bine că nu a fost zi de meci ! 
 
Urmează cina la Union Jack în Old Compton, după care luăm metroul, escortați de Metropolitan Police, spre casa temporară. 
Duș ! Good night ! 

Toate bune !

Sergiu Gābureac
VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
Tel. 0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39

Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu