Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 12 iulie 2012

OMUL CARE VINDE TIMP


OMUL CARE VINDE TIMP

L-am întâlnit, undeva în Est. Şef de stat, cum îi place să se autogratuleze. Adevărul e că, de vreo şapte ani, stă. Pe capul poporului. Unii spun că de 22 de ani nu a făcut ceva concret.
Să fim serioşi ! Da, fabrica de îngheţat apele ? 
Am văzut că funcţionează şi la -33 de grade !!!
Urât-urât, aproape te convingi că omul nu e doar o creaţie divină, zâmbet pişicher, libidinos, golănesc sau vinovat în funcţie de context. Educaţia precară, cultură ioc, comportament becalian, toate într-un singur specimen. Mai rar, dar, iată, există ! În Munţii Carpaţi !
Totdeauna s-a fofilat, a adulmecat şi a muşcat pe la spate. Mai nou, tot se strecoară în faţă, la poze, pe lângă marii lideri, hăhăind strident. Speriind Europa ! Mai nou şi pe post de Bulă cu 2…02 …2 !
Se bagă deseori în seamă, chiar dacă nu are tangenţă cu subiectul. Dă indicaţii, deşi nu are atribuţii în domeniu. Are tot timpul ceva de adăugat, de pus la punct, de contrat, ignorând profesionistul. E tipul antedecembrist: - Aşa vreau eu ! Voi găsiţi soluţiile !
Ce face, de fapt, între patru cuburi de gheaţă ? Vinde timp. Nu orice fel de timp. Vinde timpul celorlalţi. L-il fură şi-l vinde. Fără a da ceva în schimb. Mai mult, îl taxează şi pe cel vândut. Cu 25-120% ! După cum i se năzare.
Când este apostrofat, destul de rar, râde mânzeşte şi se retrage schelălăind. Atacă, apoi, fulgerător, cu un discurs opus. Năucitor. Noua cantitate de timp livrată este cumpărată de toţi, fără nici un studiu de fezabilitate. La preţuri incredibile. Este consumată, apoi, în mii de discuţii mai mult sau mai puţin isterice. Toate inutile. Nimeni nu sesizează marea înşelătorie. Profitul se duce doar la vânzătorul care priveşte rânjind la dependenţii de propriul timp.
Cucuveaua exultă. Mai explodează un consilier. Ei şi ?!?
Soluţia. Una singură. Rezerva dintr-o zonă de maximă siguranţă. Atenţie !  Fără medic ?  Dacă nu “inţelege romaneşte” şi preţul i se pare bun ?
Ultima oră ! Protest spontan la Bălăceanca. Jandarmii au fost agresaţi, urcaţi în dubă şi trataţi la Urgenţe.
E clar ! Dacă nici acolo nu-l vor ! ...
GSM – 16 martie.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu