Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 5 octombrie 2012

De la PARIS




Rupte din viaţă  
 
De la PARIS
 
La francezi e zarvă mare ! Hollande, actualul preşedinte al Franţei (n.n.) a fost interpelat de o locuitoare din Echirolles: “Franţa a devenit Texas ?!?” (citat concis). Motivul ? Doi tineri au fost ucişi. Mii de francezi au ieşit în stradă. La noi au fost ucişi, în plină iarnă, din neglijenţa autorităţilor, locale şi naţionale, 80 de oameni. Lăsaţi să moară în frig, în timp ce spy-ul Ungureanu împins pe post de prim ministru de javra-preşedinte se dădea cu strugurel, din cel mai scump, pentru a nu-i îngheţa buzişoarele, când rostea celebrele prostii la “vizita de lucru”, iar alt guvernamental, fost hoţ la Paris, afirma cinic că e vorba doar de nişte beţivi. În afară de nevroticii din Piaţa Universităţii nu a reacţionat nimeni !
La Paris, în Plaçe de la Concorde, se instalau corturi uriaşe. Nu era nunta ”discretă” a preşedintelui Hollande cu amanta sa, ci un mare târg, care oferea peste 15.000 de posturi în diverse domenii de activitate.
La francezi se organizează, zilele acestea, un referendum naţional, cu întrebarea dacă francezii acceptă programul de austeritate propus. La noi nici nu s-a pus problema. A zis micul dictator, şef de stat, că taie salarii, pensii + alte măsuri inepte şi planul s-a şi aplicat cu cinism de boccieni. Pentru că, între timp, cele mai multe dintre măsuri s-au dovedit agravatoare de criză, nu plăteşte nimeni ! Fără pic de ruşine, portocaliii bat câmpii că au salvat ţara ! În afară de ciumpalacii din Piaţa Universităţii nu a reacţionat nimeni !
USL, unde-s rezultatele auditului ?
La Paris nu vezi vreo construcţie nouă prin urbe. Pentru doritorii de noi arhitecturi, ale prezentului şi viitorului, sau spaţii pentru birouri s-au alocat hectare, virgine, în cartierul La Défence. Astfel sistemele de canalizare, instalaţiile electrice sau termice ale oraşului nu sunt supuse riscurilor de avariere permanentă. L-am căutat pe Dorel. Nu l-am regăsit pe malurile Senei ! Acolo stadioanele parcă sunt ozn-uri, nu ca Stadionul Dinamo, din mijlocul târgului dâmboviţean !
La francezi este o puternică mişcare de protest, a majorităţii partidelor, sindicatelor, faţă de Tratatul Bugetar European. Se vorbeşte, intens, de o dictatură financiară asupra statelor europene. La noi, dl guvernator, nici nu şi-a pus problema să-l pună în dezbatere ! Ca multe alte legi asumate iresponsabil. Care au asomat poporul ! Din start, a spus că România (adică gaşca lui de pricopsiţi la ţâţa statului român şi, mai nou, a U.E.) e de acord cu prevederile tratatului. Ce consultarea boborului ? “Ce ştie ei ? E mulţi şi proşti !”
La Paris nu vezi un afiş lipit. Totul este încasetat, numerotata, autorizat. Cu banii obţinuţi din amenzi, Primăria Micului Paris, ar putea asigura gigacaloria gratis ! Aşa se plânge ! Ce să-i faci, dacă majoritatea consilierilor noştri locali, indiferent de etnie, sunt doar mici găinari, care-şi urmăresc numai interesele personale !
Cine să ia iniţiativă unui astfel proiect de hotârâre !?!
La francezi, apropiaţi ai lui Nicolas Sarkozy (fost preşedinte, vă mai amintiţi ? – n.n.), implicaţi în afacerea Bettencourt, un mic matrapazlâc de prin 2007, plus în alte fineţuri, se află, déjà, în “atenţia” brigăzii financiare a poliţiei judiciare parisiene. Acolo când eşti în colimatorul poliţiei judiciare, nu-i doar pentru circul mediatic. Mulţi alţi preşedinţi francezi nu au terminat-o strălucit. Mai mult, politicenii sau ziariştii, care manipulează cetăţenii prin colportarea de ştiri false, sunt daţi imediat în judecată. Sulfinica minte la oră de vârf, madam Tia Şerbănescu minte de îngheaţă apele, în ultimele-i creaţii afirmând că USL-ul este antieuropean, antireformist etc. etc., iar USL-ului nici că-i pasă ! Nu sunt deloc simpatizantul stângii, dar stânga românească a băgat, totuşi, România în U.E. !? Băsescu a tăiat panglica !
La Paris, televiziunile de ştiri, parcă au preluat stilul nostru apocalitic. Numai că vocile sunt absolut normale, fără inflexiunile isterico-ţăţiste învăţate la şcolile noastre de specialitate. Acolo nu vezi tot felul de sintagme în limbi străine, mari cât ecranul. Toate posturile de televiziune franţuzeşti, scriu şi vorbesc, incredibil, doar în franceză. Se pare că e limba lor naţională ! Indiferent de culoarea pielii. Şi, culmea, o şi respectă. tricolorul francez e în toate pieţele, pe toate clădirile importante !
La francezi se pune, tot mai serios, problema unui singur mandat, în toate funcţiile publice ! Asta, pentru eliminarea încrengăturilor corupte din politică şi administraţie. Fapt care contribuie la înnoirea clasei politice şi celor care deţin diverse funcţii şi demnităţi. La noi s-a ajuns ca unii aleşi, nişte neica nimeni, care nu au făcut ceva util pentru ţară, ci doar pentru îmbogăţirea familiei şi a prietenilor, să iasă la pensie din sinecura de senator, deputat, primar, consilier ... !?! Cu zeci şi zeci de avantaje materiale.
În sfârşit, la Paris, metroul şi autobuzele trec prin staţii din patru în patru minute. Toată ziua. În Micul Paris, tramvaiele, pe liniile aglomerate, dacă trec odată la 10-15-20 de minute.
N.B. Nu trebuie neapărat ca autorităţile şi aleşii noştri să meargă la Paris, pe bani publici, ca tovarăşele de la CSM prin zonele exotice ale Asiei, ci să intre pe Google:http://showmystreet.com/,. Au imagini în timp real şi pot trage multe concluzii.
 
La oftalmolog
 
- Citeşte aceste litere !
- Nu pot.
- Dragul meu, eşti miop !
- Să-mi bag piciorul ! Nu-i destul că-s analfabet, acum îs şi miop !
 
La psiholog
 
- Doamnă, săptămâna viitoare vom lucra cu inconştientul !
- Nu cred că soţul meu o să vrea să vină !
 
Când va fi bine ?
Când un poliţist poliglot va ajuta un rom-ţigan, ostenit de muncă, să se urce într-un tren reggio cu suspensie magnetică în care călătoresc funcţionari bugetari cu salarii europene, antreprenori cinstiţi şi pensionari fericiţi, pentru a fi martori la un proces intentat unor politicieni corupţi !...
 
 FARMACIE PARIZIANĂ

 


Boala
Medicaţie
Doza zilnică
Alergii
Médoc, Cabernet Franc
1 pahar
Anemie
Graves,  Merlot
4 pahare
   
Bronşită
Bourgogne or Bordeaux  
> ( + zahăr şi scorţişoară)
3 cani
Constipaţie
Anjou blanc electricity . Vouvray, Chardonnay
4 pahare
Artere coroniene
Dry Champagne  
4 pahare
Diaree
Beaujolais Nouveau
4 pahare
Febră
Champagne, Amarone, Cabernet Sauvignon
2 sticle
Inima
Burgundy , Santenay Rouge, Cabernet Sauvignon
2 pahare
Acid ureic
Sancerre , Pouilly Fume
4 pahare
Hipertensiune
Alsace , Sancerre
4 pahare
Menopauză
Saint Emilion, Syrah
4 pahare
Depresie
Médoc, Amarone
2 - 4 sticle
Obezitate
Burgundy
4 pahare
Obezitate
Rosé de Provence
1 - 2 sticle
Reumatism
Champagne
4 pahare
Scaderea greutăţii
Côte de Beaune
4 pahare
   
   
   
   
   
prin bunăvoinţa domnului
dr Chira (alias dr Puşcă)
Am verificat. Trebuie să repet tratamentul.
Diferenţa dintre Paris şi Bucureşti. În Bucureşti pe o lungime de o sută de metri găseşti cinci farmacii, la Paris pe 500 m abia de găseşti o farmacie !
Toate bune !?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu