Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 1 martie 2013

Lelea Safta - confirmată de medici !






De mărţişor !
 
      Am observat că tinerele generaţii au mai multe probleme de ordin medical decât cei cu vechime prin astă viaţă. Aşa că Lelea Safta redivivus !
 
Lelea Safta - confirmată de medici !
 
1. Scăpaţi de durerea de dinţi fără să deschideţi gura ! Este de ajuns să frecaţi o bucăţică de gheaţă între degetul mare şi arătător. Terminaţiile nervoase care se află în zonă în formă de "V" a mâinii stimulează o regiune din creier care blochează recepţionarea semnalelor de durere provenite de la faţă şi de la mâini. Un studiu canadian arată că puteţi încerca metoda ăi fără gheaţă, însă ar avea o eficienţă cu 50% mai scăzută.
2. Dacă vă râcâie pe gât, scărpinaţi-vă în ureche ! Cum nu puteţi să vă scărpinaţi direct în gât, încercaţi să rezolvaţi problema altfel. Prin ureche. Medicii ORL-işti explică: atunci când sunt stimulaţi nervii care se află în ureche, se creează un act reflex în gât, care provoacă un spasm al muşchiului. Acest spasm face ca gâdilatura să dispară.
3. Contra fricii de injecţii.  Cercetatorii germani au descoperit că dacă tuşiţi în timpul unei injecţii nu vă mai doare atât de tare înţepătura. De ce ? Pentru că acest truc produce o creştere bruscă şi temporară a tensiunii în piept şi în canalul spinal, inhibând structurile care conduc durerea la cordul spinal. 
4. Cum să stingeţi arsurile la stomac. Dormiţi pe partea stângă, vă sfătuiesc medicii gastroenterologi. Explicaţia este simplă: când dormiţi pe dreapta, stomacul se află mai sus decât esofagul, permiţând mâncării şi acidului să alunece spre gât. Când staţi întinşi pe stânga, stomacul este mai jos decat esofagul şi gravitaţia lucrează în favoarea dumneavoastră.
5. Cum să nu vă mai curgă sânge din nas. Puneţi o bucăţică de bumbac pe gingia de sus, sub vârful buzei, şi apăsaţi cu putere pe bucata de material. "Sângele provine în special din partea anterioară a septului. Apăsând aici, veţi opri sângerarea", apreciază medicii.
6. Cum să scăpaţi de ameţeală. Aţi băut câteva pahare şi v-aţi ameţit ? Ţineţi-vă cu mâna de ceva stabil. Mecanismul responsabil cu echilibrul se află în urechea internă şi pluteşte într-un fluid care are aceeaşi densitate ca şi sângele. Cum alcoolul diluează sângele, se modifică şi structura lichidului, fapt care afectează echilibrul. Aşadar, creierul este dezorientat şi are nevoie de o confirmare, care, în cazul de faţă, este dată de simţul tactil. În felul acesta, punând mâna pe un obiect stabil, vă veţi recăpăta echilibrul.
7. Cum să ţineti inima în frâu. Nu o lăsaţi să o ia la galop! Dacă simţiţi că aveti palpitaţii şi nu vă stiţi suferind de inimă, puteţi încerca să apăsaţi uşor carotida imediat sub mandibulă. Veţi stimula nervul vag şi puteţi scădea frecvenţa bătăilor. 
8. Preveniţi miopia ! Miopia are rareori o cauză genetica, susţin oftalmologii. De obicei, poate avea drept cauză prea mult timp petrecut în fata computerului. Aşadar, ca să nu aveţi probleme, ar fi bine ca de câteva ori pe zi să închideţi ochii, încordaţi muşchii, inspiraţi adânc şi, după câteva secunde, expiraţi şi destindeţi-vă. Întinzându-vă şi relaxându-vă bicepşii şi glutealii puteţi păcăli muşchii involuntari, precum şi pe cei ai ochilor, să se relaxeze.
9. Învăţaţi să vă folosiţi urechile ! Dacă staţi de vorbă cu cineva la o petrecre, unde este foarte mult zgomot, este bine să-l ascultati cu urechea dreaptă. De ce nu cu stânga ?  Cercetatorii americani sunt de parere că dreapta vă ajută să descifraţi mai rapid un discurs. Dacă veţi încerca să vă daţi seama ce melodie se aude într-o cameră îndepărtată, folosiţi-o pe stânga. Este mai bună când vine vorba să capteze tonurile muzicale.
10. Cum sa nu obosiţi repede când alergaţi. Dacă sunteţi asemeni majorităţii oamenilor, când alergaţi, obişnuiţi să  expiraţi atunci când puneţi în pământ piciorul drept. În felul acesta nu faceţi decât să exercitaţi presiune asupra ficatului (care se afla în partea dreaptă), care, apoi, începe să vă înţepe. Cum să scăpaţi de aceasta neplacută senzaţie ? Simplu. Expiraţi atunci când puneţi în pământ piciorul stâng. 
11. Cu un ac puteţi salva viaţa aproapelui în caz de atac cerebral. Indiferent unde se află victima, nu o mutaţi din loc. Dacă persoana este mişcată, venele capilare se rup mai repede. Dacă aveţi o siringă, e şi mai bine. Dacă nu, utilizaţi un ac de cusut sau cu gămalie. Incălziţi vârful acului pentru a-l steriliza şi apoi înţepaţi fiecare deget de la măinile pacientului. Puteţi înţepa la cca. 1 mm de unghie. Înţepaţi atât cât să înceapă să iasă sânge. Dacă sângele nu iese, apăsaţi în jurul înţepăturii. Când toate degetele sângerează, aşteptaţi câteva minute apoi frecţionaţi lobii urechilor până devin roşii. Înţepaţi fiecare lob până începe să sângereze. După câteva minute persoana îşi va recăpata cunoştinţa. Aşteptaţi până revine la stadiul normal şi atunci îl puteţi transporta la spital. Daca îl duceţi în grabă la spital, transportul ar putea cauza ruperea iremediabilă a vaselor capilare din creier.   
12. Dimineaţa, când vă sculaţi, frecaţi-vă mâinile şi lobii urechilor puternic. Veţi activa rapid întregul organism. La care adăugaţi şi o cană cu apă băută pe îndelete. O zi plăcută !
 
Nu mă întrebaţi cum de le ştie lelea Safta, de sute de ani, pe toate şi multe altele, fără să se mai piardă în explicaţii ştiinţifice şi teorii de doi lei ? Zilnic descoperim lucuri pe care alţii le-au descoperit de mii de ani !
 
Conferinţă de presă la Palatul Cotroceni
 
- Domnule preşedinte aţi fost la grădina zoologică ?
- Hă-hă, da ! Hă-hă-hă !
- Câţi ani ? 
 
      Chirurg la Poarta Raiului
Sf. Petru: - Furnizorii, să poftească pe uşa din spate !
   
 Fotografie: Haideți în parcuri ! A venit Primăvara !
Să fiți frumoase și vesele !
 
O primăvară cât mai frumoasă ! 

  
Sergiu Gãbureac
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3
Tel.  0731 936.615 - 0752 975.130 
 
Bucuresti - 39

Ai nevoie de o informatie ?
Micã, micã ? O rezolvãm împreunã.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu