Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 31 mai 2013

GÂNDURI (I)






GÂNDURI  (I)
 
Deşi se dau imediat dezminţiri, tembelviziunile, în special, dar şi hotnews-urile, dau, zi de zi, mesaje apocaliptice pe temă dezmembrării USL-ului.
Nu pot crede, deşi vor să ne facă ! Oare într-o Românie apatică nu există oameni, care pot muri pentru o idee ? 
Ideea de demnitate. Sau a ţinerii cuvântului dat.
E timpul ca Ponta şi Antonescu să dovedească încrederea, care li s-a acordat într-un procent atât de mare.
Calm, Victore, calm, Crin ! Măcar voi să aveţi onoare !
Nimic nou sub soare !
O nouă conservă securistă, implantată în PNL, a explodat !
Deşi cei doi lideri au tranşat rapid subiectul SRS, postul securisto-comunistoid RTv dezbate, la nesfârşit, subiectul reluând declaraţii vechi de două-trei zile, o săptămână, o lună … doar, doar !
E clar ! Cei, care au condus premeditat la dezastrul ţării, sunt cuprinşi de panică. Presimt că se apropie momentul când vor trebui să dea socoteală pentru ceea ce au făcut românilor în ultimele decenii.
Nu uitaţi ! Păpuşarii României vor face orice pentru ca proiectul USL să nu fie dus la capăt. Culmea, sunt şi factori externi, care doresc ca acest proiect să nu reuşească !
Pentru ei este mai bun statutul de colonie, acceptat de Demis şi gaşca sa portocalie.
Un amic se plânge ! Păi, cine e vinovat, monşer, că nu ezistă opoziţie ? Nu trebuia ca actuala Opoziţie să se fi gândit la asta când era la Putere ? Credeau că sunt veşnici ! Acum, culeg roadele acelei politici. Să vedem ce vor face şi actualii ! Deocamdată, de bine, de rău, sunt în grafic, deşi păpuşarii vor să-i spulbere !
Cam presimt ce-i aşteaptă cu Antonescu preşedinte.
Un nume predestinat ?!?
Un alt individ, Teodor Drăghici, revoluţionar plătit, cu foncţii, afirmă că mulţi din Piaţa Universităţii au fost plătiţi. Cu câte 50 de lei de diverse forţe interesate. Cine-i individul ?  Unul dintre cei mulţi care s-au repezit din plin la caşcavalul Revoluţiei.
Un alt domn, disident, de prin târgul Ieşilor, nu ştie cum să-şi mai dea importanţă cu rolul său, antemergător, la Revoluţia din Decembrie. Ca mulţi
alţii. Vreau să-i amintesc că hărţuirea de către securitate de prin anii '80 şi mai ales după 1985, a fost floare la ureche. Mizilic !
 Sute de mii români au plătit cu viaţa pentru atitudinile lor anticomuniste, cu două decenii mai înainte. Alte sute de mii de români, au decontat curajul exprimării libere, cu ani grei de închisoare. Şi altele hărţuiri zi şi şi noapte !Ani în şir ! Aşa a dispărut floarea românimii ! Din toate categoriile sociale. Şi am rămas noi, neutrii, laşii, caracudele şi jigodiile, care o facem pe eroii. Din când în când. La zile aniversare !
O să discut într-o bună zi pe larg despre marii ciolănari ai revoluţiei. Poate într-o carte. Şi despre fenomenul Piaţa Universităţii 2012.
Ştim, cu toţii, că mai există români care luptă împotriva imposturii şi a javrelor autoinstalate la cârma ţării ! Media îi ignoră. Nu fac rating ! Piaţa Universităţii 2012 şi alte pieţe rămân o pagină luminoasă în istoria recentă a românilor.
Puţine gesturi de acest gen în ultimele decenii.
De curând a mai murit un pieţar revoluţionar.
Onoare şi pios omagiu, Vasile Neagu !
*
Constat că pierdem la CEDO sute de mii de euro în urma plângerilor depuse de oameni condamnați pe nedrept. Rezultă, firesc, o întrebare. De ce nu sunt puşi să plătească daunele cei care au dat sentinţele ? Altfel ar judeca după aceea !
Conform datelor oficiale, costurile suportate de la buget pentru întreţinerea puşcăriaşilor (31.679 la 31.12.2012) ajung, în medie, la 2.397 de lei. Lunar.
Nu înţeleg de cu puşcăriaşii nu-şi plătesc întreţinerea ! Mai mult aud că, dacă muncesc, li se scurtează pedeapsa. Sunt de acord, dar mai întâi, din banii obţinuţi, să-şi plătească întreţinerea (inclusiv hrana).
De ce trebuie cheltuiţi bani publici pentru cei care încalcă legile ţării ?
În situaţia de faţă, pentru unii, pare mai avantajos să fie la închisoare decât în libertate. Mai ales iarna !
*
Un adevărat circ mediatic. Becali în sus, Becali în jos !...
Lucrurile sunt simple. Becali, un semianalfabet, este victima propriului fariseism. De tip: Dă, Doamne, să nu mă prindă când fur ! Care cumpără ieftin şi vinde scump oameni, pământuri, meciuri pe bani frumoşi ! Apoi, se duce şi dă "dreptul" pe la Muntele Athos şi face diverse fapte de milostenie ! La vedere. Cu circul afferent.
La fariseism, se adaugă infatuarea şi exhibarea continuă. De la palat la palat ! 
Cu Dumnezeu nu se fac astfel de înţelegeri.
Totul se plăteşte, când se umblă cu şmecherii. Tipic dâmboviţene.
N.B. Steaua ar trebui retrogradată pentru omenia din meciul cu Viitorul ! La fel şi Dinamo. Nimeni nu sesizează gravitatea faptelor. Imoralitatea a dus la starea României de azi. Ceea ce se întâmplă de ani buni în fotbalul românesc se va finaliza în curând.  Du-te, Reghe, nu sta în mocirla asta ! O să te tragă la fund, becalianul. Sau şi tu eşti croit din aceeaşi stofă ?
*
Mă bucur că o româncă din Basarabia a cântat româneşte şi s-a calificat în finală. FELICITĂRI, Aliona Munteanu !
Ai dat o lecţie dâmboviţenilor plini de fiţe şi imitatori de limbă ! Asta înseamnă să fii român ! Să ţii la limba ta ! Şi să fii normal.
Păcat de vocea specială a lui Ouatu ! Cezar, dacă ar fi cântat româneşte ar fi avut mult mai mult de câştigat ! Aşa, maimuţărindu-se ”pe engleză”, ca mai toate marile noastre vedete, cu un costum de tot râsul, asortat cu crucea de cocalar, era normal să fie apreciat ca atare. Când vezi ditamai bărbatul îmbrăcat ca o paţachină nu-ţi mai vine să-l votezi, în ciuda vocii de excepție. De data asta am ţinut cu românca din Basarabia !
 
FERICIŢI …
 
Fericiti cei fără cont pe facebook ?!? Şi da, şi nu ! Totul e să nu te plimbi prea mult.
5 Km. Seara de la 8. Şi să ai cu cine !
Altfel, eşti ca la vânătoare. Te poţi culca cu tolba goală, de informaţii.

 
 No, comment !
S-a redeschis pe 13 aprilie
Toate bune !
Sergiu Gãbureac
Tel.  0731 936.615 - 0752 975.130  
 
Bucuresti - 39
Ai nevoie de o informatie ?
Micã, micã ? O rezolvãm împreunã.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu