Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 22 iunie 2013

UN ADEVĂRAT EVENIMENT CARTOFIL

 
 
 
UN ADEVĂRAT EVENIMENT CARTOFIL
 
    La Clubul Asociației Filateliștilor București, de pe Calea Dorobanților, a fost lansat primul volum al albumului cartofil al colegului nostru ing. Romeo Alexandrescu.  
   Volumul cuprinde activitatea editorială a 9 mari editori de cărți poștale ilustrate românești cu un total de 3320 de descrieri și cu peste 2500 de reproduceri color.
   Urmează ca cel de al doilea volum să cuprindă alte nume importante din lumea editorilor de ilustrate românești din perioada 1894-1905.
  
 
 
   Autorul și cei doi moderatori, Șerban Drăgușanu și Sergiu Găbureac, au prezentat monumentala lucrare de referință pentru cartofilia românească și pentru istoria vizuală a poporului român.
 
 
 
 
 
   Numeroși participanți au pus în dezbatere aspecte privind activitatea de cercetare a cartofililor români. S-a constatat cu satisfacție că, după 1990, au fost editate lucrări de mare valoare cartofilă și documentară pentru  multe localități ale României  (Arad, Bacău, Bârlad, Bran, Brașov, Brăila, București, Bușteni, Câmpina, Constanța, Hunedoara, Huși, Piatra-Neamț, Râșnov, Slobozia, Teiuș, Timișoara, Vaslui, Vințu, cele patru volume Transilvania, județele Bihor, Caraș-Severin ș.a.) sau albumele cu caracter tematic (regalitate, feroviară, eminesciana, istoria cartofiliei românești ...).
 
 
 
   Multe alte lucrări sunt în diferite faze de lucru. Acesta este principalul obiectiv al Comisiei CERCETARE și LITERATURĂ din cadrul Federației Filatelice Române. Comisia care a elaborat și primele bibliografii privind lucrările de filatelie și cartofilie românească apărute până la sfârșitul anului 2012, precum și a Anuarului colecționarilor 2013 (detalii pe http://www.federatia-filatelica.ro/, sau la gsm_as@yahoo.com).
   Albumul-catalog al dlui Romeo Alexandrescu constituie o lucrare decisivă pentru cartofilia românească. Împreună cu celelalte lucrări, demonstrează odată în plus faptul că România se afla, în acele timpuri, la nivel european în toate domeniile. Imaginile țin locul a milioane de cuvinte. Cuvinte, care nu de puține ori au ascuns adevărul decenii întregi, fie au căutat să redea, dar nu întodeauna convingăior realizările bunicilor și străbunicilor noștri.
   De fapt, toate lucrările și studiile publicate constituie contribuția esențială a cartofililor români la recuperarea vizuală a trecutului României moderne.
 

   Felicitări, domnule Romeo Alexandrescu !
 
 
Sergiu-Marian D. Găbureac
 
Tel.  0731 936.615 - 0752 975.130
 
O problemă cu informația ?
O rezolvăm împreună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu